Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis gūst savainojumu un zaudē "Challenger" turnīra pirmajam numuram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis gūst savainojumu un zaudē "Challenger" turnīra pirmajam numuram
Miķelis Lībietis
Foto: tennis.by

Miķelis Lībietis (ATP 398.) ar zaudējumu sāka vairāku "Challenger" sērijas turnīru posmu Amerikā, pirmdien Kerī (Ziemeļkarolīna) turnīra 1. kārtā ar rezultātu 6:7(6), 4:6 piekāpjoties pagājušā gada čempionam, ar pirmo numuru izliktajam Denisam Novikovam (ATP 126.). Lībietis pirmajā setā guva ceļgala savainojumu, tam būtiski ietekmējot viņa sniegumu.

Lībietis zaudē "Challenger" turnīrā

Pāraudzis "Futures" līmeni, Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Lībietis beidzot nolēma spert loģisku nākamo soli – spēlēt "Challenger" līmenī. Ar viņa reitingu pamatturnīriem būtībā vēl ir par īsu, bet Kerī bija ļoti daudz atteikumu, tādējādi Miķelis izvairījās no kvalifikācijas un kā pēdējais iekļuva pamatturnīrā. Ar izlozi gan nepaveicās, dabūjot maču pret turnīra pirmo numuru Novikovu. 22 gadus vecā amerikāņa pašreizēja vieta rangā (#126) ir septiņas pozīcijas zemāk nekā viņa augustā sasniegtais rekords.

Abiem tenisistiem 1. setā kopā bija 0/9 breikbumbu realizācijā. Noviks visas četras breikbumbas atspēlēja ar pirmo servi – divi eisi un divas laukumā neatsistas serves, bet Lībietim klājās grūtāk, turklāt trīs no atspēlētajām piecām breikbumbām bija setbumbu vērtībā. Lībietis 10. geimā pēc trim kļūdām nokļuva iedzinējos ar 4:5, 0:40, tomēr prata panākt neizšķirtu. Pirmā setbumba atspēlēta, bumbiņu pārmetot pāri pie tīkla izgājušajam amerikānim, otrā ar uzvaru ļoti garā izspēlē, kurā abi vairākas reizes "krāsoja līnijas". Pēc tam Miķelim trīs eisi pēc kārtas, rezultātā tiekot līdz 5:5.

Jāuzsver, ka Lībietim pirms šī geima bija medicīnas pārtraukums kreisajam ceļgalam. Šis savainojums ietekmēja gan kustēšanos, gan servēšanu, jo problēma bija balsta kājai. Lībietim taibreikā pie rezultāta 6:5 uzņemšanā bija setbumba ar iespēju garā izspēlē, taču Miķelis nospēlēja pārāk pasīvi, nesagaidīja pretinieka kļūdu un izspēli pabeidza ar sitienu tīklā. Pie 6:7 Lībietim nācās atspēlēt jau ceturto setbumbu un šoreiz izglābties neizdevās, setu pabeidzot ar "dropšotu" tīklā.

Spēlējot ar savainojumu, 1. seta zaudēšana Lībieša situāciju vēl vairāk sarežģīja. Lībietim 2. seta piektajā geimā pēc dubultkļūdas un neprecīza saīsinātā sitiena otro reizi mačā bija 0:40 deficīts ar savu servi. Šoreiz izglābties neizdevās, atspēlējot tikai divas breikbumbas – 2:3. Atpakaļ setā izdevās tikt astotajā geimā, kad ļoti neveiksmīgi nospēlēja Novikovs, kuram četras ātras nepiespiestās kļūdas, geimu zaudējot "sausā" – 4:4. Nākamajā geimā ar četrām kļūdām izcēlās Lībietis, atjaunojot amerikānim breika pārsvaru, un Novikovs pēc tam izservēja maču.

Lībietis šodien nospēlēja karjeras otro pamatturnīru maču "Challenger" vienspēlēs. Debija bija 2014. gadā Noksvilā, kur tobrīd vēl studējošais un rangā neesošais Lībietis ar "wild card" zaudēja Kanādas tenisistam Frankam Dančevičam (#137) – 5:7, 4:6.

Par zaudējumu 1. kārtā Kerī reitinga punkti nepienākas, bet tiek 520 dolāri. Dubultspēlēs Lībietis pamatturnīrā netika, kopā ar amerikāni Tenisu Sandgrēnu kvalifikācijā gūstot vienu no nepieciešamajām divām uzvarām. Mači Kerī notiek uz "hard" seguma. Lībietim pēc šī turnīra plānotas vēl vairākas "Challenger" sacensības Amerikā, nākamajos turnīros, visticamāk, spēlējot kvalifikācijā arī vienspēlēs.

Spēles statistika – 6:7(6), 4:6

RādītājsLībietisNovikovs
Eisi1312
Dubultkļūdas35
1. serves precizitāte60%59%
Iegūtie punkti ar 1. servi35/4937/51
Iegūtie punkti ar 2. servi17/3219/35
Breikpunktu realizācija1/52/9
Visi iegūtie punkti8285

Mūsējie Eiropā

Diāna Marcinkeviča (WTA 419.) zaudēja Biaricas ITF 100 000 turnīra kvalifikācijas 2. kārtā. Latvijas trešā rakete svētdien uz Francijas māla ar 6:3, 6:1 sagrāva Francijas tenisisti Leā Godaljē (nav rangā), bet šodien ar 1:6, 4:6 kapitulēja Itālijas pārstāvei Martinai Trevizanai (#388), tikai vienreiz uzvarot savas serves geimos. Diānai Francijā vēl dubultspēles kopā ar Krievijas tenisisti Poļinu Ļeikinu.

Neveiksmīga kvalifikācija arī Annai Ozerovai, kura Petanžā (Luksemburga) uz "hard" seguma telpās ITF 10 000 turnīra priekšsacīkstēs ar 4:6, 6:3, 1:6 zaudēja Francijas tenisistei Sindijai Kastillei (arī nav rangā). Tas bija 2. kārtas mačs, Ozerova no 1. kārtas bija brīva. Lai iekļūtu pamatturnīrā, bija jāgūst tikai viena uzvara. Ozerova šogad 11 reizes spēlējusi ITF kvalifikācijās, pamatturnīru sasniedzot trīs gadījumos.

Rūdolfs Mednis otro nedēļu pēc kārtas izgāja "Futures 10 000" sērijas turnīra kvalifikāciju Ungārijā, tur Budapeštas panākumu atkārtojot Šēkešfehērvārā. 18 gadus vecais Mednis trīs mačos zaudēja vienu setu un apspēlēja 16-20 gadus vecus tenisistus, no kuriem tikai viens ir rangā – čehs Lukāšs Vejvara (#2027).

     [+] [-]

, 2016-09-13 00:23, pirms 8 gadiem
let's go bruins haha

  +1 [+] [-]

, 2016-09-13 00:55, pirms 8 gadiem
Gan aizies!!!