Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Hāss lūkos vēlreiz pārsteigt Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hāss lūkos vēlreiz pārsteigt Džokoviču
26. marts Maiami. Tomijs Hāss nupat sagrāvis Novaku Džokoviču
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Parīzē notiekošajā "French Open" turnīrā noslēgsies ceturtdaļfinālu cīņas un uzzināsim visus pusfinālistus gan sieviešu, gan vīriešu vienspēļu turnīros. Dienas spēle – Novaks Džokovičs pret Tomiju Hāsu.

Vai Hāss vēlreiz sarūgtinās Džokoviču?

Novaks Džokovičs 2013. gadā piedzīvojis četrus zaudējumus. Viens no tiem martā Maiami bija pret Tomiju Hāsu. Vācu veterāns toreiz nospēlēja izcilu maču un Džokoviču sagrāva ar 6:2, 6:4. Pats Novaks atzina, ka nospēlējis slikti, taču Hāsa uzvaru noniecināt nevajag. Ko Tomijs var izdarīt pret Džokoviču "Grand Slam" ietvaros?

Spēlē, kurā jāuzvar trīs setos, priekšrocības ir Džokovičam. Novaks 2006. gadā Hāsu Parīzē apspēlēja ar 7:5, 6:1, 7:6(4). Tiesa, Hāsam ir uzvara citā "Grand Slam" spēlē – pirms četriem gadiem Vimbldonā vācietis bija pārāks ar 7:5, 7:6(6), 4:6, 6:3. Džokovičs tikai vienā no līdzšinējiem četriem mačiem – pret Grigoru Dimitrovu – izskatījās pārliecinošs. 4. kārtā pret Hāsa tautieti Filipu Kolšraiberu viņš sāka smagnēji, kādu laiku nespējot tikt galā ar Filipa agresīvo tenisu. Ja Hāss nospēlēs tikpat lielisku uzbrukuma tenisu kā Maiami, kas zina...

Ja Džokoviča un Hāsa spēlē var gaidīt kaut nelielu intrigu, tad Rafaela Nadala un Stanislasa Vavrinkas spēkošanās diez vai tādu sagādās. Šveices otrais numurs Nadalam zaudējis visus deviņus mačus un pat nav spējis uzvarēt nevienā setā (0-19)! Abu pēdējais mačs bija maijā Madrides finālā, kurā Rafa bija pārāks ar 6:2, 6:4.

Vavrinkam ir labs uzbrukums, it īpaši "bekhends", lai sāpinātu spāni, taču pagaidām viņam pietiekamā daudzumā pret Nadalu to nav izdevies izmantot. Vavrinku pašreiz trenē zviedrs Magnuss Normans. Viņa vadībā Robins Sēderlings 2009. gadā Nadalam sagādāja pagaidām vienīgo zaudējumu "French Open" ietvaros. Varbūt Normans būs spējīgs uzvaras recepti nodot arī Vavrinkam?

Šarapovas un Azarenkas pusfināls – neizbēgams

Dāmu turnīra čempione Marija Šarapova sacentīsies ar Jeļenu Jankoviču, kurai zaudējusi tikai vienreiz astoņos mačos. Tas notika 2007. gadā Birmingemā uz zāliena. Četros mačos bijusi sīva spēkošanās ar trīs setiem, taču, izņemot vienu gadījumu, uzvarējusi tieši Maša. Jankoviča pēdējo divu nedēļu laikā Parīzē spēlējusi teicami, par serbietes plusu var minēt teicamo aizsardzību, kas Šarapovai var sagādāt ne mazums galvassāpju. Domājams, vismaz vienu setu Jankoviča varētu aizķert.

Otrajā ceturtdaļfinālā starp Viktoriju Azarenku un Mariju Kiriļenko priekšroka jāatdod Azarenkai, kurai ir labāks uzbrukums un vairāk iespēju izturēt garās izspēles no gala līnijas. Šajā turnīra stadijā milzīga nozīme ir pieredzei – Kiriļenko vēl ne reizi nav spējusi tikt "Grand Slam" pusfinālā, kamēr Azarenkai tāda uztraukuma nebūs. Bez tam ranga 3. vietā esošā Azarenka pēdējos gados dominējusi pār Kiriļenko, kopš 2010. gada uzvarot trīs mačos un nezaudējot ne seta.

Šodien teniss sāksies plkst. 15:00 ar sieviešu mačiem, kam sekos vīru turnīra cīņas. Kā ierasts, tiešraides abos Eurosport kanālos.

  -4 [+] [-]

, 2013-06-05 11:20, pirms 11 gadiem
Būt forši ja Hāss un Vavrinka uzvarētu

  +1 [+] [-]

, 2013-06-05 11:41, pirms 11 gadiem
Ja jāizvēlas, kurā no no četrām spēlēm gribu redzēt sensāciju, tad viennozīmīgi Džokovičs - Hāss..

     [+] [-]

, 2013-06-05 11:53, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Ja jāizvēlas, kurā no no četrām spēlēm gribu redzēt sensāciju, tad viennozīmīgi Džokovičs - Hāss..
Paldies, mums tas bija jāzin

  +2 [+] [-]

, 2013-06-05 12:10, pirms 11 gadiem
nu ne jau GSā Džokovič atļausies tā zaudēt.

     [+] [-]

, 2013-06-05 12:38, pirms 11 gadiem
Stans var iekost Nadalam.
Cita lieta, ka nevar īsti saprast, kā viņam ir ar veselību. Pirms FO pats sūdzējās, ka ir problēmas ar kāju un rezultātu nebūs.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-05 15:10, pirms 11 gadiem
Forši būtu bijis, ja vēl Gulbis spēlētu, bet citādi man jābūt par to kurš spētu uzvarēt Nadalu - tātad par Džoko!

JaunsSportaEksperts rakstīja: Būt forši ja Hāss un Vavrinka uzvarētu