Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai pusfināls, Lazdiņam dubultspēļu tituls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai pusfināls, Lazdiņam dubultspēļu tituls
Anastasija Sevastova
Foto: Empire Slovak Open

Anastasija Sevastova piektdien Slovākijā precīzi stundas laikā uzvarēja ceturtdaļfināla mačā ITF 100 000 turnīrā. Karjeras pirmo "Futures" dubultspēļu titulu Ķīnā ieguva Artūrs Lazdiņš, bet sestdien dubultspēļu fināls Turcijā būs Miķelim Lībietim.

Sevastova (WTA 94.) Trnavā ar 6:0, 6:3 sagrāva ranga 195. vietā esošo Misu Eguči. Japānas tenisiste centās diktēt spēli, taču to pārsvarā darīja pārāk haotiski, kamēr Sevastova spēlēja precīzāk, turklāt prasmīgi variēja ar spēli, uzbrūkot ne vien asi, bet arī brīžiem izmantojot sev tik ļoti tīkamos "dropšotus" un "slaisu". 2012. gada čempione sestdien pusfinālā sacentīsies ar 19 gadus veco mājinieci Rebeku Šramkovu (WTA 304.). Ar tikšanu līdz pusfinālam Sevastova nopelnījusi 50 reitinga punktus.

Karjeras pirmo "Futures" dubultspēļu titulu Uhaņā izcīnīja Artūrs Lazdiņš, kurš "hard" seguma sacensībās Ķīnā uzvarēja kopā ar Taivānas tenisistu Čenju Ju. Abi finālā ar rezultātu 6:3, 6:4 pieveica ar ceturto numuru izlikto Japānas komandu Arata Onozava/Masato Šiga. Panākums turnīrā dod 18 reitinga punktus.

Lazdiņš ar pārinieku bija viena punkta attālumā no zaudējuma ceturtdaļfinālā, kur tieši Artūrs atspēlēja mačbumbu. Lazdiņš ar precīzu spēli pie tīkla šodien fināla astotajā geimā nodrošināja breiku, kas palīdzēja uzvarēt 1. setā. Savukārt 2. setā Latvijas un Taivānas komanda izlaida breika pārsvaru (4:2), kad astotajā geimā neveiksmīgi servēja Lazdiņš. Devītais geims beidzās ar japāņu dubultkļūdu, bet Ju pēc tam izservēja maču.

Rīt Antaljā ("hard") dubultspēļu finālā spēlēs Miķelis Lībietis, kurš kopā ar Francijas tenisistu Ugo Nisu (izlikti ar pirmo numuru) guvis jau septiņas uzvaras pēc kārtas un visas divos setos. Pagājušās nedēļas čempioni šodien pusfinālā ar 6:1, 7:5 uzveica Ukrainas un Francijas sportistu veidoto komandu Filips Kekerčeni/Ugo Volžaks. Fināla sasniegšana garantē 10 punktus.