Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Eninai grūta uzvara pirmajā spēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Eninai grūta uzvara pirmajā spēlē
Žustīne Enina
Foto: Reuters/Scanpix

Četrkārtējā ''French Open'' uzvarētāja beļģiete Žustīne Enina šī gada turnīru sākusi ar grūtu uzvaru, pirmajā spēlē divos setos ar 6:4, 6:3 apspēlējot labāko Bulgārijas tenisisti Tsvetanu Pironkovu.

Četrreiz (2003., 2005.-2007.) Parīzē uzvarējušās Eninas un Pironkovas (WTA 81.) spēle bija pirmā Filipa Šatriē kortā otrdienas programmā. Pirmajā setā beļģietei gāja ļoti smagi. Pironkova labi servēja un uzbrukuma no abām pusēm, sagādājot Eninai ne mazums problēmu. Pie vienīgā breika pirmajā setā Enina tika 7. geimā, kad, neizmantojusi 40:0 situāciju, tomēr ar 4. piegājienu tika pie kārotā breika. Pironkovai vienīgā iespēja atspēlēties bija desmitajā geimā, kad Enina servēja par uzvaru pirmajā setā. Enina ar labu uzbrukumu, ko noslēdza ar smešu, atspēlēja breikbumbu, bet pēc tam ar otro setbumbu pielika punktu pirmajam setam – 6:4.

Otro setu beļģiete sāka ar 2:0, taču pēc tam zaudēja trīs geimus pēc kārtas, pieļaujot vairākas sev neraksturīgas kļūdas, gan sitienā ar savu trumpi bekhendu, gan spēlē pie tīkla. Sestajā geimā pēc kārtējās Eninas kļūdu sērijas Pironkova ieguva trīs breikbumbas. Divas ''aizgāja'' pēc bulgārietes kļūdām, bet trešo Enina atspēlēja ar iespaidīgu diagonālo bekhendu pašā korta stūrī, bet geimu pabeidza ar eisu - 3:3. Nākamajā geimā beļģiete ''pārslēdza ātrumus'' un pretinieci nobreikoja uz nulles – 4:3. Atspēlējot vienu breikbumbu, Enina smagā cīņā nosargāja savu servi astotajā geimā, bet pēc tam vēlreiz atstāja Pironkovu ''sausā'' – 6:3.

Otrajā kārtā Enina tiksies ar čehietes Klaras Zakopalovas un slovēnietes Katarinas Šrebotnikas pāra uzvarētāju. Jāpiebilst, ka šodienas uzvara Eninai bija 22. pēc kārtas ''French Open'', beļģietes kontā arī 37 pēc kārtas uzvarēti seti Parīzē!

Bez pārsteigumiem noslēgušās vēl vairākas pirmās kārtas spēles. Uzvaras divos setos Šaharai Pērai, Danielai Hantuhovai, Verai Zvonarjovai un Anastasijai Pavļučenkovai, otro kārtu šodien sasniegušas vēl arī Anastasija Pavļučenkova un viņa vārda māsa Rodionova, arī tiekot pie pārliecinošām divu setu uzvarām.

"French Open". Sievietes

1. kārtas rezultāti (otrdiena)

SpēleRezultāts
(18) Shahar Peer – Nuria Llagostera Vives6:1 6:4
(21) Vera Zvonereva – Alberta Brianti6:3 6:1
(22) Justine Henin – Tsvetana Pironkova6:4 6:3
(23) Daniela Hantuchova – Tamarine Tanasugarn6:1 6:1
(29) Anastasia Pavlyuchenkova – Alizee Cornet6:4 6:2
Anastasia Rodionova – Ekaterina Makarova6:3 6:2
Kirsten Flipkens – Ayumi Morita6:1 6:4

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja