Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Nezinu, ko esmu nodarījis pāri tiesnešiem..."

Andrejs Siliņš

Gulbis: "Nezinu, ko esmu nodarījis pāri tiesnešiem..."
Ernests Gulbis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Trešajā setā joprojām biju sanervozējies, tikai ceturtajā sāku spēlēt kaut cik normālu savu tenisu," pēc uzvaras pār Sergeju Bubku Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas 2. grupas izšķirošās kārtas dueļa pirmajā spēlē pret Ukrainu sacīja Latvijas tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis.

"Pirmo setu zaudēju tiesneša kļūdas dēļ. Savus vārdus neņemšu atpakaļ, jo bumba bija tīri uz līnijas," mača sākumu atcerējās Ernests Gulbis. "Ja būtu bijis taibreiks, izredzes būtu 50 pret 50. Labi, ka otrajā setā paņēmu breiku. Trešajā setā joprojām biju sanervozējies, tikai ceturtajā sāku spēlēt kaut cik normālu savu tenisu.[..] Trešajā setā bija piecas vai sešas strīdīgas bumbas, un visās reizēs tiesneši lēma pret mums. Es nezinu, ko esmu viņiem nodarījis pāri, bet čaļi mēģināja uzņemties iniciatīvu."

"Ja godīgi, šie nav augstas klases tiesneši," atklāts bija sportists. "Ir ļoti liela starpība ar ATP tiesnešiem. Šie tiesā "Future" turnīrus, bērnu turnīrus. Viņi ir pieraduši pie mazliet cita ātruma un cita spiediena. ATP līmenī tiesneši nepieļauj tādas kļūdas."

"Labi, ka nepalaidu otro setu. Ja būtu 0:2 pa setiem, tik un tā biju noskaņojies nepadoties. Šie ir piecu setu mači, un es iepriekš jau reizes četras piecas esmu atgriezies no 0:2," Gulbis atklāja, ka pārliecība nav zudusi ne mirkli. "Ja būtu paņēmis pirmo setu, uzvarētu trijos. Pēc pirmā zaudētā seta nervi nedaudz atlaida un sāku spēlēt brīvāk. Zināju, ka otrajā vai trešajā sākšu spēlēt labāk."

"Piecu setu mačs nebūtu problēma, fiziski tādam jūtos gatavs. Tomēr labi, ka sanāca četros, pie tam ceturtais sets bija īsāks - būs vairāk spēka rīt dubultspēlei."

"Bija samērā normāla serve, it īpaši beigās," jautāts par konkrētiem spēles elementiem, atturīgs bija tenisists. "Nebija arī nekādu caurumu, bet, lai kaut ko izceltu - ļoti labu vai sliktu - tā nebija."

"Ceru, ka rīt un parīt, kad nebūs darba dienas, cilvēku tribīnēs būs vairāk," Ernests atzina, ka, lai arī liepājnieku atbalsts šodien bija jūtams, noteikti varētu to vēlētos lielāku. "Ja ir pilnas tribīnes, aura ir labāka."

"Ļoti svarīgi, lai uzvaru abās vienspēlēs," par Latvijas izredzēm kopsummā uzveikt Ukrainu sacīja Gulbis. "Uzskatu, ka šajā spēlē favorīts biju es. Varbūt pirms cīņas tā nav pareizi teikt, bet es tik un tā uzskatu sevi par favorītu arī pirms nākamās spēles. Sagaidu no sevis uzvaru. Mani neapmierinās tikai labs mačs, gribu uzvarēt, atnest komandai divus punktus un tad jācer uz dubultspēli. Tā būs ļoti smaga."

"Andis [Juška] ir tāds spēlētājs, kurš Deivisa kausā var izšaut. Viņš Bubku ir uzvarējis jau kādas trīs četras reizes, tāpēc viņam ir pārliecība," Ernests ir drošs par sava komandas biedra spējām. "Ja būs piektais mačs, Andis parādīs, ka var sevi uzkurināt, lai ļoti labi nospēlētu."

  +2 [+] [-]

, 2012-09-14 19:44, pirms 12 gadiem
Viss bus oki,tikai jāspēlē Veiksmi

  +3 [+] [-]

, 2012-09-14 19:52, pirms 12 gadiem
Vel vecaku bildi autor nevareji ielikt?

