Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai ar dramatisku zaudējumu pārtrūkst ceturtdaļfinālu sērija

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai ar dramatisku zaudējumu pārtrūkst ceturtdaļfinālu sērija
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Pirmoreiz pēdējo piecu turnīru laikā jau 1. kārtā zaudējumu piedzīvoja Latvijas trešā spēcīgākā tenisiste Diāna Marcinkeviča (WTA 320.), kura ar 4:6, 6:4, 6:7(5) Balatonboglāras ITF 25 000 turnīrā zaudēja Horvātijas tenisistei Tenai Lukasai (WTA 342.).

Marcinkeviča nepilnu trīs stundu (2:57) ilgajā spēlē 3. setā neļāva pretiniecei divreiz izservēt maču, vēlāk taibreikā atspēlēja divu punktu deficītu un nokļuva divu punktu attālumā no uzvaras, kuru gūt tomēr neizdevās, no 5:5 zaudējot divās izspēlēs pēc kārtas.

Diānai tā pārtrūka veiksmīgā ITF 25 000 sērijas turnīru ceturtdaļfinālu sērija – viņa četros šāda līmeņa turnīros pēc kārtas tika vismaz līdz ceturtdaļfinālam – sasniegts viens pusfināls, bet vēl trīs reizes izstāšanās ceturtdaļfinālā.

Marcinkevičai Ungārijā, kur jāspēlē uz māla seguma, vēl palicis dubultspēļu turnīrs, kur Diāna piedalīsies ar Krievijas tenisisti Irinu Hromačovu. Viņas izliktas ar pirmo numuru, tāpēc turnīru sāks no 2. kārtas, kas dubultspēlēs ir ceturtdaļfināls.

Latviju ITF/"Futures" pamatturnīros šonedēļ pārstāvēja arī ATP ranga 1321. numurs Artūrs Lazdiņš, kurš Kairas "Futures 15 000" sērijas turnīrā neizturēja pilnu maču pret Vācijas tenisistu Adrianu Kvinti (ATP nav rangā, rekords – 1548. vieta) – 3:6, 1:3. Lazdiņam tā ir otrā reize pēdējos trīs turnīros ar pārtrauktu spēli.