Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Kvitovai atgriešanās, no favorītiem pirmais sāk Tīms

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitovai atgriešanās, no favorītiem pirmais sāk Tīms
Petra Kvitova
Foto: AFP/Scanpix

Kā jau ierasts, "French Open" sākas svētdienā, kad tiek izspēlēti 16 mači abos vienspēļu turnīros. Dāmu sacensībās šodien uzstāsies gan ranga līdere Andželike Kerbere, gan sezonu tikai tagad sākošā Petra Kvitova, bet kungu turnīrā vienīgais Top 10 pārstāvis pirmajā dienā būs Dominiks Tīms.

Petra Kvitova decembrī tika sadurta, kad viņas mājās notika ielaušanās incidents. Titulētā Čehijas tenisiste pirms dažām dienām ieradās Parīzē, kur ir nedaudz patrenējusies, un piektdien oficiāli paziņoja par apņemšanos spēlēt. Kvitova atzina, ka viņas sadurtā kreisā roka vēl nav 100% gatavībā, taču pozitīvais ir tas, ka šobrīd vairs nav sāpju.

Ātro segumu cienītājas Kvitovas spēlēšana "French Open" bez neviena sagatavošanās turnīra uz māla, protams, rada izbrīnu, taču skaidrs, ka šogad Parīzē viņai lielu mērķu nav. Īstais sezonas sākums Petrai būs zālāja sezonas laikā. Kvitovai 1. kārtā laba izloze, tiekot pie mača pret 86. raketi Džūliju Boserupu, kas nozīmē izvairīties no laba līmeņa spēlētājas pirmajā mačā pēc ļoti ilgas pauzes.

Labāku izlozi noteikti varēja vēlēties pasaules pirmā rakete Andželike Kerbere, kurai tika bijusī Top 10 tenisiste Jekaterina Makarova. Kerbere šogad uz māla uzvarējusi tikai trīs spēlēs, turklāt pēdējās divas cīņas ir bezcerīgi zaudējusi – 3:6, 0:5 pret Juženiju Bušāru Madridē un 4:6, 0:6 pret Aneti Kontaveitu Romā.

Kerbere Parīzē tādējādi ieradās ar 10 pēc kārtas zaudētu geimu sēriju un pamatīgi iedragātu šogad jau tā trauslo pārliecību. Kerbere šogad jau zaudējusi 12 mačus, turklāt vēl ne reizi nav uzveikusi Top 20 spēlētājas! Makarova šobrīd nav divdesmitnieka tenisiste, bet savulaik bijusi pirmajā desmitniekā un par meistarības trūkumu nevar sūdzēties. Kerbere savstarpējos mačos ir vadībā ar 7-4, uzvarot pēdējās četrās cīņās, ieskaitot arī vienīgo tikšanos uz māla seguma (6:3, 6:2 pirms diviem gadiem Štutgartē).

Dominiks Tīms pirms gada Parīzē sasniedza pusfinālu, pēcāk debitējot ranga pirmajā desmitniekā, kur viņš spējis noturēties. Ja pērn Tīms "French Open" bija viens no t.s. tumšajiem zirdziņiem, tad tagad viņš jau ir favorīta statusā – austrietis ir trešais favorīts aiz Rafaela Nadala un Novaka Džokoviča, kas nozīmē būt priekšā gan šogad nestabili spēlējošajam ranga līderim Endijam Marejam un 2015. gada "French Open" čempionam Stenam Vavrinkam.

Tīms ir vienīgais tenisists, kurš šogad uz māla uzvarējis uz šī seguma atkal šķietami neapturamo Nadalu, to paveicot Romā. Tīmam šogad uz māla ir 17-4 bilance, divreiz zaudējot Nadalam, bet vienreiz Džokovičam un Davidam Gofānam.

Pirmais pretinieks Parīzē viņam būs Bernards Tomiks. Segumam šajā duelī ir milzīga nozīme – Austrālijas tenisists uz māla nav bīstams, šogad uzvarot tikai trīs mačos (rangā augstāk esošais uzvarētais pretinieks ir 69. numurs Rožeriu Dutra Silva). Bērnijam karjeras ATP māla bilance ir 20-35, ieskaitot 3-7 rādītāju "French Open", kur ne reizi nav uzvarēts pirmā simtnieka tenisists.