  +2 [+] [-]

, 2012-09-14 20:09, pirms 12 gadiem
Reaktiivais rakstīja: Vel vecaku bildi autor nevareji ielikt?
kāda tev šķirba kas par bildi stāv ?

  +5 [+] [-]

, 2012-09-14 20:32, pirms 12 gadiem
Nu tad beidzot mums Latvijā ir dzimis sportists , kurš atklāti var pateikt, ka viņš ir favorīts!!!!! Ernest, cepuri nost! Vairāk mums tādus pārliecinošus sportistus!!!

  +4 [+] [-]

, 2012-09-14 20:48, pirms 12 gadiem
Labi nospeleeja un ceram uz pozitivu iznaakumu arii beigas,lai gan taapat prieks par Gulbi,jo lai gan ko par vinu teiktu un atzisos ka arii pats esmu so to par vinu sliktu teicis peec zaudejumiem vaajaakiem pretiniekiem, bet atsiriibaa no dazu citu sporta veidu partaavjiem vins bez nekaadas lauzanas brauc paliigaa Latvijas izlasei un nedomaa kaut kaadas vainas, lai tik panemtu kaadu lieku briivdienu!

     [+] [-]

, 2012-09-14 21:08, pirms 12 gadiem
GuntarsL rakstīja: kāda tev šķirba kas par bildi stāv ?
nu jaseko lidzi laikam! tikpat labi apple tagad prezentejot iphone 5 varetu fotografijas radit iphone 3gs, kas piemeram iznaca pirms 4 gadiem...

  +4 [+] [-]

, 2012-09-14 21:59, pirms 12 gadiem
Par tiesnešiem, laikam, jāpievienojas. Pārāk daudz kļūdu, gan no līnijniekiem, gan augšējās tiesneses. Viens līnijnieks aš 3 reizes īsā laikā nenosauca autu. Saprotu, ir kaut kur jāmācās, bet. Vajadzētu jau būt skaidram, ka ne jau pret Gulbi ir tie tiesneši, vienkārši pietrūkst viņiem meistarība.

Strīdīgā bumba pirmajā setā likās, ka piešķirta par Dinamiešu trokšņošanu pirms punkta pabeigšanas.

Uz beigām bija redzams, ka sāka atraisīties. Tas jau laikam tā daudzās spēlēs, sākumā iepazīst pretinieku, tad sāk rādīt savu spēli.

Prieks par uzvaru!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-15 00:23, pirms 12 gadiem
Reaktiivais rakstīja: nu jaseko lidzi laikam! tikpat labi apple tagad prezentejot iphone 5 varetu fotografijas radit iphone 3gs, kas piemeram iznaca pirms 4 gadiem...
Principā ābols varētu arī, jo lielas starpības star šiem telefoniem nav.

     [+] [-]

, 2012-09-15 10:10, pirms 12 gadiem
Tiecneši visur kļūdās! Nav ko pārdzīvot!

  +1 [+] [-]

, 2012-09-15 13:04, pirms 12 gadiem
Vispar jau Ernesta speli tiesaja tiesnesis no Igaunijas, nevis tiesnese no Latvijas. Anda speli tiesaja tiesnese un neskatoties uz to, ka pedeja geima vina izlaboja linijnieka kludu par labu Juskam, neko tacu nevar saglabt labojt liniju tiesnesu kludas, ja pasam speletajam spele neiet un jazaude ar 0:3
Par linijas tiesnesiem nevar nepiekrist, bet kur tad lai vini to pieredzi iegust, ja Latvija nenotiek pietiekams skaits augsta limena turniru..?
Bija viens linijnieks, kurs kada turnira manami ''redzeja'' par labu musejiem, tikai vai tad kads rakstija - cik mums labi tiesnesi utt.?
Vispar jau vel var vainot LTF, bumbinu padevejus un publiku, kura nezin ka jauzvedas tenisa speles, bet labak novelet musu puisiem veiksmi, jo cik nu labi vini mums ir tik ir, un uz viniem ari ceram.
Uz prieksu Latvija!

Kasts rakstīja: Par tiesnešiem, laikam, jāpievienojas. Pārāk daudz kļūdu, gan no līnijniekiem, gan augšējās tiesneses.