Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

papildināts Ramoss apspēlē Raoniču un nopelna pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ramoss apspēlē Raoniču un nopelna pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu
Alberts Ramoss
Foto: AP/Scanpix

Karjeras pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu Parīzē sasniedza spāņu kreilis Alberts Ramoss, kurš trīs setos apspēlēja Kanādas tenisa līderi Milošu Raoniču – 6:2, 6:4, 6:4. Svētdien vietu astoņniekā nodrošināja arī čempions Stens Vavrinka, pasaules otrais numurs Endijs Marejs un pēdējais sacensībās palikušais mājinieks Rišārs Gaskē.

Ramosam pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls

Pateicoties daudzveidīgākam tenisam, Alberts Ramoss varēja diktēt spēli un to darīja veiksmīgi – daudz spēlēts uz Miloša Raoniča "backhand", tādā veidā piespiežot pretinieku kļūdīties un arī "atverot" laukuma pretējo malu, kur spānis varēja izmantot kreiļa priekšrocības spēlē ar "forehand" sitienu pa līniju. Ramosam trumpis bija arī labāka kustēšanās.

Pēc sagrāves 1. setā Raoničs otrā seta sākumā ieguva breiku (2:0), taču pārsvaru zaudēja, turklāt drīzumā tika nobreikots vēlreiz. Nokļuvis iedzinējos ar 0-2, Raoničs varēja apzināties, ka šī nebūs viņa diena – Milošs vēl ne reizi karjerā nav atspēlējies no 0-2. Raoničs 2014. gadā tika līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn nevarēja spēlēt pēdas operācijas dēļ.

Uzvara pār Raoniču Ramosam ir tikai otrā Top 10 uzvara (2-21). Pirmo viņš guva oktobrī, kad Šanhajā ar 7:6(4), 2:6, 6:3 šokējot Rodžeru Federeru.

Ramoss, kurš līdz šim turnīram "Grand Slam" līmenī nebija ticis līdz 4. kārtai, jaunnedēļ spēlēs ceturtdaļfinālā. Ramosam pirms šī gada "French Open" bija tikai četras "Grand Slam" uzvaras (Parīzē tikai viena (1-5), tagad viņam tikpat ir viena turnīra ietvaros.

Čempions Vavrinka uzvar četros setos

Ramosa balva par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ir tikšanās ar Stenu Vavrinku, kuram viņš pagājušajā nedēļā Ženēvā smagi kapitulēja ar 1:6, 1:6. Vavrinka, kurš šogad Parīzē nevienu negrauj, arī ceturtajā mačā nospēlēja ar lielu rezervi – 7:6(5), 6:7(7), 6:3, 6:2 pret Viktoru Troicki, kuru viņš uzvarējis visos piecos mačos, šodien nopelnot trešo ceturtdaļfinālu Parīzē (2013, 2015-16).

Vavrinkam 1. setā vajadzēja astoņas setbumbas, lai pieliktu punktu. Troickis pirmās četras atspēlēja pie rezultāta 5:6, kad servi nosargāja no 0:40. Vavrinka vēlāk taibreikā izsēja 6:2 pārsvaru, bet pie rezultāta 6:5 ar spēcīgu pirmo servi beidzot nodrošināja panākumu setā.

Kad Troickis 2. seta pirmajā geimā uzdāvināja Stenam "sauso" breiku, jau šķita, ka čempions aizbēgs, taču notikumu attīstība bija citādāka. Vavrinka atbildēja ar laipnību, zaudējot četrus geimus pēc kārtas. Šoreiz taibreikā pārāks bija Troickis, jo Vavrinka ar servi zaudēja četrus punktus. Vavrinka nākamajos divos setos spēlēja pārliecinošāk, bet Troickis iepriekšējo līmeni noturēt nespēja, turklāt Serbijas tenisistam bija problēmas ar labo kāju.

Marejs Isneru apspēlē trīs setos

Endijam Marejam mačā pret Džonu Isneru (7:6(9), 6:4, 6:3) katrs nākamais sets bija vieglāks par iepriekšējo. Marejs Isneru pieveicis visos sešos mačos. Isners bija pēdējais turnīrā palikušais ASV tenisists. Amerikāņiem savs ceturtdaļfinālists pēdējoreiz bija 2003. gadā, kad astoņniekā iekļuva Andrē Agasi. Tikmēr Marejam būs sestais ceturtdaļfināls Parīzē.

Isners Marejam 1. setā sagādāja ļoti daudz nepatīkamu brīžu garajās izspēlēs, tādā tenisā bieži vien pat dominējot. Breikbumbas šajā setā bija tikai Isneram, tiesa, bez variantiem kādu realizēt, Marejs vienu atspēlēja gan ceturtajā, gan sestajā geimā, abos gadījumos izceļoties ar labu pirmo servi. Isners taibreikā jau pirmā punkta izspēlē ar pretinieka palīdzību iesita tīklā, dodot Marejam agru minibreiku. Ranga otrais numurs vēlāk no 5:2 zaudēja četrus punktus pēc kārtas, esot ļoti tuvu zaudējumam setā.

