Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks: "Šādā situācijā varam būt priecīgi, ka ir 1:4"

Rolands Eliņš

Lejnieks: "Šādā situācijā varam būt priecīgi, ka ir 1:4"
Kārlis Lejnieks
Foto:Kaspars Volonts/LTS

Latvijas tenisa izlases kapteinis Kārlis Lejnieks devis uzdevumu komandas pārstāvjiem pirms nākamā Deivisa kausa izcīņas mača iegūt spēļu praksi. Viņš uzslavēja Jāņa Podžus spēli, tiesa, vēl esot nepieciešams iegūt stabilitāti, taču kritiski izteicās par iespēju, ka Zviedrijā mūsu izlasi varētu pārstāvēt Andis Juška.

"Vai mērķis sasniegts? Nav gan, mēs zaudējām," preses konferencē optimisma smaidu nav zaudējis komandas kapteinis Kārlis Lejnieks. "Ja mērķis bija uzvarēt, tad tas nav izpildīts. Ja skaisti nospēlēt, tad ir izpildīts, taču ar ir par maz."

"Šādā situācijā varam būt priecīgi, ka ir 1:4 un ka uzvarējām dubultspēli. Tika noķertas lieliskas emocijas gan sev, gan skatītājiem, tika uzvarēti patiešām spēcīgi pretinieki," spēles pret Austriju pozitīvās puses nosauc Lejnieks. "Lai arī rezultāts nebija Podžus labā, viņa spēle bija veiksmīga, viņš pierādīja, ka var spēlēt šajā līmenī. Ar šo mazumiņu mums arī jābūt apmierinātiem. Gribējās labāku sniegumu no Anda Juškas, taču viņš būtībā beidzis karjeru. Visticamāk, šis viņam bija pēdējais mačs. Pret Zviedriju būsim jau citādā sastāvā."

Lejnieks uzsvēra, ka mačam pret Zviedriju tenisisti tiks mudināti iegūt spēļu praksi, jo gan Miķelim Lībietim, gan Jānim un Mārtiņam Podžum šī vasara bijusi saraustīta: "Viņu uzdevums šobrīd ir nospēlēt 3-4 turnīrus, iegūt spēļu praksi. Kā zinām, zviedriem arī nav nekāds īpašais sastāvs."

Komandas kapteinis izvairījās pilnīgi skaidri norādīt par Juškas spēlēšanu Zviedrijā, taču izteica viedokli, ka noderīgāka būtu citu tenisistu iespēlēšana, kas, ja arī novedīs pie zaudējuma, tomēr sniegs vērtīgu pieredzi. Skaidra vēl nav arī Ernesta Gulbja dalība Zviedrijas spēlē, taču Lejnieks ir gatavs viņu gaidīt līdz pēdējam brīdim, jo viņa klātbūtne komandā nozīmē ļoti daudz, un pārējiem tenisistiem jābūt priecīgiem, ka Gulbis nospēlē kaut vai tikai dubultspēli.

"Redzējām, cik ļoti Miķelis šodien bija satraucies. Teicu, ka nav ko satraukties, ne jau viņš ir favorīts spēlē. Ernests tomēr ienes komandā tādu vieglumu, pārliecību par spēkiem, un vakar dubultspēlē pietika, ka viņš pateica Miķelim pāris lietas un ieteica taktiku, un ar to arī pietika," skaidro Lejnieks.

"Nezinu, vai Jānim Podžum pietrūka tieši pacietības, lai uzvarētu Martinu Fišeru," vērtēja Lejnieks. "Viņi tomēr ir divu dažādu līmeņu spēlētāji. Fišeram ir 28 gadi, viņš spēlē jau desmit gadus, bijis rangā 400., 300. un vēl augstākās vietās. Viņš spēlē stabili, ar viņu nevar divas bumbas nospēlēt labi un divas slikti. Būtībā uzskatu, ka Jānis nospēlēja super, taču tur arī parādās tā reitingu atšķirība. Var turēt rezultātā līdzi, taču, ja nav stabilitātes, tiek atdoti pāris punkti un sets tiek zaudēts."

