Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Pasaules reakcija: Ostapenko gāž Stousuru no Austrālijas troņa

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pasaules reakcija: Ostapenko gāž Stousuru no Austrālijas troņa
Aļona Ostapenko: pirmā padsmitgadniece "French Open" ceturtdaļfinālā sešu gadu laikā
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējā Vimbldonas čempione Petra Kvitova, bijusī pasaules pirmā rakete Karolina Vozņacki un kādreizējā "US Open" čempione – Aļonas Ostapenko uzvaru sarakstā parādās arvien jauni ieraksti. Nākamnedēļ Ostapenko pirmo reizi spēlēs "French Open" ceturtdaļfinālā.

SBS.com.au/AAP: Sema Stousura izkrīt no "French Open"
Sam Stosur crashes out of French Open | SBS News

"Savainojums tuvināja Samantas Stousuras “French Open” kampaņas beigas, Austrālijas pēdējai cerībai ceturtajā kārtā ciešot neveiksmi pret Latvijas jaunieti Aļonu Ostapenko. Zaudējums pārtrauca veterānes 452 nedēļu (deviņu gadu) valdīšanu kā Austrālijas karalienei.

Bijusī “Roland Garros” vicečempione bija tuvu piektajam ceturtdaļfinālam astoņu gadu laikā, taču pēc neveiksmes otrajā setā viņai bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums. Stousura atklāja, ka viņai nepieciešama ultraskaņas izmeklēšana.

“Mana roka sāp trīs vai četras dienas – kopš brīža, kad piedalījos dubultspēlē. Nezinu, kas par vainu. Sākot no brīža, kad pirmajā setā biju vadībā ar 5-1, ļoti, ļoti sāpēja. Darīju, ko spēju, taču mana pretiniece sāka spēlēt labāk, padarot manu dzīvi vēl grūtāku. Visvairāk sarūgtina, ka citādi jūtos ļoti labi. Domāju, ka varu iet laukumā un atkal spēlēt. Jūtos lieliski.”

Bijusī Vimbldonas junioru čempione, 19 gadus vecā Ostapenko savā pirmajā “Grand Slam” ceturtdaļfinālā otrdien tiksies ar 11. numuru izsēto bijušo pasaules pirmo raketi Karolinu Vozņacki, savukārt Stousura varēs spriest, kā būtu bijis – un plānot nākamo soli.

2011. gada “US Open” čempione un vienreiz pasaules 4. rakete bija Austrālijas labākās tenisistes godā no 2008. gada oktobra. Nākamajā nedēļā viņa atdos līderpozīciju Darjai Gavrilovai. Kvīnslendas pavalsts pārstāvei tas noticis skarbā veidā – pirms astoņām dienām viņa pieveica Maskavā dzimušo spēlētāju Strasbūras turnīra finālā. Gavrilova izstājās “French Open” pirmajā kārtā. Stousura rangā nokritīs uz 33. vietu – zemāko pozīciju kopš 2009. gada aprīļa."

The Australian: Vairāk sirdsēstu pēc Semas Stousuras sakāves pret 19 gadus veco latvieti Ostapenko
Nocookies | The Australian

"Deviņpadsmit gadus vecā Ostapenko, kura izmanto saviesīgās dejas kā daļu no savas treniņprogrammas, uzvarēja 46 tīrās izspēlēs, lai apspēlētu ar 23. numuru izlikto austrālieti, kura pagājušajā gadā Parīzē sasniedza pusfinālu. Ostapenko cīņā par pusfinālu tiksies ar Karolinu Vozņacki."

WTAtennis.com: Ostapenko nomāc Stousuru un pirmo reizi sasniedz "French Open" ceturtdaļfinālu
Ostapenko overpowers Stosur to reach first...

"Deviņpadsmit gadus vecā Aļona Ostapenko atguvās no seta deficīta, lai izslēgtu turnīra 23. numuru Samantu Stousuru un pirmo reizi karjerā sasniegtu “Grand Slam” ceturtdaļfinālu. Ostapenko pirmajos divos mēģinājumos Parīzē netika tālāk par pirmo kārtu, taču spēja atspēlēties pret trīskārtējo “French Open” pusfinālisti un uzvarēt ar 2-6, 6-2, 6-4.

Ostapenko ļoti riskēja un tas viņai maksāja gandrīz divreiz vairāk nepiespiesto kļūdu (13 pret Stousuras septiņām). Austrāliete izmantoja viņas ievainojamo otro servi, bez grūtībām to salaužot četras reizes. Latvijas spēlētāja divus breikus atspēlēja, taču pirmajā setā nespēja noturēt savu servi.

Ostapenko spēja ātri aizmirst atklāšanas setu un laukumā atgriezās stiprāka. Viņa samazināja nepiespiesto kļūdu skaitu un uzlaboja savu servi. Viņa izmantoja pirmo serves laušanas iespēju un uzvarēja pēdējos piecos geimos pēc kārtas, lai izlīdzinātu rezultātu, 1-1.

