Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Nadalam ir morālais pārākums, spēlējot centrālajā kortā"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs: "Nadalam ir morālais pārākums, spēlējot centrālajā kortā"
Novaks Džokovičs sveic Nadalu īsi pirms galvenās balvas saņemšanas
Foto: AP/Scanpix

Serbijas tenisa līderis un ATP ranga otrais numurs Novaks Džokovičs pēc zaudējuma „French Open“ finālā atzina, ka fiziski slikti juties tikai trešajā setā, bet uzvarai pret Nadalu šajā turnīrā vajag A klases tenisu visas cīņas garumā. Tāpat viņš izcēla spāņa morālo pārākumu, cīnoties centrālajā kortā.

“Maču iesāku lieliski, izdevās atspēlēties arī otrajā setā, bet nespēju tikt līdz taibreikam. Trešajā setā fiziski nejutos labi, nespēju tik labi kustēties kortā, līdz ar to sāku spēlēt sliktāk. Ceturtais sets atkal bija labāks, bet izšķirošajos brīžos viņš nospēlēja pārliecinošāk. Spēli neaizvadīju tādā līmenī kā vēlējos, salīdzinot - šogad Romā aizvadīju labāku maču. Tas ir sports. Protams, esmu sarūgtināts, bet dzīve turpinās. Nav ne pirmā, ne pēdējā reize, kad zaudēju spēli”, uz fināla cīņu atskatījās Džokovičs.

Džokovičs uzsvēra, ka spēlēt pret Nadalu centrālajā kortā ir īpaši grūti: „Viņam ir liels psiholoģiskais pārsvars, to uzreiz var just. Skaitļi runā paši par sevi – viņš te ir izcīnījis deviņus titulus un zaudējis tikai vienu spēli. Tas nepavisam nav viegli spēlēt piecu setu maču pret viņu šajos apstākļos“.

ATP ranga otrais numurs nevēlējās plaši runāt par mača pēdējo epizodi, kad kāds publikā divas reizes iesaucās pirms viņa otrās serves, izraisot dubultkļūdu. „Jā, šodien biju emocionālāks nekā citas reizes, bet tas ir „Grand Slam“ fināls. Ar tādām situācijām ir jārēķinās“. Tāpat Novaks uzsvēra, ka fiziski slikti juties tikai trešajā setā, bet, lai uzvarētu Nadalu vajag spēlēt A klases tenisu visa mača garumā. Visvairāk viņam tas pietrūcis tieši ceturtā seta pēdējā geimā.

Uz jautājumu, vai viņam būtu lielākas izredzes uzvarēt, ja spēle sāktos sešos vakarā, kad saule jau slēpās aiz mākoņiem, Džokovičs atbildēja ar smaidu: „Domāju man būtu vieglāk, ja es būtu kreilis“. Kā zināms, tad Nadals ir kreilis...

Serbs īpaši izcēla publikas atbalstu – pēc spēles saņemot trofeju Džokovičam tika veltītas ilgākas un skaļākas ovācijas nekā čempionam. „Spēles laikā atbalsts bija vienlīdz liels mums abiem. Spēlējot pret Rafu vienmēr ir jārēķinās ar skaļiem skatītājiem. Spēles beigās? Tas bija fantastiski, esmu ļoti pagodināts spēlēt šeit un saņemt šos aplausus. Fanu atbalsts pēc mača man liek aizmirst sāpes par zaudējumu un dod papildu motivāciju atgriezties nākamgad, aiznākamgad vai līdz savas karjeras beigām. Ceru, kādreiz es izcīnīšu šo titulu“.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-08 21:23, pirms 10 gadiem
Bija pelniijis uzvareet bet uzvareja stiprakais

  +2 [+] [-]

, 2014-06-08 21:31, pirms 10 gadiem
Žēl Džokoviču. Maz jau trūka, lai uzvarētu māla karali.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-08 22:22, pirms 10 gadiem
Nadals kasot dibenu rod spēku

  +4 [+] [-]

, 2014-06-08 23:09, pirms 10 gadiem
Pēc mačbumbas Djoko rādija "īkšķi augšup" faniem, daži noteikti to interpretēja, kā "apsveicu Nadālu ar 9. titulu vai labu spēli un tāpēc ganjau applaudeja Djokovičam tik daudz pēc spēles, domādami , ka viņs ir izrādījis pieklājības žestu, tādējādi atdarot viņam. Bet īstenībā tā bija "pateicība" faniem par troksni izšķirošajās servēs! - life!

  -1 [+] [-]

, 2014-06-09 00:01, pirms 10 gadiem
iplaymyway rakstīja: Pēc mačbumbas Djoko rādija "īkšķi augšup" faniem, daži noteikti to interpretēja, kā "apsveicu Nadālu ar 9. titulu vai labu spēli un tāpēc ganjau applaudeja Djokovičam tik daudz pēc spēles, domādami , ka viņs ir izrādījis pieklājības žestu, tādējādi atdarot viņam. Bet īstenībā tā bija "pateicība" faniem par troksni izšķirošajās servēs! - life!
vai tu gadījumā nebūsi telepātijas pamatlicējs? bez Džokoviča personīga apstiprinājuma tava interpretācija ir nevis īstenība, bet īstenība pēdiņās. tev neliekas ironiski, ka tu nostādi sevi lomā pret cik-tur-tūkstošiem skatītāju un netieši paziņo, ka tev, nevis viņiem (patiesībā, ne tev, ne viņiem), ir metafiziska piekļuve Džokoviča nodomam aiz īkšķa augšup žesta?

  -1 [+] [-]

, 2014-06-09 00:25, pirms 10 gadiem
asdf rakstīja: vai tu gadījumā nebūsi telepātijas pamatlicējs? bez Džokoviča personīga apstiprinājuma tava interpretācija ir nevis īstenība, bet īstenība pēdiņās. tev neliekas ironiski, ka tu nostādi sevi lomā pret cik-tur-tūkstošiem skatītāju un netieši paziņo, ka tev, nevis viņiem (patiesībā, ne tev, ne viņiem), ir metafiziska piekļuve Džokoviča nodomam aiz īkšķa augšup žesta?
Piedod, aizmirsu pielikt "manuprāt"

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 00:50, pirms 10 gadiem
Neesmu nekāds Džokoviča fans, bet ļoti ceru ka kādreiz viņš pabeigs savu grand slam komplektu! Kā leģenda viņš to ir pelnījis!

     [+] [-]

, 2014-06-09 07:21, pirms 10 gadiem
Te var runat un un raudat ko grib , bet parasti uzvar stiprakais un basta !!