Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Blogs: 15 dienas Parīzē. Kas to būtu domājis...

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Blogs: 15 dienas Parīzē. Kas to būtu domājis...
Ernests Gulbis izpilda servi savā pirmajā "Grand Slam" pusfinālā
Foto: AP/Scanpix

Mājupceļā no Parīzes uz Latviju man uz laiku jāpiestāj Polijas galvaspilsētā Varšavā. Tas ir ideāls brīdis, lai veiktu pēdējo ierakstu 2014.gada „French Open“ komandējuma dienasgrāmatā. Neliels kopsavilkums par aizvadītajām divām nedēļām, ko pavadīju ārpus mājām.

Mana „Grand Slam“ turnīru pieredze nav bijusi pārāk raiba – tālāk par Parīzi neesmu ticis. 2010.gadā pirmo reizi devos turp, trīs gadus vēlāk Francijas galvaspilsētā viesojos otro reizi, bet šogad trešo. Trīs lietas labas lietas. Visus iepriekšējos gadus un arī šoreiz manas vizītes ilgums bija atkarīgs no Ernesta Gulbja snieguma „Roland Garros“ kortos. Tieši notikumi ap Ernesta spēli un viņa sacītais pēc mačiem ir tas, kas piesaista Latvijas līdzjutējus.

Tieši tāpēc pirmais lielais „Paldies“ man jāsaka tieši viņam. Nebija daudz tādu, kuri ticēja, ka, spēlējot uzreiz pēc Nicas turnīra, latvietis kaut ko spēs izdarīt arī Parīzē. Protams, izloze šoreiz bija pateicīga, lai Ernests ieskrietos. Un ieskrējās tā, ka sasniedza karjeras labāko sasniegumu, viena turnīra ietvaros pieveicot gan Rodžeru Federeru, gan Tomašu Berdihu. Var jau teikt, ka Berdihs ceturtdaļfinālā spēlēja vāji vai pat „neieradās uz spēli“, tomēr vienmēr jāatceras, ka tenisu spēlē abās tīkla pusēs. Un šis nevarīgums kā spēles ziņā, tā psiholoģiski bieži vien rodas no lieliska sāncenša snieguma.

No sešām Ernesta spēlēm turnīrā man atmiņā visvairāk paliks uzvara pār Federeru. Vairāk nekā trīs stundu ilgas satraukuma skudriņas mača laikā, kas nepāriet līdz pat vēlam vakaram. Kā jau ierasts, Gulbis bija interesants žurnālistiem pēcspēles preses konferencēs. Vienīgi pēc uzvaras pār argentīnieti Baņi viņam nebija jāatbild angļu valodā – ārzemju mediji bija pieteikušies runāt ar Ernestu, taču tieši šajā brīdī viņiem bija iespēja tikt pie lielāka loma – savos iespaidos par 2.kārtas neveiksmi dalījās Serēna Viljamsa. Ar mani Ernests runāja pēc katras cīņas, arī pēdējās, kad nogurums (kā fiziskais, tā emocionālais) lauzās ārā pa visām vīlītēm. Tāpat sarunas neatteica austriešu treneris Ginters Bresniks – šī komanda tiešām izskatās pēc tādas, kas pie 10.vietas neapstāsies.

Otrais „Paldies“ Sportacentrs.com vadībai, kas vispirms mudināja mani doties uz šo turnīru, bet pēc tam pagarināja komandējumu līdz pat turnīra beigām (ticiet man, Parīze nemaz nav lēta – par naktsmītnēm vien nācās šķirties no teju 1000 eiro). Esot 13 dienas turnīrā var šķist, ka nekādas jaunas emocijas pēdējās divās dienās vairs nenoķersi, tomēr fināli paliek fināli. Īpaši emocionāls manā skatījumā bija dāmu turnīra izšķirošais mačs. Tas bija augstvērtīgs kā spēles kvalitātes ziņā, tā emocionālajā. Turnīra otras lielākās skudriņas pārskrēja tieši dāmu fināla laikā, kad praktiski viss stadions sauca Simonas (Halepas) vārdu. Lai arī neesmu to tiem emocionālākajiem cilvēkiem, tomēr klātienē skatoties gan dāmu, gan vīru turnīru apbalvošanas ceremoniju acīs nedaudz sarausās prieka asaras (tenisa sakarā neklātienē tas bija noticis tikai vēl reizi – pēc Kimas Klijstersas triumfa „US Open“ 2009.gadā). Sekojot līdzi klātienē, apmeklējot preses konferences tu zināmā mērā satuvinies ar spēlētājiem un vairāk izproti šī apbalvošanas brīža svarīgumu.

Neaizmirstams brīdis paliks jautājuma uzdošana Rodžeram Federeram. Lai arī preses konferencēs nereti piedalījās vismaz 50 žurnālisti (uz pēdējām spēlēm jau vairāki simti), tomēr arī tur valda zināma hierarhija – būtībā 90% jautājumu uzdod vienu un to paši 10 cilvēku grupiņa. Lai ielauztos šajos 10% vajag ne vien veiksmi, bet arī gribassparu. Pēc Ernesta uzvaras pār Rodžeru man tas izdevās, turklāt Šveices tenisa leģenda vēl lūdza precizēt jautājumu, pirms atbildēja acīs skatoties. Jautājumu adresēju arī Ernesta treniņu partnerim Dominikam Tīmam, taču tur šī konkurence bija krietni mazāka.

Savi iespaidi ir gan no ratiņtenisa skatīšanās klātienē (vienkārši apbrīnoju šos cilvēkus), gan apmeklējot nu jau par leģendām dēvēto sportistu mačus (Santoro, Ivanisevičs, Makenrojs, Navratilova) un emocionālās junioru cīņas (žēl, ka bez uzvarām palika Aļona Ostapenko). Pirmajos divos Roland Garros kortu apmeklējumos tas nebija izdevies.

Trešais „Paldies“ tiek tiem latviešiem, kas bija uz vietas Parīzē un palīdzēja dienas vai vakarus padarīt nedaudz saistošākus. Pirmo Ernesta spēļu laikā sēžot kopā ar viņiem varēju justies kā fans (preses ložā aplaudēt nedrīkst – par to tiku brīdināts mačā pret Berdihu), vakaros izdevās iziet arī ārpus mājas, apmeklējot dažus no Parīzes slavenākajiem tūrisma apskates objektiem vai vienkārši paēdot vakariņas. Vienam pašam izturēt šīs dienas būtu krietni grūtāk.

Sarunās ar viņiem ieguvu vēl papildus iespaidus, ar ko dalīties tālāk. Un te nonākam pie vēl viena „Paldies“. Tas tiek jums, kas šo visu lasīja gan Sportacentrs.com, gan Twitter.com. Bez jūsu jautājumiem, komentāriem, ieteikumiem un vēlmes uzzināt šis izbrauciens arī būtu blāvāks. Ceru, ka vismaz daļai ir radusies vēlme kādreiz doties uz tenisa svētkiem Parīzē. Ir tā vērts!

P.S. Protams ir nedaudz žēl, ka garā komandējuma dēļ ir saņemti divi tehniskie zaudējumi LTAL turnīrā. Ceru, ka kaut kas no redzētā noderēs manā čaiņika tenisa karjerā. Uz šī gada Vimbldonas turnīru nedošos vairāku apsvērumu dēļ, bet galvā joprojām virmo ķecerīga doma pirmo reizi viesoties aiz okeāna - augusta beigās Ņujorkā startēs „US Open“...

Iepriekšējie "French Open 2014" blogi

Blogs: Diena pirms "Grand Slam" pusfināla....
Blogs: Ceļā uz pusfinālu preses ložā aplaudēt...
Blogs: Par pacietību un uzmanību
Blogs: Satraukuma pilnais 1.jūnijs
Blogs: Tenisa drāmu laiks
Blogs: Latviešu iespaidi un Gulbja serve
Blogs: Par žurnālistiem un Eifeli
Blogs: Matoseviča un Brauna izrāde, stāsts par...
Blogs: Gulbis uzvar lietainā dienā
Blogs: Svētdiena - iesildīšanās Parīzē

  +7 [+] [-]

, 2014-06-09 15:02, pirms 10 gadiem
veci, Tev vajag visur braukt!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 15:05, pirms 10 gadiem
Nav "paldies" Latvijas Agņeškai..

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 15:06, pirms 10 gadiem
LaRitournelle rakstīja: Nav "paldies" Latvijas Agņeškai..
vēlāk..

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 15:15, pirms 10 gadiem
Vai ir zināmi Ernesta Gulbja nākamie turnīri? Vai pēc Wimbledon viņš dosies uz Stuttgart?

Es jau saprotu, ka veiksmīgs sniegums dažreiz koriģē esošus plānus.

  +4 [+] [-]

, 2014-06-09 15:19, pirms 10 gadiem
Nešaubos ka šie 2vi tehniskie zaudējumi LTAL ir patīkamāki par dažu labu uzvaru

Novēlu sasniegt arī Flashing Meadows kortus

kgan liekas ka Wimbldona tomēr būtu lielāks izaicinājums

bet nu jā, GS ir un paliek GS, kaut vai Āfrikā

ps: Paldies par darbu

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 15:21, pirms 10 gadiem
Vedējtēvs rakstīja: Vai ir zināmi Ernesta Gulbja nākamie turnīri? Vai pēc Wimbledon viņš dosies uz Stuttgart?

