Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai Anglijā sezonas graujošākā uzvara

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai Anglijā sezonas graujošākā uzvara
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča Šrūsberijas ITF 25 000 vienspēļu turnīra 1. kārtas mačā zaudēja tikai vienā geimā, bet dubultspēļu turnīra kopā ar turcieti Pemru Ezgenu piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā cīņā.

WTA vienspēļu ranga 287. vietā esošā Marcinkeviča "hard" seguma turnīra ievadā ar 6:1, 6:0 sagrāva grieķieti Eleni Kordolaimi (WTA 472.), pret kuru Diānai tagad ir perfekta 3-0 bilance. Marcinkeviča pārāka bija arī pērn Hērkalejā (4:6, 6:3, 6:1) un šogad Senmalo (6:1, 1:6, 6:4).

Tikai viens zaudēts geims Marcinkevičai ir graujošākā uzvara šogad pilnos mačos. Vienā geimā viņa zaudēja arī 1. kārtas mačā savā iepriekšējā turnīrā Nantē, tiesa, toreiz netika nospēlēts pilns mačs pret Sofiju Žuku (6:1, 4:0).

Ar 2. kārtas sasniegšanu Šrūsberijā Marcinkeviča nopelnījusi piecus reitinga punktus. Diānai šonedēļ punkti nav jāaizstāv, bet līdz sezonas beigām viņai dzēsīsies 29 punkti.

Dubultspēļu turnīrā ar otro numuru izliktais Marcinkevičas un Ezgenas duets supertaibreikā nenosargāja divu punktu pārsvaru (5:3) un visā mačā ar 2:6, 6:2, 7:10 piekāpās britu komandai Freja Kristija/Harieta Dārta.