Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai veiksmīgs turnīrs Grieķijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkevičai veiksmīgs turnīrs Grieķijā
Diāna Marcinkeviča

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča šonedēļ ar panākumiem aizvada ITF 10 000 sacensības Atēnās (Grieķija). Vienspēļu turnīrā viņa sasniegusi pusfinālu, bet dubultspēlēs kopā ar krievieti Aleksandru Artamonovu jau tikusi finālā.

18 gadus vecā Marcinkeviča, kura WTA vienspēļu rangā šobrīd ieņem 528., bet dubultspēļu rangā 447.vietu, šonedēļ devusies uz Grieķijas galvaspilsētas Atēnu ITF 10 000 sērijas sacensībām. Dalībnieču sastāvs šajā turnīrā nav tas spēcīgākais, kas latvietei ļāvis būt starp favorītēm abās sacensībās.

Vienspēlēs mūsu tenisiste izlikta ar 4.numuru un tikusi līdz pusfinālam. Līdzšinējās trīs cīņas uzvarētas divos setos – 6:2, 6:4 pret itālieti Lindu Mairu (WTA 1023.), 7:6(3), 6:3 pret austrālieti Bjanku Teperi (WTA rangā neatrodas) un 6:4, 7:6(1) pret šveicieti Kleliju Melenu (WTA 902.). Rīt pusfinālā pretī jau būs rangā augstāk esoša sportiste, austriete Nikola Rotmana (WTA 495.).

Dubultspēļu turnīrā mūsu sportistes pāriniece ir krieviete Aleksandra Artamonova, ar kuru kopā spēlēts itin bieži. Abu duets izlikts ar 1.numuru, bet 1.kārta viņām bija brīva. Ceturtdaļfinālā Latvijas un Krievijas sportistu duets ar 6:4, 7:6(2) apspēlēja Joanu Markezini (Grieķija) un Nuriju Parisu-Diasu, bet šodien pusfinālā Despinu Papamihailu (Grieķija) un jau pieminēto austrieti Nikolu Rotmanu. Izšķirošajā mačā par titulu viņām pretī stāsies Kima-Alise Grajdeka (Vācija) un Zuzana Linhova (Čehija).

Krietni nozīmīgākā ITF sērijas turnīrā (Francijas pilsētā Kaņsurmerā ITF 100 000) šonedēļ spēlēja Līga Dekmeijere. Vispirms viņa izmēģināja spēkus vienspēļu kvalifikācijā (3:6, 1:6 pret austrālieti Džesiku Moru), bet pēc tam piedalījās arī dubultspēļu turnīrā. Kopā ar krievieti Vesnu Doloncu tika pārvarēta pirmā kārta (7:6(2), 6:2 pret jau minēto Moru un Anni Kjotavongu (Lielbritānija)), bet ceturtdaļfinālā nācās zaudēt ar 2.numuru izliktajām Annai Lenai Grēnefeldei (Vācija) un Petrai Martičai (Horvātija) – 3:6, 6:7(4). Turnīrā Līga nopelnīja 40 reitinga punktus.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page