Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Vai Marejs sagādās Nadalam otro zaudējumu "French Open"?

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vai Marejs sagādās Nadalam otro zaudējumu "French Open"?
Rafaels Nadals pret Endiju Mareju
Foto: http://www.rolandgarros.com

Pēc Ernesta Gulbja un Novaka Džokoviča mača notiks arī otrs „French Open“ pusfināls, kurā skots Endijs Marejs mēģinās atrast ieročus, lai tiktu galā ar māla un „French Open“ karali Rafaelu Nadalu. Rafa „Roland Garros“ kortos ir zaudējis tikai vienu no 64 mačiem.

ATP ranga līderim Rafaelam Nadalam šogad māla seguma kortos ir vairāk zaudējumu nekā iepriekšējās sezonās. Viņš piekāpies ne vien Novakam Džokovičam, bet arī saviem tautiešiem Davidam Fereram un Nikolasam Almagro. Tālu no neveiksmes Rafa nebija arī pret japāni Kei Nišikori, kurš guva savainojumu Madrides turnīra finālā.

Parīzē Nadalam bijusi gana viegla izloze – līdz pat ceturtdaļfinālam viņam pretiniekos nebija neviens izsētais sportists (Robijs Džinepri, Dominiks Tīms, Leonardo Maijers un Dušans Lajovičs). Spānis visus šos mačus likumsakarīgi uzvarēja trijos setos. Pēdējā spēlē pret Fereru Nadals zaudēja pirmo setu, sīvā cīņā panāca uzvaru otrajā, bet turpinājumā burtiski pārbrauca pāri savam oponentam – 4:6, 6:4, 6:0, 6:1.

Viņa pretiniekam Endijam Marejam māls nav tas mīļākais segums. Skota kontā nav ne tikai neviena ATP titula uz māla seguma, bet pat fināla. Šogad Parīzē Endijs atkārtojis 2011.gada sasniegumu, aizkļūstot līdz labāko četriniekam. Divās no piecām spēlēm skots šogad spēlējis piecus setus. Tā tas bija gan ceturtdaļfinālā pret mājinieku Gaelu Monfīsu, gan 3.kārtā pret vācieti Filipu Kolšraiberu (12:10 piektajā setā). Sets zaudēts arī Andrejam Golubevam, bet trijos tikts galā ar spāni Fernando Verdasko un austrālieti Marinko Matoseviču.

Runājot par Nadala un Mareja savstarpējiem dueļiem, krietni labākas sekmes ir spānim – 14 uzvaras 19 mačos. Likumsakarīgi, ka visi skota panākumi bijuši hard kortos. Uz māla 5-0 Nadala labā, taču ievērības cienīgs bija pēdējais mačs šogad Romā. Tajā Endijs uzvarēja pirmo setu ar 6:1, bet zaudēja nākamos ar 3:6, 5:7. Iespējas skotam šajā mačā bija. Šodien bukmeikeri par ļoti izteiktu favorītu uzskata Nadalu, taču Marejs nedomā mest plinti krūmos. "Pusfināla sasniegšana ir laba lieta, taču man ir citi mērķi. Noteikti esmu šo to iemācījies no spēles Romā, ceru, ka savas priekšrocības varēšu nodemonstrēt šeit". Šīs spēles sākums 15 minūtes pēc Gulbja un Džokoviča cīņas beigām.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-06 09:49, pirms 10 gadiem
Skruļļainais piecu setu formātā uz māla Nadalam neko nespēs izdarīt. Ļoti pārvērtēts spēlētājs. Žēl, ka nezaudēja Kohlšraiberam.

  -2 [+] [-]

, 2014-06-06 09:50, pirms 10 gadiem
Dupša un deguna urbinātājs

     [+] [-]

, 2014-06-06 10:20, pirms 10 gadiem
marejam vinnēt Nadālu ir tik pat lielas cerības,kā Gulbim džoko

  -1 [+] [-]

, 2014-06-06 10:25, pirms 10 gadiem
gavars rakstīja: marejam vinnēt Nadālu ir tik pat lielas cerības,kā Gulbim džoko
Marejam ir nedaudz lielakas izredzes..Bet faktiski finals ir zinams par procentiem 95%
Nadals-Dzoko.

     [+] [-]

, 2014-06-06 10:35, pirms 10 gadiem
Visdrīzāk jau Nadals nelaidīs kapāt 5. setu. Tad izredzes ir Marejam.
Raugoties nākotnē, priecē, ka Marejs ir atguvies. Abi atlikušie Slam būs ar viņa piedalīšanos.

     [+] [-]

, 2014-06-06 11:11, pirms 10 gadiem
Sis bisku off topic, bet vai musu Ernijam pec plana nesanak, zalienes turnira spelet jau nak nedel? Tur gan neko nevar saprast,ka vienmer ja kaut kas notiek UK, tad lena britu miera lidz pedejam ieliek info!

     [+] [-]

, 2014-06-06 11:56, pirms 10 gadiem
Diezvai, maz variantu

     [+] [-]

, 2014-06-06 13:44, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Marejam ir nedaudz lielakas izredzes..Bet faktiski finals ir zinams par procentiem 95%
Nadals-Dzoko.
Es pat teiktu, ka Gulbim ir lielākas izredzes - tas vismaz ar aktīvu un uzbrūkošu tenisu liktu Nolem pasvīst, bet ko Marejs? Abi ar Nadalu "pumpē" bumbu uz gala līnijas, bet skruļļainajam nav atlētisma un uzgriezto sitienu, kas ir ļoti svarīgi uz māla. Manas prognozes - Nadals trijos setos (vienā būs taibreiks).