Savukārt kā federācijas ģenerālsekretārs (Lejnieks apvieno šos pienākumus) viņš uzslavēja spēļu organizatorisko pusi un pateicās līdzjutējiem par sniegto atbalstu, kā arī pauda cerību, ka skatītāji nav palikuši vīlušies.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 22:03, pirms 10 gadiem
V ajag tautā popularizēt tenisu un vairākiem uzdrīkstēties startēt sacensībās, par ko tiek doti reitinga punkti, lai vairāk būtu 400, 300 un cerams 200 vietās sportisti, lai ir šansi. Tad arī tāds 1:4 neapmierinās, pagaidām tas ir labi.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 22:18, pirms 10 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: švaki mērķi, švakiem sportistiem!

es nebūtu apmierināts, ja izlase zaudētu ar 1:4, kāds tad tur prieks trenēties un spēlēt?

neloģiski, tāda krieviska domāšana, paralēles varētu vilkt ar teicienu: galvenais ir piedalīties
Šajā gadījumā tas prieks noteikti ir par dubultspēli. Bez Gulbja vienspēlēs mums nav šansu, to taču visi saprot.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-14 22:19, pirms 10 gadiem
Tas vēlreiz pierāda, ka izlase nevar dzīvot no viena spēlētāja. Ko var gribēt - ja neskaita līderi Ernestu, mums nav pat spēlētāju, kas šad tad uzspēlē ATP turnīros - visi reitingā atrodās Sibīrijas līmenī. OK, tā nav mūsu vaina - pat tenisa tradīcijām bagātā Austrālija pavisam nesen bija spiesta iztikt ar savu līderi Hjūitu vien, tikai tagad parādās Tomičs, Kirjoss, ir vēl jaunāks Kokkinakis. Bet ja atgriežamies pie mūsu izlases... Es Lejnieka vietā asins no deguna, bet spiestu uz otrā numura sagatavošanu izlasei. Bračkas Podžus ir vnk jāsagatavo attiecīgam līmenim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-15 08:30, pirms 10 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: švaki mērķi, švakiem sportistiem!

es nebūtu apmierināts, ja izlase zaudētu ar 1:4, kāds tad tur prieks trenēties un spēlēt?

neloģiski, tāda krieviska domāšana, paralēles varētu vilkt ar teicienu: galvenais ir piedalīties
Nu tu te vari vainot tikai Latvijas valdību, un tās sniegto atbalstu sportam Latvijā.

Vai arī, protams vari sponsorēt pats ar savu Imperhu*ātorismu!

  +2 [+] [-]

, 2014-09-15 08:35, pirms 10 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: saprotu, bet tai attieksmei vajadzētu būt kaujinieciskai arī no trenera puses! Gulbis vai tad intervijās ir kādreiz teicis, ka ir priecīgs par zāģiem? Nē!
Kaujinieciska taa var but pirms spelem. Pec spelem ir jabur realistam, lai izdaritu pareizos secinajumus.
Vins tak tev neteica, ka ir priecigs ka pakasaam. Vins saka ir priecigs par 1-4, taa teikt par to vienu uzvaru, kas nozimee, ka nav priecigs par parejam 4am un kopejo rezultatu. Bet vai sajaa situacija, kad mums nespelee Gulbis butu tagad jaraaj kads un japeļ un jasaka jus tak varejat uzvaret, tikai nepaveicas,pretiniekam paveicas - mes butu uzvarejusi utt. Ar nav jega.
Jabut realistam jasamierinas ar to, kas notika, jaatrod kripatina pozitivaa un jagatavojas cinities talak. Naks macs tuvak vares but atkal kaujinieciski. Nez es vismaz taa domaju

  -2 [+] [-]

, 2014-09-15 22:14, pirms 10 gadiem
looseru psihologija,pietrukst niknuma utt