Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Homutova Spānijā zaudē 1. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Homutova Spānijā zaudē 1. kārtā
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisistei Anastasijai Homutovai nav izdevies pirmo reizi iekļūt ITF 10 000 sērijas turnīra 2. kārtā, šodien piedzīvojot zaudējumu Getčo, Spānijā. Homutova divos setos ar 4:6, 5:7 atzina mājinieces Martas Seksmilo Paskālas pārākumu.

Lai tiktu pie spēlēšanas pamatturnīrā, Homutovai vajadzēja gūt divas uzvaras kvalifikācijā. Tur 17 gadus vecajai Latvijas tenisitei grūtību nebija, ar vienādu 6:2, 6:2 rezultātu uzveicot spānietes Ingridu Navarro Rodrigesu un Noēliju Bousu Santoti. Neviena no viņām WTA reitingā neatrodas.

Šodien mačā pret 18 gadus veco spānieti Martu Seksmilo Paskālu (arī nav reitingā) mūsu tenisiste abos setos sākumā nokļuva iedzinējos, spēja atspēlēties, tomēr galotnē nācās samierināties ar zaudējumu.

Homutova pirmajā mačā zaudēja arī dubultspēlēs, vakar kopā ar spānietei Huliju Pajolu piekāpjoties ekvadorietei Šarlotei Rēmerei un spānietei Olgai Saesai Larrai – 2:6. 2:6. Tas bija ceturtdaļfinālā, jo no 1. kārtas Homotuva ar pārinieci bija brīva. Dubultspēļu sacensības sāka tikai septiņi dueti.

Homutovai Spānijā, kur mači notiek uz māla seguma, bija tikai karjeras otrais pamatturnīrs ITF līmenī. 2012. gadā viņa 1. kārtu nepāvarēja Ako, Izraēlā.