Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Itālijā iekļūst sezonas pirmajā vienspēļu finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Itālijā iekļūst sezonas pirmajā vienspēļu finālā
Aļona Ostapenko
Foto: Ričards van Lons

Aļona Ostapenko teicami turpina Santa Margeritas Di Pulas (Itālija) ITF 10 000 turnīru, dienu pēc dubultspēļu titula izcīnīšanas iekļūstot vienspēļu sacensību finālā. Ostapenko atspēlējās pēc zaudēta pirmā seta un ar 5:7, 7:6(4), 6:2 uzveica Argentīnas sportisti Tatjanu Bua.

Aļona Ostapenko ar 24 gadus veco kreili Tatjanu Bua iepriekš nebija tikusies. Abas tenistes līdz pusfinālam nebija zaudējušas ne seta, bet cīņas favorīte bija ranga 525. vietā esošā Bua.

Ostapenko 1. setā spēja izglābties no 1:5, dominējot no gala līnijas un uzvarot četros geimos pēc kārtas. Bua pie rezultāta 5:5 atspēlēja divas breikbumbas (otro ar eisu). Ostapenko pēc tam netika līdz taibreikam, seta pēdējā geimā pieļaujot dažas rupjas "forehand" kļūdas – 5:7.

Latvijas tenisiste 2. setā trīs reizes nespēja nosargāt breika pārsvaru. Trešā reize bija, kad viņa pie 5:4 neizservēja setu. Atšķirībā no 1. seta, šoreiz pie 5:6 izdevās noturēt servi un tikt līdz taibreikam. Aļona 2. seta izskaņā turpināja spēlēt sev ierasti agresīvi, taču tagad kortā darbojās precīzāk (mazāk sitienu autā/tīklā), kas palīdzēja uzvarēt taibreikā (7-4) un ievest spēli 3. setā.

Bua pēdējā setā ar saīsinātajiem sitieniem centās Ostapenko izsist no ritma, taču tāda taktika panākumus nedeva, jo Aļona bija noskaņojusies uzvarēt, ko arī paveica – 5:7, 7:6(4), 6:2. Ostapenko pēdējā setā abus geimus zaudēja ar savu servi.

Ostapenko svētdien ceturto reizi spēlēs ITF vienspēļu finālā (sākums 10:30). Aļona uzvarējusi visus trīs iepriekšējos vienspēļu finālus. Latvijas otrās raketes pretiniece finālā būs 18 gadus vecā Nīderlandē dzimusī Francijas tenisiste (WTA 375.) Džeida Suvrijna, kuras kontā ir četri ITF vienspēļu tituli. Suvrijna visus pērn izcīnīja ITF 10 000 līmenī un, kas interesanti – karjeras pirmo titulu ITF līmenī ieguva tieši Santa Margeritā Di Pulā, šeit uzvarot jūlijā.

Abām finālistēm tā būs pirmā tikšanās, pirms kuras abas tenisistes var lepoties ar trīs uzvarētiem fināliem pēc kārtas individuālajās sacensībās (Suvrijna pagājušo sezonu pabeidza ar trim tituliem pēc kārtas Marokā). Ostapenko pagaidām jau nodrošinājusi septiņus punktus, bet vēl viena uzvara ļaus turnīru noslēgt ar 12 punktiem. Sacensības Itālijā notiek uz māla seguma.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-12 14:00, pirms 10 gadiem
Taa tik tureet!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-12 16:22, pirms 10 gadiem
kad fināls?

     [+] [-]

, 2014-04-12 18:30, pirms 10 gadiem
Meitenei vajag pie dietologa,pie tādām slodzēm nav normāli uzaudzēt uz punča speķa kārtu,bet vispār veiksmi.