Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Stosura un Erani iekļūst "French Open" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stosura un Erani iekļūst "French Open" pusfinālā
Sāra Erani
Foto: AFP/Scanpix

"French Open" sieviešu vienspēļu turnīra pirmo pusfināla pāri veidos Samanta Stosura un Sāra Erani, kuras otrdien divos setos apspēlēja attiecīgi Dominiku Cibulkovu un Andželiki Kerberi.

Samanta Stosura tikās ar 4. kārtā ranga līderi Viktoriju Azarenku uzveikušo Dominiku Cibulkovu. Austrāliete uzvarēja ar 6:4, 6:1 un varēja tikt pie vēl graujošākas uzvaras. Pirmajā setā viņa pie 5:2 neizservēja setu. Savukārt pie 5:4 Cibulkovai bija trīs breikbumbas, lai panāktu izlīdzinājumu, taču Stosura labi saservēja un "nokrāsoja" vairākas līnijas.

Stosura trešo reizi iekļuvusi "French Open" pusfinālā. Iepriekš labāko četriniekā viņa spēlēja arī 2009. un 2010. gadā. Pirms diviem gadiem Austrālijas labākā tenisiste bija pat finālā, tajā zaudējot Frančeskai Skjavonei.

Stosuras pretiniece būs Sāra Erani, kura arī uzvarēja divos setos, tiesa, krietni grūtākā spēlē. Erani jau pirmajā geimā tika pie breika pret Andželiki Kerberi, bet pirmā seta turpinājumā ieguva vēl vienu breiku un uzvarēja ar 6:3.

Erani ļoti labi variēja ar spēli, daudz izmantoja "dropšotus", sagādājot vācietei daudz nekomfortablu brīžu. Otrajā setā Kerbere spēlēja daudz labāk, taču pamanījās zaudēt teju uzvarētu setu. Kerbere ar breiku bija vadībā četras reizes, taču allaž pārsvaru izlaida ar kļūdām.

Pie 6:5 Kerberei pat bija divas setbumbas, taču atkal nekā. Pirmo Erani atspēlēja ar kārtējo teicamo "dropšotu", bet otrās setbumbas izspēlē Kerberei rupja kļūda taktikas izvēlē. Tā vietā, lai uzvarētu izspēli, vāciete padeva pretiniecei par sitienam bumbiņu, kas tika triekta korta stūrī. Taibreikā viss bija vienos vārtos, un Erani, maču uzvarēja ar 6:3, 7:6(2).

Erani "Grand Slam" pusfinālā spēlēs pirmo reizi. Mazā itāliete arī dubultspēlēs iekļuvusi pusfinālā, spēlējot pāri Robertu Vinči. Erani pirmo reizi 29 spēlēs uzvarējusi Top 10 pretinieci. Uzvara pret Kerberi ļaus Sārai kļūt par Itālijas pirmo raketi.

Stosura uzvarējusi visas piecas savstarpējās spēles pret Erani, kopumā zaudējot tikai vienu setu. Pēdējā tikšanās abām bija pagājušajā mēnesī Romā, kur Sema bija pārāka ar 6:3, 7:5.

Atlikušie divi ceturtdaļfināli notiks rīt, kad labākās noskaidros Marija Šarapova un Kaja Kanepi, kā arī Petra Kvitova un Jaroslava Švedova. Pusfināli ceturtdien, bet lielais fināls sestdien.

"French Open" sieviešu vienspēļu turnīrs

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Maria Sharapova – (23) Kaia Kanepirīt
(4) Petra Kvitova – Yaroslava Shvedovarīt
(6) Samantha Stosur – (15) Dominika Cibulkova6:4 6:1
(21) Sara Errani – (10) Angelique Kerber6:3 7:6(2)

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2012 -...

     [+] [-]

, 2012-06-05 19:21, pirms 12 gadiem
Vīriem interesanti notikumi. pirmajos pusfinālos pēc 3. seta abi favorīti zaudētājos ar setu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-05 19:38, pirms 12 gadiem
Nu šogad 4 spēles ar Potro un 4 uzvaras. Pēc Potro atgriešanās Federers vēl viņam nav vēl zaudējis, H2H kopā 11:2....tad kā visas tās uzvaras Federers kā underdogs izcīnījis?