Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Radvaņskai bīstamās Garsijas pārbaudījums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Radvaņskai bīstamās Garsijas pārbaudījums
Agņeška Radvaņska
Foto: AP/Scanpix

Jau pirmo barjeru "French Open" sieviešu turnīrā nespēja pārvarēt uzreiz trīs Top 10 spēlētājas – Roberta Vinči, Andželike Kerbere un Viktorija Azarenka (Vikai gan patraucēja savainojums). Vai pēc otrā mača mājās dosies pasaules otrā rakete Agņeška Radvaņska?

Agņeška Radvaņska – Karolīna Garsija (11.lv prognoze: 1.50-2.50)

Ranga 2. vietā esošas tenisistes zaudējums "Grand Slam" 2. kārtas mačā parasti ir iemesls runām par sensācijām, pārsteigumiem, šokiem utt. Mēdz būt izņēmumi, viens no tiem būtu Radvaņskas zaudējums šodien Garsijai. Polijas pirmā rakete nav māla spēlētāja, neskatoties uz to, ka tieši uz šī seguma pārsvarā trenējās junioru laikā. Agas spēlē ļoti svarīga ir kustēšanās, kas uz māla šim segumam specifiskas slīdēšanas dēļ viņai nav ērta, radot negatīvas sekas spēlētājam tenisam. Lai arī Radvaņskai arī "French Open", protams, ir pozitīva bilance (19-9), viņa šeit ne reizi nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu un tradicionāli netiek pieskaitīta favorītēm, lai gan jau ļoti ilgi ir stabila elites spēlētāja.

Garsija savulaik 17 gadu vecumā "French Open" bija tuvu sensacionālai uzvarai pār Mariju Šarapovu. Talantīgā Francijas tenisiste, kura pagājušajā nedēļā uzvarēja Strasbūras turnīrā, Parīzē tikai dažos mačos spējusi nospēlēt atbilstoši savām spējām, vairākas reizes atzīstot, ka lielais spiediens un fanu/mediju cerības rada pārāk lielu psiholoģisko slogu. Karolīnai "French Open" ir 3-6 bilance. Piemēram, pērn viņa šeit 1. kārtā zaudēja Donnai Vekičai, kam uz māla nebūtu jānotiek. Šogad 1. kārtu izdevās pārvarēt, ar 6:3, 7:5 uzveicot Ļesju Curenko. Radvaņskai ir 2-1 bilance pret Garsiju, visas spēles bijušas ļoti grūtas trīs setu cīņas. Garsijai ir iespaidīgāks uzbrukums, bet Radvaņskai gudrāks teniss.

Šodienas programma īpaši atraktīva nav izdevusies. No citiem mačiem var piesaistīt Vācijas jamaikietis Dastins Brauns, kuram mačs pret Džeku Soku. Kā Aļonu Ostapenko uzvarējušajai Naomi Osakai veiksies pret veterāni Mirjanu Lučiču-Baroni, var būt vēl viena intriga. Un jā – pati Ostapenko šodien dubultspēļu turnīrā kopā ar Jūliju Putincevu sacentīsies ar māsām Viljamsām. Tas būs trešais mačs kortā Nr.2.