Es jau saprotu, ka veiksmīgs sniegums dažreiz koriģē esošus plānus.
Gan jau ka pēc Wimbldonas būs pelnīta atpūta (cik nu atpūta, gan jau ka strādās) un tad jau Amerikas tūre!

 +10 [+] [-]

, 2014-06-09 15:31, pirms 10 gadiem
Paldies par blogiem! Vieni no saturīgākajiem un interesantākajiem, ko pēdējos gados nācies lasīt tenisa sakarā! Lai izdodas vēl kādreiz neparedzēti aizķerties uz garāku komandējumu tenisa sakarā !

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 15:31, pirms 10 gadiem
Paldies par lieliskajiem blogiem un čivinājumiem twitter`ī.

  +8 [+] [-]

, 2014-06-09 15:35, pirms 10 gadiem
Lai gan Jāni Cīruli personīgi nepazīstu, tiešām bija tāda sajūta, ka draugs stāsta par to, kas īsti Parīzē notiek. Protams, pievienojos visiem "paldies " teicējiem Jānim, kā arī paldies lielākajai daļai komentētāju šeit, SC, par kopības sajūtu!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-09 15:51, pirms 10 gadiem
Jāni-uz Vimbldonu pēc zemenēm ar putukrējumu
bet šogad Ernests tiešām pacentās lai interese nezustu līdz pat pēdējai servei turnīrā.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-09 15:52, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Gan jau ka pēc Wimbldonas būs pelnīta atpūta (cik nu atpūta, gan jau ka strādās) un tad jau Amerikas tūre!
nedēļa pēc Vimbldonas Ernijam pagaidām ir brīva

  -3 [+] [-]

, 2014-06-09 16:06, pirms 10 gadiem
Nekā - Londonas 250-niekā piedalās.
pūce rakstīja: nedēļa pēc Vimbldonas Ernijam pagaidām ir brīva

  +2 [+] [-]

, 2014-06-09 16:15, pirms 10 gadiem
Paldies Gulbim
Ace 3 vieta turnīrā;
Serves ātrums 4 vieta turnīrā;
Pirmās serves vidējais ātrums – kopumā labākais!
Dubultkļūdas – 3 vieta (nsakrātas 6 mačos nav īsti jālepojas), bet vienalga nosacīti maz priekš viņa!
1 serves gūtie punkti labāk par Federeru un Nadalu!
2 serves gūtie punkti Nadala līmenī!!!
Punkti pie pretinieka 1 serves 4 vieta turnīrā;
Punkti pie pretinieka 2 serves 2 vieta turnīrā!!!
Breikpunktu realizācija varēja būt labāka, bet ja tā būtu tad finālā Nadals dabūtu vairāk par 11 ace

  +5 [+] [-]

, 2014-06-09 16:32, pirms 10 gadiem
Paldies arī, Tev Jāni! Domāju bez Taviem rakstiem un informācijas nebūtu klātienē apmeklējis spēli, kurā Gulbis sasniedza savas līdzšinējās karjeras lielāko panākumu.
Iespējams, pašā spēlē intrigas praktiski nebija, bet emocijas vienalga bija wow! Uzreiz pēc spēles par godu sasniegtajam Top10 izdzēru briesmīgi negaršīgo un dārgo RG bezalkaholisko alu
Tagad āķis lūpā, domāju, kādu turnīru varētu vēl kādreiz apmeklēt.

  +4 [+] [-]

, 2014-06-09 16:35, pirms 10 gadiem
Feini blogi par feinu lietu: par Ernestu Parīzē! Paldies, Jāni! Brauc tik uz Vimbldonu, uz "US Open", brauc visur, kur ir Lielais Ernests! Es ceru un ticu, ka 10.vieta TOP10 ir tikai pagaidu labākais sasniegums, vēl būs lielas uzvaras!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-09 16:57, pirms 10 gadiem
Katru blogu gaidīju ar nepacietību. Liels paldies!

