Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai Beļģijā ceturtais zaudējums pēc kārtas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai Beļģijā ceturtais zaudējums pēc kārtas
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Diāna Marcinkeviča arvien nespēj pārtraukt zaudējumu sēriju, šodien ITF 25 000 sērijas turnīrā Koksijdē ciešot jau ceturto zaudējumu pēc kārtas. Mazākas nozīmes jeb ITF 10 000 turnīra 1. kārtu Šarmelšeihā nepārvarēja Anastasija Homutova.

Diāna Marcinkeviča Beļģijā ieradās ar trīs zaudējumu sēriju un kārtējo kritienu reitingā – Latvijas pirmā rakete šonedēļ atrodas vairs tikai 241. vietā. Tas ir 28 vietu kritums, salīdzinot ar pagājušo nedēļu. Marcinkevičai dzēsušies pirms pagājušajā vasarā ITF 25 000 turnīrā Velsā ar uzvaru nopelnītie punkti. Neveiksmju sēriju pātraukt neizdevās, ar 6:7(7), 7:6(5), 4:6 zaudējot Ukrainas tensisitei Sofijai Kovaļecai (#256).

Marcinkeviča 1. setā izlaida 3:1 pārsvaru, pie 3:5 atspēlēja divas setbumbas, kam sekoja breiks un tikšana līdz taibreikam. Tajā Marcinkeviča izglābās no 2:6, atspēlēja vēl piecas setbumbas (kopumā setā septiņas), tomēr izvairīties no zaudējuma nebija lemts – 6:7(7).

Arī 2. setā tika spēlēts taibreiks un arī šoreiz pirms tā drāmas netrūka. Diāna izlaida divu breiku pārsvaru, setu neizservēja divas reizes, otrajā gadījumā neizmantotas trīs setumbas. Šoreiz Marcinkevičai taibreiks beidzās pozitīvi – tajā ar trešo, bet setā ar piekto setbumbu izdevās pielikt punktu – 7:6(5).

Ar 4:6 zaudētajā 3. setā Diāna savu servi noturēja tikai vienreiz. Visā mačā viņa tika nobreikota 12 reizes un trīsarpus stundas ilgo cīņu zaudēja ar rezultātu 6:7(7), 7:6), 4:6. Marcinkeviča Kovaļecai arī pērn zaudēja šī paša turnīra 1. kārtā, toreiz Ukrainas tenisistei piekāpjoties divos setos – 5:7, 2:6. Diāna zaudējusi sešas no pēdējām septiņām spēlēm, šonedēļ atkal iegūts tikai viens reitinga punkts.

Šarmelšeihā pavisam viegli ITF 10 000 sērijas turnīra kvalifikāciju pārvarēja Anastasija Homutova, kurai vajadzēja nospēlēt tikai trīs geimus. Homutova no 1. kārtas bija brīva, bet 2. kārtā bija vadībā ar 3:0 pret Tanišu Rohiru, kad Indijas sportiste izstājās. Tālāk par pamatturnīra 1. kārtu tikt neizdevās, divos setos ar 2:6, 0:6 zaudējot spānietei Marijai Martinesai Martinesai (arī nav rangā). Homutova viņai pirms trim gadiem junioru sacensībās Andorā zaudēja tikpat smagi (1:6, 1:6). Šodien Anastasija trešajā geimā izvirzījās vadībā ar breiku (2:1), bet pēc tam vairs neuzvarēja nevienā geimā!

Dārta Elizabete Emuliņa šogad sesto reizi zaudēja kvalifikācijā, spējot gūt vienu uzvaru ITF 10 000 priekšsacīkstēs Vīnē. Emuliņa 1. kārtā ar 6:0, 6:2 sagrāva mājinieci Kristinu Lao (nav rangā), bet 2. kārtā ar 6:7(4), 2:6 zaudēja francūzietei Alisei Bakī (#849). Emuliņa līdz 3. kārtai tikusi tikai vienreiz sešos mēģinājumos.

Ja vienspēlēs Emuliņa ITF pamatturnīros vēl nav spēlējusi, tad dubultspēlēs debija notika pirmdienas vakarā. Kopā ar mājinieci Nikolu Hofmanu izdevās apspēlēt Beļģijas tenisisti Margo Brabānu un francūzieti Karlu Tulī – 6:0, 7:5. Emuliņa februārī Budapeštā debitēja Latvijas izlases sastāvā, toreiz aizvadot nepilnu dubultspēli pret Simonu Halepu un Soranu Kirsteju. Rumānietes izstājās, esot vadībā ar 3:2. Visi trīs minētie turnīri ar Latvijas tenisistu piedalīšanos notiek uz māla seguma.