Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko gūst vēl divas uzvaras ITF turnīrā Itālijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko gūst vēl divas uzvaras ITF turnīrā Itālijā
Aļona Ostapenko
Foto: IMG Performance

Aļona Ostapenko lieliski turpina Santa Margeritas Di Pulas (Itālija) ITF 10 000 turnīru, ceturtdien gūstot vēl divas uzvaras – vienspēlēs sasniegts ceturtdaļfināls, bet dubultspēlēs sezonas pirmais fināls.

Aļona Ostapenko vienspēļu turnīra 2. kārtā ar 6:4, 7:6(2) apspēlēja rangā augstāk esošo Austrālijas tenisisti Aleksandru Nenkero (WTA 627.), ar kuru iepriekš nebija tikusies.

Latvijas tenisiste 1. setā atspēlējās no 1:4, spējot uzvarēt astoņos geimos pēc kārtas – 6:4, 3:0. Tik viegli, kā varētu šķist, uzvara netika gūta, jo 2. setā panākuma gūšanai bija nepieciešams taibreiks, pirms tam divreiz servējot par palikšanu setā. Pirmajā gadījumā Aļona bija tikai divu punktu attālumā no seta zaudēšanas. Latvijas otrā rakete piektdien ceturtdaļfinālā sacentīsies ar 22 gadus veco bosnieti Jeļenu Šimiču (bez ranga). Aļona vienspēlēs ar viņu līdz šim nav tikusies, bet šonedēļ ir uzveikusi dubultspēlēs.

Par dubultspēlēm runājot, Aļona pārī arī Japānas tenisisti Manu Ajukavu (izliktas ar otro numuru) šodien pusfinālā ar 6:0, 6:3 sagrāva sacensību trešo pāri Tatjana Bua (Argentīna) un Šarlote Rēmere (Ekvadora). Ostapenko sezonas pirmais dubultspēļu fināls. Ostapenko uzvarējusi piecos ITF dubultspēļu turnīros, pie tam ne reizi nav zaudējusi finālā.

Šoreiz titula mačā jātiekas ar itālieti Alisi Balduči un rumānieti Diānu Buzeanu (sacensību pirmais pāris), kurām pirms nedēļas ceturtdaļfinālā sīvā cīņā zaudēts ar 1:6, 7:5, 9:11. Gan vienspēļu ceturtdaļfinālu, gan dubultspēļu finālu Ostapenko aizvadīs piektdien. Vienspēlēs pagaidām nopelnīti divi punkti, bet dubultspēlēs septiņi. Turnīrs Itālijā notiek uz māla seguma.