Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Mūsu valstij jālepojas, jo hokejā ir tik brīnišķīgs sasniegums"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko: "Mūsu valstij jālepojas, jo hokejā ir tik brīnišķīgs sasniegums"
Aļona Ostapenko. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas galvaspilsētā Parīzē risinās "French Open" jeb "Roland Garros" māla turnīrs. Otrajā kārtā iekļuvusī 2017. gada čempione Aļona Ostapenko (Latvija) atklāj, ka tenisā svarīgākais ir pārvērst sliktu dienu par labu dienu - tas spēlētājus padara par "top" spēlētājiem.

Latvijas hokejisti pirmoreiz izcīnījuši pasaules čempionāta godalgas. "Patiešām lepojos ar puišiem, viņi ir lieliski. Kad biju mājās, devos uz spēli pret Šveici - tas bija brīnišķīgi. Man tajā komandā daudz paziņu. Patiess prieks par viņiem: tik smagi strādā un ir jauki," atklāj Aļona Ostapenko. "Mūsu valstij jālepojas, jo esam tik maza valsts, bet mums ir tik brīnišķīgs sasniegums. Viņi paveica lielisku darbu."

Kad mūsu valstī bija izsludināta brīvdiena par godu hokeja bronzai, "French Open" pirmajā kārtā Latvijas tenisiste pārspēja čehieti Terēzu Martincovu (6:3, 7:5), kaut gan otrajā setā nokļuva iedzinējos ar 1:5. "Tiešām ļoti cīnījos. Sev teicu, ka nedošu viņai setu, cīnīšos līdz pēdējam punktam, tā kā viņai uzvara būs jānopelna. Patiešām negribēju spēlēt trešo setu, tāpēc centos darīt visu iespējamo, lai uzvarētu otrajā setā. Kad rezultāts bija 5:5, vēl nezināju, bet jutu, ka mačs būs mans," informē Ostapenko.

Spēles laikā grūti brīži gadās gandrīz vienmēr, bet svarīgi ir tikt tiem pāri. "Laukumā dažreiz esmu pārāk emocionāla un dažreiz varbūt nedaru pareizās lietas, bet man tas ir ļoti grūti, jo kopumā esmu emocionāls cilvēks. Kad spēlēju, jūtu, ka varu daudz ko sasniegt, turklāt esmu perfekcioniste, tāpēc, ja kaut kas īsti neiet man par labu, sadusmojos un kļūstu emocionāla. Jo vēlos izdarīt perfekti, bet vienmēr nevar izdarīt perfekti," skaidro tenisiste. "Sportistiem, iespējams, sliktu dienu ir vairāk nekā labu, jo nogurums, aklimatizācija un visas lietas. Ja šī nav tava diena, tad svarīgākais ir pārvērst sliktu dienu par labu dienu - tam ir liela nozīme, jo tas spēlētājus padara par "top" spēlētājiem."

WTA tūrē mūsu spēlētāja izceļas ar citādiem tērpiem, ko ražo Latvijas kompānija. "Vienmēr esmu gribējusi atšķirties no citiem," atzīst tenisiste. "Man patīk izstrādāt lietas kopā ar meiteni, kura ir ["DK One"] zīmola īpašniece. Turklāt, ja nākotnē vēlēšos kaut ko darīt - varbūt ne tikai ar sporta apģērbu, bet arī ar ikdienas apģērbu, varbūt šis ir labs mēģinājums tam sagatavoties."

2017. gadā Ostapenko pārsteidzoši kļuva par "French Open" čempioni. "Tas bija pirms sešiem gadiem, kāds laiks jau ir pagājis. Mans mērķis ir izcīnīt vēl vienu "Grand Slam" titulu. Smagi strādāju, nupat Romas turnīrā tiku tālu [pusfinālā] - domāju, ka esmu uz pareizā ceļa. Ja spēlēju labi, tad varu būt bīstama spēlētāja."

31. maijā plkst. 12.00 "French Open" otrajā kārtā pretī stāsies amerikāniete Peitone Stērnsa (WTA 69.).

Izmantotie resursi:
tennis.com