Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai grūta uzvara vienspēlē un zaudējums dubultspēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai grūta uzvara vienspēlē un zaudējums dubultspēlē
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Diāna Marcinkeviča otrdien iekļuva 2. kārtā ITF 10 000 turnīrā Hēraklejā, kur dubultspēlēs pirmo barjeru pārvarēt neizdevās. Tādas pašas nozīmes dubultspēļu sacensībās Šarmelšeihā pirmajā cīņā zaudēja Rebeka Margareta Mertena.

Marcinkeviča uzvar tikai vienspēlē

Ranga 488. vietā esošajai Marcinkevičai vajadzēja vairāk nekā divarpus stundas (2:45), lai uzvarētu Lielbritānijas tenisisti Sāru Betu Greju (#862) – 7:5, 5:7, 6:3. Diāna 2. setā servēja par uzvaru mačā, taču no rezultāta 5:4 zaudēja piecus geimus pēc kārtas un pēdējā setā bija spiesta atspēlēties, sākumā nokļūstot iedzinējos ar 0:2.

Marcinkeviča šogad vienspēlēs pamatturnīros uzvarējusi tikai ITF 10 000 līmenī, kur viņai 3-3 bilance. 1. kārtas pārvarēšana Grieķijā dod vienu reitinga punktu. Nākamā pretiniece būs ranga 357. vietā esošā Itālijas tenisiste Kristiana Ferrando. Turnīrs notiek uz "hard" seguma. Diāna Hēraklejā spēlēja arī pagājušajā nedēļā, toreiz zaudējot jau pirmajā spēlē.

Dubultspēļu turnīrs Latvijas trešajai raketei beidzās jau ar pirmo maču. Viņai ar Ukrainas tenisisti Aļonu Sotņikovu bija turnīra pirmais numurs, bet favorītu statusu apstiprināt neizdevās, ar 2:6, 6:7(5) zaudējot Krievijas un Rumānijas komandai Ksenija Bekere/Raluka Georgiana Serbana. Marcinkevičai un Sotņikovai 2. setā divreiz izdevās atspēlēt breiku, arī novērst trīs mačbumbas, tomēr zaudējums bija neizbēgams.

Rebeka Margareta Mertena arī šonedēļ spēlē ITF 10 000 "hard" seguma turnīrā Šarmelšeihā. Gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs saņemtas "wild card". Vienspēlēs pirmā cīņa rīt pret ranga 459. vietā esošo Ukrainas tenisisti Oleksandru Korašvili, bet dubultspēlēs šodien sagrāve 1. kārtā. Mertena kopā ar ASV tenisisti Kumi Heringu ar 2:6, 0:6 smagi zaudēja ar ceturto numuru izliktajai Indijas komandai Nidi Čilumula/Taniša Rohira.

Jānis Podžus kvalificējas, Mārtiņam neizdodas

Brāļiem Podžiem ar Amerikas iekarošanu pagaidām nesekmējas. Abi pagājušajā nedēļā Memfisas "Futures 25 000" sērijas turnīrā 1. kārtā zaudēja gan vienspēlēs, gan kopā arī dubultspēlē. Jānim vajadzēja iziet kvalifikāciju, bet Mārtiņš uzreiz tika pamatturnīrā. Šonedēļ abiem bija jāspēlē kvalifikācijā tādas pašas nozīmes turnīrā Litlrokā. Pamatturnīru spēja sasniegt tikai Jānis.

Būdams izlikts ar pirmo numuru, Mārtiņš (ATP 631.) pirmajos divos mačos kopā zaudēja tikai divus geimus, bet kvalifikācijas finālā ar 1:6, 4:6 piekāpās britu tenisistam Endrjū Vatsonam (#1576). Arī Jānim (ATP 1109.) pirmie divi mači ļoti viegli (četros setos zaudēts tikai viens geims), bet 3. kārtā ar 6:2, 3:0 pieveikts rangā augstāk esošais Krievijas tenisists Mihails Vakss (#946), kurš cīņu pabeidza priekšlaicīgi. Jānis šogad pamatturnīros vēl nav guvis nevienu uzvaru (0-2).

Dubultspēļu turnīrā brāļi otro nedēļu pēc kārtas zaudēja jau pirmajā spēlē, ar rezultātu 4:6, 6:7(4) piekāpjoties ASV duetam Raiens Lipmans/Teniss Sandgrēns. Jānis trešdien ar ranga 281. vietā esošo Sandgrēnu tiksies vēlreiz, sacenšoties vienspēļu turnīrā. Sandgrēnam tur otrais numurs.

     [+] [-]

, 2016-04-12 18:05, pirms 8 gadiem
Nez cik lielos mīnusos Marcinkeviča ir pa šiem gadiem? Dārgs hobijs. Tie honorāri par uzvarām jau ir diezgan mazi, lai kaut pa nullēm būtu (man vismaz tā liekas).

     [+] [-]

, 2016-04-12 18:53, pirms 8 gadiem
Ar tādiem panākumiem vai tik nebija labāk sēdēt mājās un kādus pāris mēnešus nopietni trenēties. Servi jau gan vajadzēja uzlabot ziemā.