Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisisti reitinga punktu medībās Vācijā, Izraēlā un Igaunijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas tenisisti reitinga punktu medībās Vācijā, Izraēlā un Igaunijā
Lina Lileikite
Foto: Aigars Prūsis, Sportacentrs.com

Lielākā daļa tenisa pasaules uzmanība šobrīd pievērsta „Australian Open” turnīra Melburnā, taču turpinās arī „Future” un ITF turnīru cīņas. Latvijas tenisisti šonedēļ cīnīsies trīs dažādās zemēs, cenšoties tikt pie tituliem un reitinga punktiem.

Eilatas (Izraēla) „Future” 10 000

otro nedēļu pēc kārtas Izraēlas pilsētā Eilatā notiek turnīrs ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru un otro nedēļu pēc kārtas tajā spēlē latvieši Kārlis Lejnieks un Miķelis Lībietis. Šonedēļ dalībnieku sastāvs tajā ir spēcīgāks, tāpēc Lībietis (TAP 1360.) nemaz netika izlikto sportistu vidū kvalifikācijā. Pirmajā mačā viņš tikās ar savu vienaudzi Damiru Dzumhuru (Bosnija un Hercegovina), kuram rangā 1007.vieta, un zaudēja ar 5:7, 3:6. Tādējādi vienspēļu reitinga punktu skaitu cēsniekam nav izdevies palielināt. No pamatturnīra vienspēļu sacensības sāks Kārlis Lejnieks (ATP 379.). Viņam turnīra 3.numura gods, bet pirmais pretinieks Romans Vogeli no Čehijas (ATP 637.), kurš pagājušajā nedēļā tika sakauts ar 6:1, 6:2.

Abi latvieši kopā startē arī dubultspēļu turnīrā, kurā šodien pārvarēta pirmā kārta – ļoti pārliecinoši sakauts Ņebojsa Periča (Serbija) un Gorana Tosiča (Melnkalne) duets – 6:0, 6:3. Lai tiktu pie reitinga punktiem, latviešiem gan būs jāuzvar arī ceturtdaļfināla spēle, kurā pretiniekos mājinieki Gilads Benzvi un Sārs Štēle.

Štutgartes (Vācija) „Future” 10 000

Veiksmīgo sezonas sākumu Vācijā vēl sekmīgāku centīsies padarīt Andis Juška (ATP 339.). Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā viņš triumfēja Švīberdingenas turnīrā kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs. Ja Pagājušajā nedēļā Juška vienspēlēs bija turnīra 3.numura statusā, tad šoreiz viņš izlikts tikai ar 8.numuru. pirmajā kārtā pretiniekos čehs Jans Mertls, pret kuru tika spēlēts pagājušās nedēļas turnīra pusfinālā (uzvara ar 7:6(3), 6:1). Dubultspēļu sacensībās Andis šoreiz nestartēs.

Jāpiemin, ka šī turnīra kvalifikācijā cīnījās arī 16 gadus vecie dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podžus. Diemžēl nevienam no viņiem neizdevās tikt pie panākumiem, Jānis ar 6:7(6), 5:7 piekāpās vācietim Rihardam Bekeram (ATP 1731.), bet Mārtiņš ar 4:6, 1:6 horvātam Dujem Kekesam (ATP 1303.). Tādējādi cīņa par pirmajiem reitinga punktiem jaunajiem latviešu censoņiem jāatliek uz nākamajiem turnīriem.

Tallinas (Igaunija) ITF 10 000

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā divas nedēļas pēc kārtas norisināsies ITF tenisa turnīri. Šonedēļ pirmais no tiem, uz kuru devušās piecas Latvijas sportistes. Tikai Diānai Marcinkevičai (WTA 575.) uzreiz bija dota vieta pamatturnīrā, kamēr pārējām četrām bija jācenšas pārvarēt divas kvalifikācijas kārtas. To paveica tikai liepājniece Lina Lileikite (WTA 1068.), vispirms ar 6:0, 6:3 pārspējot igaunieti Marlīzi Pilvi 9WTA rangā neatrodas), bet pēc tam arī somieti Sesīliju Estlanderi (WTA 981.) – 6:1, 6:3. Adrija Runča pieminētajai Estlanderei zaudēja ar 3:6, 3:6, Jūlija Kuļibaba ar 3:6, 5:7 piekāpās krievietei Poļinai Rodionovai (WTA 981.), bet Anastasija Trubiča zaudēja citai krievietei Darjai Mironovai (WTA 933.) – 1:6, 5:7.

Līdz ar to Latvijai divas pārstāves kā vienspēļu tā dubultspēļu turnīrā. Vienspēlēs Marcinkeviča izlikta ar 6.numuru un pirmajā mačā spēkosies ar polieti Veroniku Domagalu (WTA 919.), bet Lileikites pretiniece būs ar 4.numuru izliktā somiete Pija Somalainena (WTA 506.). Dubultspēļu turnīrā mūsu sportistes nespēlēs vienā duetā – Marcinkevičas pāriniece būs krieviete Aleksandra Artamonova (izliktas ar 1.numuru), bet Lieleikite spēlēs duetā ar vēl vienu krievieti Niku Kuharčuku.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page