Abas spēlētājas trešo setu sāka līdzvērtīgi, ejot soli solī, kamēr Ostapenko piektajā geimā pirmo reizi lauza pretinieces servi. Vientuļais pavērsiens izrādījās izšķirošs, jo Stousura vairāk nespēja atspēlēt starpību, kamēr Ostapenko soļoja uzvaras virzienā.

Ostapenko kļuvusi par pirmo Latvijas tenisisti, kura sasniegusi “French Open” ceturtdaļfinālu. Nākamajā kārtā viņa tiksies ar turnīra 11. raketi Karolīnu Vozņacki – spēlētāju, ar kuru šogad tikusies jau divas reizes."

Times of India/AFP: Padsmitgadniece Ostapenko iekļūst "French Open" ceturtdaļfinālā
Jelena Ostapenko: Teenager Ostapenko in French...

"Ostapenko bilance pret ceturtdaļfināla pretinieci Vozņacki ir 3-0. Divas no uzvarām izcīnītas šogad uz māla laukumiem Čārlstonā un Prāgā. “Ja spēlēju savu spēli, esmu agresīva un, ja diena izdodas, var notikt jebkas,” teica Latvijas otrā rakete."

Sports Illustrated: 19 gadus vecā Aļona Ostapenko sasniedz pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu karjerā
https://www.si.com/tennis/2017/06/0...

"Deviņpadsmit gadus vecā Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko spēja atspēlēties pret pagājušā gada “French Open” pusfinālisti Semu Stousuru. Pasaules 47. rakete Ostapenko iekļuva pirmajā “Grand Slam” ceturtdaļfinālā karjerā."

Herald Sun Melbourne: Sema Stousura izslēgta no "French Open", zaudē Austrālijas pirmās raketes godu
No Cookies | Herald Sun

"Dzenoties pakaļ savam piektajam “Roland Garros” ceturtdaļfinālam un devītajai uzvarai pēc kārtas, ieskaitot Strasbūras titulu, Stousura bez ceremonijām piekāpās bezbailīgajai Ostapenko. Zaudējums nozīmē, ka Stousura pēc 452 nedēļu rekordsērijas zaudēs Austrālijas pirmās raketes godu.

Cīnoties ar labās rokas savainojumu, Stousura izgaisa no cīņas par titulu pēc graujoša sākuma pret 19 gadus veco Ostapenko. Viņas pretiniece uzvarēja 46 tīrās izspēlēs, salīdzinot ar Stousuras 15, pabeidzot cīņu ar savu firmas zīmi – “backhand” sitienu."

TennisNow.com: Ostapenko iesoļo jaunā teritorijā pēc Parīzes uzvaras pār Stousuru
Ostapenko Cracks Milestone with Win over Stosur...

"Ostapenko ir pirmā padsmitgadniece, kura sieviešu konkurencē sasniegusi “Roland Garros” ceturtdaļfinālu kopš Anastasijas Pavļučenko, kura to paveica 2011. gadā. Latvijas spēlētāja, kurai nākamajā nedēļā apritēs 20 gadu jubileja, lielajos turnīros zaudēja pirmās četras spēles pret “Top 30” spēlētājām, taču svētdien atspēlējās no seta deficīta un sakāva pasaules 22. raketi Stousuru.

Jaudīgā un drosmīgā rīdziniece uzvarēja 46 tīrās izspēlēs, svinot panākumu pēc vienas stundas un 58 minūtēm, kamēr Stousura bija pārāka tikai 15 tīrās izspēlēs. Ostapenko ir 3-0 bilance pret ceturtdaļfināla pretinieci Vozņacki, ieskaitot trīs setos gūtu panākumu uz Prāgas māla. Vozņacki svētdien trīs setos sakāva Svetlanu Kuzņecovu un sasniedza pirmo ceturtdaļfinālu Parīzē kopš 2010. gada."

Yahoo Australia/7Sport: Stousura "French Open" ceturtajā kārtā negaidīti zaudē padsmitgdniecei
https://au.sports.yahoo.com/tennis/...

"Jauniete, kura janvārī aizkļuva līdz “Australian Open” trešajai kārtai, sakārtoja savu spēli un šokēja Stousuru ar lieliskiem sitieniem, otrajā setā uzvarot 19 tīrās izspēlēs. Stousura pirms trešā seta izmantoja medicīnisko pārtraukumu, atsaucoties uz rokas savainojumu, taču drīz atgriezās laukumā.

Ostapenko turpināja izdarīt spēcīgus un precīzus sitienus otrajā laukumā, kamēr Stousura, vienlaicīgi cīnoties ar motivēto pretinieci un sāpēm rokā, nespēja atgūt pazaudēto iniciatīvu."

  +4 [+] [-]

, 2017-06-05 00:14, pirms 7 gadiem
ja izdosies uzvaēt nākamo spēli tad Race to London Aļona būs jau 9 vietā