Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai divas uzvaras Polijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai divas uzvaras Polijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Zavadas ITF 25 000 sērijas turnīra 1. kārtu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs pārvarēja Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča.

Ranga 333. vietā esošā Diāna Marcinkeviča vienspēļu turnīra pirmajā spēlē ar 7:6(5), 6:0 pieveica Zviedrijas tenisisti Žakelīnu Kabadžu Avadu (#484). Marcinkeviča 1. setā divreiz bija divu punktu attālumā no zaudējuma – 5:6, 0:30 un vēlāk 5:5 taibreikā.

Diāna setbumbas izspēlē pie rezultāta 6:5 uzņemšanā no aizsardzības spēja pāriet uzbrukumā un punktu setam pielika ar apvedošo sitienu. Zviedrijas tenisiste dusmās iesvieda tīklā raketi un pēc tam savākties nespēja, 2. setā paliekot uz nulles. Mačs beidzās ar viņas dubultkļūdu.

Iekļūšana 2. kārtā dod piecus reitinga punktus. Arī Marcinkevičas nākamā pretiniece būs turnīru kvalifikācijā sākusi tenisiste, Horvātijas pārstāve Silvija Ņiriča (#515). Abām tā būs pirmā tikšanās.

Marcinkeviča arī dubultspēļu turnīra 1. kārtā guva uzvaru divos setos. Šonedēļ spēlējot kopā ar polieti Justinu Jegiolku (abām kopā ir divi ITF 25 000 tituli), pirmajā cīņā ar 6:1, 6:3 sagrauts ar otro numuru izliktais rumāņu duets Irina Marija Bara/Elena Bogdana. Dubultspēlēs nopelnīti deviņi punkti. Zavadas turnīrs notiek uz paklāja seguma.

Aizvadītās nedēļas nogalē Helsinku ITF 10 000 sērijas turnīra kvalifikācijā startēja trīs mūsu tenisistes, nevienai nespējot iekļūt pamatturnīrā, kura sasniegšanai bija nepieciešamas divas uzvaras. Līdz 2. kārtai jeb šajā gadījumā kvalifikācijas finālam tika Anna Ozerova un Kamilla Bartone. 14 gadus vecajai Bartonei tā bija debija ITF kvalifikācijas turnīros. Viņa pirmajā mačā ar 6:2, 7:6(3) pieveica savu somu vienaudzi Pepiju Ramstedu, bet 2. kārtā ar 2:6, 4:6 zaudēja astoņus gadus vecākajai Vācijas tenisistei Karolīnai Šmitai. Tikmēr Ozerova pirmajā cīņā ar 6:0, 7:6(4) apspēlēja Adriju Runču, pēc tam ar 3:6, 2:6 zaudējot rangā esošajai Krievijas pārstāvei Natālijai Belovai (#1118).

Kočabambas "Futures" turnīrā pārtraucis astoņu zaudējumu sēriju pamatsacensībās, Artūrs Lazdiņš (ATP 1343.) Bolīvijā uz māla seguma zaudēja 2. kārtas cīņā, ar rezultātu 6:7(7), 7:5, 3:6 piekāpjoties ar ceturto numuru izliktajam Itālijas tenisistam Fabricio Ornago (ATP 720.). Lazdiņš 1. setā nenosargāja breika pārsvaru, bet 2. setā viņam pie panākuma tikt izdevās ar trešo setbumbu (visas uzņemšanā), kad Ornago pie rezultāta 5:6 setbumbas brīdī izcēlās ar dubultkļūdu. Pēdējā setā vajadzēja būt rezultātam 6:2 itālieša labā, taču viņš pie 5:2 nespēja izservēt maču. Tūlīt gan sekoja vēl viens breiks. Lazdiņš un viņa pārinieks Džesijs Kalambajs (Šveice) atteicās no dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināla mača pret ar pirmo numuru izlikto Argentīnas komandu Franko Agamenone/Matiass Dzukass. Lazdiņš šonedēļ nopelnīja vienu reitinga punktu vienspēlēs.