Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Viljamsa atspēlējas pret Kuzņecovu un iekļūst pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa atspēlējas pret Kuzņecovu un iekļūst pusfinālā
Sāra Erani
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Parīzē kļuva zināms "French Open" sieviešu vienspēļu turnīra pirmais pusfināla pāris. Tajā ranga līdere un turnīra galvenā favorīte Serēna Viljamsa sacentīsies ar Sāru Erani. Viljamsa trešajā setā atspēlēja breiku un uzveica Svetlanu Kuzņecovu, bet Erani, apspēlējot Agņešku Radvaņsku, izdevās izcīnīt karjeras pirmo Top 5 uzvaru.

Sērena Viljamsa pirms četriem gadiem Svetlanai Kuzņecovai zaudēja ceturtdaļfinālā. Arī šodien kādu brīdi šķita, ka būs tāds pats iznākums, tomēr Viljamsa spēja uzvarēt trīs setos – 6:1, 3:6, 6:3.

Kuzņecova pirmajam setam vispār nebija noskaņojusies, kā rezultātā uzvarēja tikai vienā geimā. Pēc seta krievietei bija medicīnas pārtraukums (vēders). Atgriežoties kortā, Sveta uzvarēja četros geimos pēc kārtas. Kuzņecova spēlēja precīzāk, bet Viljamsai arvien vairāk nepiespiesto kļūdu.

2009. gada čempione gandrīz izlaida 5:1 pārsvaru, taču spēja setā uzvarēt ar 6:3. Pēdējā geimā viņa servi iespaidīgi noturēja no 0:40. Kuzņecova vēl kādu laiku spēja darboties ļoti labi un trešo setu sāka ar 2:0 izrāvienu. Seta lūzuma punkts bija trešajā geimā. Tajā Viljamsai ar milzu pūlēm izdevās atspēlēt trīs breikbumbas, novēršot nokļūšanu iedzinējos jau ar diviem breikiem. Viljamsa pēc tam uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, bet visā mačā bija pārāka ar 6:1, 3:6, 6:3.

2002. gada čempione Viljamsa Parīzē pusfinālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 2003. gada. Amerikāniete bija zaudējusi četros "French Open" ceturtdaļfinālos pēc kārtas – 2004. gadā Dženiferai Kapriati, 2007. gadā Žustīnei Enā, 2009. gadā Kuzņecovai un gadu vēlāk Samantai Stousurai. Šodien Viljamsa guva jau 29. uzvaru pēc kārtas.

Viljamsas pretiniece pusfinālā būs pērn Parīzē finālā zaudējusī itāliete Sāra Erani. Viņa šodien saņēma lielu palīdzību no Agņeškas Radvaņskas, kura sev neraksturīgi pieļāva ļoti daudz kļūdu (27 nepiespiestās). Erani uzvarēja ar 6:4, 7:6(6) un varēja to izdarīt pat vēl pārliecinošāk, bet otrajā setā divreiz nespēja noturēt breika pārsvaru. Otro reizi tas notika pie 5:4, kad viņa servēja par uzvaru mačā. Erani pirmā uzvara pret Top 5 pretiniecēm (1-28)!

Domājams, pusfinālā Erani tādas palīdzības kā šodien nebūs. Viljamsa uzvarējusi visas piecas spēles pret Erani, zaudējot tikai vienu setu. Abu pēdējais mačs bija šogad Madrides pusfinālā, toreiz ranga līderei uzvarot ar 7:5, 6:2.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-06-04 17:49, pirms 11 gadiem
Brīnumi nenotiek, jeb reti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-05 09:27, pirms 11 gadiem
Serēna ir vnk neapturama, ja viņa ir labā formā.Un pelnīti patreiz ir Nr.1. un , ja vinnēs Fr Open, tas arī būs taisnīgi (lai gan nevarētu teikt, ka es par to īpaši priecātos