Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko ceturtdaļfināls Itālijā, Marcinkeviča zaudē Anglijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko ceturtdaļfināls Itālijā, Marcinkeviča zaudē Anglijā
Aļona Ostapenko
Foto: Ričards van Lons

Aļona Ostapenko ir vienīgā Latvijas tenisiste, kura vēl turpina sacensības Eiropā, ceturtdien sasniedzot ceturtdaļfinālu ITF 10 000 turnīrā Itālijā. Tikmēr Diāna Marcinkeviča nav spējusi pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru ITF 25 000 turnīrā Anglijā.

Aļona Ostapenko šodien Itālijā uz māla seguma ar 6:4, 7:5 apspēlēja Ukrainas tenisisti Annu Škudunu, kura rangā ieņem 533. vietu. Abām tā bija pirmā tikšanās, kurā Ostapenko varēja uzvarēt pārliecinošāk, taču 2. setā no 5:1 pārsvara zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Tūlīt gan sekoja vēl viens breiks Latvijas tenisistes izpildījumā un ar trešo mēģinājumu maču izservēt izdevās.

Ostapenko sasniegusi sezonas pirmo ceturtdaļfinālu pieaugušo turnīros (janvārī viņa tika līdz "Australian Open" junioru turnīra ceturtdaļfinālam). Aļonas pretiniece rīt mačā par iekļūšanu pusfinālā būs 21 gadu vecā itāliete Martina Spidžarelli (WTA 1214.), ar kuru iepriekš nav spēlēts. Arī viņa šodien uzvarēja ar 6:4, 7:5, divos setos sarūpējot pārsteigumu pret ar 3. numuru izlikto grieķieti Despinu Papamihailu. Spidžarelli nospēlējusi par vienu maču vairāk nekā Ostapenko, jo bija spiesta spēlēt kvalifikācijā. Ostapenko ar ceturdaļfināla sasniegušanu nopelnījusi divus reitinga punktus.

Diāna Marcinkeviča ar zaudējumu ceturtdaļfinālā noslēgusi startu Edžbastonas ITF 25 000 turnīrā, kurā spēles notiek telpās uz "hard" seguma. Latvijas pirmā rakete ceturto reizi piecos mačos piekāpās turcietei Čalai Bujukakčajai (WTA 157., izlikta ar ceturto numuru) – 2:6, 3:6.

Marcinkeviča šodienas spēli sāka cerīgi, trešajā geimā izvirzoties vadībā ar breiku. Diāna 1. setā vairs neuzvarēja nevienā geimā jeb zaudēja piecus pēc kārtas. Sagrāve sekoja arī 2. setā. Diāna mača pēdējā geimā, kurā turciete servēja par uzvaru mačā, neizmantoja trīs breikbumbas. Marcinkeviča Bujukakčajai šogad Anglijā zaudēja jau otro reizi, viņai februārī piekāpjoties tādas pašas nozīmes turnīrā Prestonā (4:6, 0:6). Sezonas otrā ceturtdaļfināla sasniegšana ļāva iegūt piecus ranga punktus.