Pie 5:4 viņam "forehand" kļūda, bet nākamais punkts zaudēts, kad Isners uzbruka Mareja otrajai servei. Džons tā ieguva setbumbu, kas turklāt bija ar paša servi. Marejs spēja atsist labu Isnera servi, amerikānim punkts bija jānodrošina ar diagonālo "forehand", taču tas nenotika, jo Marejs izcēlās ar lielisku "backhand" apvedošo sitienu pa līniju – 6:6. Marejs turpinājumā vēl divas setbumbas atspēlēja ar savu servi, bet pats izmantoja otro iespēju, kad Isners 20. punkta izspēlē kļūdījās ar "forehand" sitienu.

2. setā Marejam radās pirmās breika iespējas, izmantot izdevās tikai ceturto, kas bija seta pēdējā geimā pie rezultāta 5:4. Isners ar "forehand" sitienu tīklā deva pretiniekam setbumbu, kuras izspēlē izvēlējās izpildīt saīsināto sitienu. Endijs tika klāt bumbiņai un Isneru sodīja ar apvedošo sitienu. Vēl viens "dropšots" Isneru iegāza 3. seta ceturtajā geimā, kad breikbumbas izspēlē viņa sistā bumbiņa netika tālāk par tīklu. Ieguvis breika pārsvaru (3:1), Marejs mača atlikušajā daļā spēlēja pārāk negatīvi un pasīvi, tajā pašā laikā saņemoties svarīgos brīžos un ar labu servēšanu atspēlējot trīs breikbumbas.

Gaskē ar 13. mēģinājumu beidzot pirmais ceturtdaļfināls Parīzē

Rišāra Gaskē un Kei Nišikori savstarpējo maču vēsture ir savdabīga. Francūzis uzvarēja pirmajās sešās cīņās, bet japānis bija pārāks pēdējās divās, kas, starp citu, notika šomēnes – Nišikori Rišāru divos setos pieveica gan Madridē, gan Romā. Šodienas mača sākums liecināja, ka Nišikori varbūt turpinās uzvaru sēriju, taču nebija lemts – 4:6, 2:6, 6:4, 2:6.

Nišikori bija vadībā ar 4:2, zaudējot nākamos sešus geimus! Gaskē pārliecinošāk darbojās garajās izspēlēs, regulāri teicami nospēlējot ar savu slaveno "backhand". Gaskē izgāja 3. seta galotni, desmitajā geimā pie rezultāta 4:5 ar vairākām kļūdām zaudējot servi. Nišikori atspēlēšanās visa mača kontekstā nenotika, jo japānim ceturtais sets ļoti vājš. Gaskē pat nebija jāspēlē savs labākais teniss, lai setā uzvarētu ar 6:2. Nišikori Gaskē šodien palīdzēja ar 45 nepiespiestajām kļūdām, Rišāram bija tikai 19.

Nišikori arī pērn, kad viņš ar ceturtdaļfinālu sasniedza savu labāko rezultātu Parīzē, no turnīra izslēdza Francijas tenisists – Nišikori zaudēja Žo-Vilfrīdam Tsongam. Tikmēr Gaskē pirmoreiz "Roland Garros" kortos sasniedzis ceturtdaļfinālu, viņš iepriekš četras reizes (2011-13, 2015) zaudēja 4. kārtā. Gaskē līdz ceturtdaļfinālam ticis ar 13. mēģinājumu, kas ir turnīra rekords. Tomijam Hāsam vajadzēja 12 mēģinājumus, lai pirmoreiz tiktu Top 8.

"French Open 2016". Vīriešu vienspēles

4. kārtas rezultāti 29. maijā

SpēleRezultāts
(2) Andy Murray – (15) John Isner7:6(9) 6:4 6:3
(3) Stan Wawrinka – (22) Viktor Troicki7:6(5) 6:7(7) 6:3 6:2
(9) Richard Gasquet – (5) Kei Nishikori6:4 6:2 4:6 6:2
Albert Ramos – (8) Milos Raonic6:2 6:4 6:4

     [+] [-]

, 2016-05-29 15:17, pirms 8 gadiem
Raoničs šoreiz bez īsti variantiem, bet nu Ramos godam nokapāja.

     [+] [-]

, 2016-05-29 16:18, pirms 8 gadiem
Pakāsu naļiku

     [+] [-]

, 2016-05-29 21:47, pirms 8 gadiem
Gan rakstā, gan rezultātu tabulā Nišikori un Gaskē rezultāts atspoguļots nepareizi... Vien ar minēšanu var nojaust kāds tas ir!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-29 22:44, pirms 8 gadiem
amatieris1979 rakstīja: Gan rakstā, gan rezultātu tabulā Nišikori un Gaskē rezultāts atspoguļots nepareizi... Vien ar minēšanu var nojaust kāds tas ir!
Tagad viss kārtībā. Rišārs kārtīgi nopēra samuraju.