Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Šarapova atspēlējas pret Jankoviču un tiek līdz Azarenkai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova atspēlējas pret Jankoviču un tiek līdz Azarenkai
Marija Šarapova
Foto: Reuters/Scanpix

"French Open" sieviešu vienspēļu turnīra otrajā pusfinālā ceturtdien tiksies Marija Šarapova un Viktorija Azarenka, kuras trešdien Parīzē pārspēja attiecīgi Jeļenu Jankoviču un Mariju Kiriļenko.

Pagājušā gada čempione Marija Šarapova pirmajā setā sagrāva pati sevi, 29 minūtēs zaudējot ar 0:6. Šarapovai setā 20(!) nepiespiestās kļūdas jeb vidēji vairāk nekā trīs geimā. Jankovičai tikai četras nepiespiestās kļūdas. Marija ceturto reizi "Grand Slam" turnīros setu zaudējusi ar 0:6, trīs no četrām reizēm tas noticis tieši Parīzē.

Šarapova mača turpinājumā neizbēgami uzlaboja savu sniegumu, kamēr Jankoviča pārņēma kļūdu pieļaušanas stafeti. Serbiete otrā seta pirmo geimu pabeidza ar dubultkļūdu un vēlāk bija iedzinējos ar 1:5. Šarapova setu ar pirmo reizi neizservēja, bet otrajā reizē viņai tas izdevās – 6:4.

Trešajā setā Šarapova pretinieci nobreikoja septītajā geimā, bet nākamajā geimā, neskatoties uz iespaidīgu Jankovičas aizsardzību, atspēlēja breikbumbu. Vairāk iespēju Jankovičai nebija, pēdējā geimā viņa nespēja noturēt savu servi, kas nozīmēja tikai to, ka Šarapovai nebija jāservē par maču – 0:6, 6:4, 6:3.

Šarapovas pretiniece rītdienas pusfinālā būs Viktorija Azarenka, kurai pret Mariju Kiriļenko nopietna pretestība bija tikai pirmajā setā. Tajā Azarenka trīs reizes nenoturēja breiku, bet bija pārāka taibreikā ar 7:6(2). Sets ilga 76 minūtes.

Kiriļenko pirmo reizi kopš 2007. gada spēja setā pret Azarenku uzvarēt vairāk par četriem geimiem. Krievijas tenisistei pirmā seta vidū bija medicīnas pārtraukums (mugura), ārstu palīdzību saņemot otrajā mačā pēc kārtas (iepriekš plecs). Otrajam setam Kiriļenko spēka nepietika, un Azarenka mačā svinēja uzvaru ar 7:6(2), 6:2. Kiriļenko ceturtdaļfināla sasniegšana Parīzē kopā ar Jankovičas šodienas zaudējumu nozīmē pirmdien debitēt ranga Top 10.

Azarenka Parīzē pirmo reizi sasniegusi pusfinālu, tik tālu tagad tiekot visos četros "Grand Slam" turnīros. Azarenkai ir 7-5 pārsvars savstarpējos mačos, kas parasti ir ļoti skaļi. Šogad viena ar otru vēl nav spēlējušas. Uz māla 2-0 Šarapovai, tiesa, abos mačos Vikai bija savainojumi.

     [+] [-]

, 2013-06-05 17:53, pirms 11 gadiem
Šarapovu vīrs būs nomocijis !!! knapi knapi tik uzvarēja!!!

     [+] [-]

, 2013-06-05 18:14, pirms 11 gadiem
Iespaidīgajai (visās jomās) Serēnai pretinieču nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-05 20:00, pirms 11 gadiem
Šarāpova šodien vareni piekunkstēja visu kortu!