Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova izvairās no zaudējuma ceturtā simta tenisistei

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova izvairās no zaudējuma ceturtā simta tenisistei
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 94.) šodien ļoti grūti klājās Trnavas ITF 100 000 turnīrā, kur 2. kārtas mačā izdevās atspēlēties pret ranga 400. vietā esošo Rumānijas tenisisti Nikoletu-Katalinu Daskalu – 4:6, 6:3, 6:1.

Daskalu mača pirmajā daļā dominēja, jo spēja Sevastovai uzspiest savu agresīvo spēli. Rumānijas tenisiste, kura rangā nav bijusi augstāk par 375. vietu, spēlēja ļoti asi no gala līnijas un arī izmantoja iespējas izgājienos pie tīkla. Sevastovai bieži pietrūka laika, lai izveidotu pietiekami labu uzbrukumu vai aizsargātos.

Sevastova bija iedzinējos ar setu un 1:3, tomēr paspēja saņemties un lauzt cīņas gaitu, uzvarot deviņos geimos pēc kārtas. Kad Latvijas tenisistei pēdējā setā bija 3:0 jeb šajā gadījumā divu breiku pārsvars, Daskalu paņēma medicīnas pārtraukuma muguras savainojuma dēļ. Sevastova pēc tam droši noveda spēli līdz uzvarai.

Ceturtdaļfināla sasniegšana ļāvusi nopelnīt 25 reitinga punktus. Par vietu pusfinālā būs jāsacenšas ar Japānas tenisisti Misu Eguči (WTA 195.). Sevastova, kura šajā turnīrā uzvarēja 2012. gadā, Trnavā izlikta ar trešo numuru. Pirmās divas raketes jau izstājušās – ar pirmo numuru izliktā Magdalēna Ribarikova savainojuma dēļ nospēlēja tikai sešus geimus, bet otrā izsētā Čāla Bjukakčaja netika tālāk par 2. kārtu.

Sevastova divas uzvaras guvusi arī dubultspēlēs, kur piedalās kopā ar Krievijas tenisisti Jevgeņiju Rodinu. Turnīra trešais duets vispirms ar 6:3, 6:1 viegli apspēlēja Ukrainas tenisisti Jūliju Bejgelzimeri un Eguči, bet pēc tam grūtākā cīņā tika galā arī ar Sabinu Mahalovu un Diānu Šumovu – 4:6, 6:2, 10:7. Sevastova dubultspēļu turnīrā nopelnījusi 50 punktus.

Miķelis Lībietis (ATP 477.) pirmajā mačā Top 500 spēlētāja statusā Antaljā ("hard") ar 6:4, 6:4 pieveica mājinieku Durukanu Durmušu (ATP 2187.). Lībietis divreiz tika nobreikots un 2. setā no 2:4 uzvarēja četros geimos pēc kārtas. Lībietis arī šonedēļ Turcijā dubultspēlēs startē kopā ar Francijas tenisistu Ugo Nisu. Pagājušās nedēļas čempioni vakar guva piekto uzvaru pēc kārtas (visas divos setos), ar 6:2, 6:0 spēcīgi sagraujot turku duetu Alps Sentajs/Sefa Suluoglu.

Mārtiņš Podžus (ATP 565.) palīdzēja savam brālim Jānim (ATP 1155.) tikt pie sezonas pirmā reitinga punkta, vakar savstarpējā mačā Pačukā izstājoties pēc nospēlēta viena geima! Jānis šodien 2. kārtas mačā ar 4:6, 4:6 zaudēja amerikānim Ralijam Smitam (ATP 1236.). Jānis pirms šī turnīra šogad bija zaudējis visus četrus iepriekšējos mačus pamatturnīros. Meksikā viņš pirms tikšanās ar brāli spēja iziet kvalifikāciju.

Pamatīgu sagrāvi Uhaņas "Futures 10 000" turnīrā piedzīvoja Artūrs Lazdiņš (ATP 1334.), kurš pēc kvalifikācijas iziešanas 1. kārtā ar 0:6, 1:6 kapitulēja Ķīnas tenisistam Jekonam He (ATP 533.). Dubultspēles Ķīnā Lazdiņš vēl turpina, kopā ar Taivānas tenisistu Čenju Ju tiekot līdz pusfinālam. 1. kārtā ar 6:1, 6:3 sagrauti japāņi Gengo Kikuči un Šunrou Takešima, bet 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā izdevās izglābties no zaudējuma pret Ķīnas komandu He Fens/Jugins Nins – 6:7(3), 6:4, 12:10. Zīmīgi, ka tieši Lazdiņš supertaibreikā pie rezultāta 8:9 ar diagonālo "backhand" sitienu atspēlēja mačbumbu. Turnīrs notiek uz "hard" seguma, Lazdiņš nopelnījis sešus punktus dubultspēļu reitingam.

     [+] [-]

, 2016-05-11 15:39, pirms 8 gadiem
Podzusa gadijumaa,kas tur bija apzinaats rezultaats jeb kaads savainojums?