     [+] [-]

, 2014-06-09 17:28, pirms 10 gadiem
Visu jau šeit visu pateica, tāpēc vienkārši paldies. Novēlu veiksmi iekarot māti Ameriku

  +2 [+] [-]

, 2014-06-09 17:44, pirms 10 gadiem
Es ieteiktu šo putniņu nominēt žurnālistikas balvai, kādas tur nu viņas ir Sporta kategorijā neko labāku neesmu lasījis pēdējā laikā.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 17:48, pirms 10 gadiem
Līdz žurnālistikai tomēr patālu. Taču novērtēsim to, kas mums tika pasniegts. Paldies, Jāni! Par Tevi fanoju jau gadus 5 un neizskatās, ka varētu beigt to darīt.
Ibra rakstīja: Es ieteiktu šo putniņu nominēt žurnālistikas balvai, kādas tur nu viņas ir Sporta kategorijā neko labāku neesmu lasījis pēdējā laikā.

     [+] [-]

, 2014-06-09 18:23, pirms 10 gadiem
Lasiiju un kaari tveeru, katru blogu, rakstu un interviju. Liels paldies!!!
Darbs twitteri vispaar superiigs!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 18:31, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Līdz žurnālistikai tomēr patālu. Taču novērtēsim to, kas mums tika pasniegts. Paldies, Jāni! Par Tevi fanoju jau gadus 5 un neizskatās, ka varētu beigt to darīt.
Kāpēc patālu?? Viņš pildīja rakstošā žurnālista darbu!

Tādi paši rakstošie žurnālisti kā J Cīrulis ir piemēram tādi sporta žurnālistikas grandi Latvijā kā J Matulis vai M Zembergs!

  -1 [+] [-]

, 2014-06-09 18:40, pirms 10 gadiem
Nezināju, ka blogs ir žurnālistikas paveids. Jā, intervijas ok, bet citādi tad es arī varu aprakstīt sava drauga kāzu apmeklējumu 3 dienu garumā un nosaukt to par žurnālistiku.

P.S. Ne par velti Matuli par hokeja ekspertu, nevis žurnālistu Latvijā dēvē

     [+] [-]

, 2014-06-09 18:46, pirms 10 gadiem
Ir labs darbs padarīts. Bija interesanti palasīt, mazliet tenisa aizkulisēs aizgāja.

  +6 [+] [-]

, 2014-06-09 18:53, pirms 10 gadiem
GULBIS,CĪRULIS- TENISA PUTNU BALLE

     [+] [-]

, 2014-06-09 18:53, pirms 10 gadiem
Lasīju ar interesei. Žēl, ka nebūs no Wimbldonas šādi blogi.

     [+] [-]

, 2014-06-09 19:22, pirms 10 gadiem
Nevis Ernests, bet ĒRNIJS !!!

     [+] [-]

, 2014-06-09 19:39, pirms 10 gadiem
Pajautā Ernestam iespējams viņš ir gatavs tevi ņemt līdzi kā talismanu uz visiem GS

     [+] [-]

, 2014-06-09 20:38, pirms 10 gadiem
15 paldiesiem vēl vienu varu pievienot.

Žurnālistika, mhm. Matiass Stahs šodien ar lielo Rodžeru aprunājās... nu tā, par dzīvi, kādas lietas interesē cilvēkiem. Neviena vārda par tenisu, par lielo zaudējumu Gulbim un par nākamajiem

P.S. Flushing Meadows jeb pietvīkušās pļavas

     [+] [-]

, 2014-06-09 22:17, pirms 10 gadiem
Paldies arī Tev, Jāni, par lielo "dūžu" treniņu sarakstiem, kuriem klēt tiek vienīgi žurnālisti. Izskatās, ka tiksimies arī Ņujorkā.

Pievienojos Jāņa teiktajam - Grand Slami klātienē ir kaut kas vienreizējs, ko nobaudīt iesaku katram ne vien tenisa, bet vienkārši sporta fanam! Tie ir Svētki ar lielo burtu!

     [+] [-]

, 2014-06-10 00:18, pirms 10 gadiem
Paldies par visiem rakstiem, Tu radīji sajūtu, ka Parīze teju tepat blakus! Būtu labi, ja ko līdzīgu varētu lasīt arī no Vimbldonas un US Open! Tā kā...

     [+] [-]

, 2014-06-10 08:04, pirms 10 gadiem
Jāni, paldies Tev par iespaidiem un ziņām no Parīzes!!! Ar lielu interesi lasījām un sekojām līdzi visam, ko rakstīji!!!

Es ceru, ka Ernests startēs arī kādā no Vācijas turnīriem, tik ļoti gribas aizbraukt klātienē. Ceru, ka izdosies

     [+] [-]

, 2014-06-10 09:19, pirms 10 gadiem
Paldies liels, noteikti cits prieks skatīties tenisu.

     [+] [-]

, 2014-06-10 13:23, pirms 10 gadiem
Bija interesanti, paldies abiem "putniem".