Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Federers pret Tsongu par vietu pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers pret Tsongu par vietu pusfinālā
Rodžers Federers un Žo-Vilfrīds Tsonga 23. janvārī Melburnā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Parīzē noskaidros pirmo "French Open" pusfināla pāri gan sieviešu, gan vīriešu vienspēļu turnīros. Dienas mačs – Rodžers Federers pret Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Vai Tsonga atkārtos Vimbldonas panākumu?

Rodžers Federers iepriekšējā kārtā negaidīti paklupa gan tiešā, gan pārnestā nozīmē un dabūja spēlēt piecus setus pret Žilu Simonu, francūzi beigās nolaužot. Šodien 2009. gada čempions atkal spēlēs ar mājinieku, turnīrā pēdējo palikušo Francijas tenisistu – Žo-Vilfrīdu Tsongu. Francijai savs uzvarētājs pēdējo reizi bija pirms apaļiem 30 gadiem, kad "French Open" triumfēja Janiks Noā. Uz Tsongu ir liels spiediens, ar kuru viņš pagaidām perfekti tiek galā.

Francijas pirmais numurs četros mačos nav zaudējis nevienu setu un tikai vienreiz bija spiests spēlēt taibreiku. Tsongam ir 3-9 rekords pret Federeru, taču viena no uzvarām gūta "Grand Slam" ietvaros, pie tam tas notika Federera Vimbldonā un pēc tam, kad Rodžers bija uzvarējis pirmos divos setos. Abi šogad vienreiz jau tikušies, arī "Grand Slam" ietvaros – janvārī Melburnā piecos setos pārāks bija Federers. Šveicietis uzvarējis vienīgajā spēlē uz māla – 6:4, 6:2 pirms diviem gadiem Romā.

Tsonga pērn ceturtdaļfinālā dramatiskā piecu setu spēlē piekāpās Novakam Džokovičam. Francūzis tajā spēlē palaida garām četras mačbumbas. Tsongam ir ieroči, lai šoreiz tādu neveiksmi nepiedzīvotu, jo Federers nav Džokovičs, bez tam iepriekšējā spēle pret Simonu kārtējo reizi norādīja uz Rodžera vājām vietām. Divi no Federera trim zaudējumiem pret Tsongu bijuši, izlaižot lielu pārsvaru. Pats Tsonga arī šoreiz diez vai uzvarēs, tāpēc viņam būs vajadzīga pretinieka palīdzība. Ja Federers uzvarēs, viņš ar 59 uzvarām kļūs par "French Open" panākumiem bagātāko tenisistu.

Ja Federera un Tsongas mačā ir acīmredzama intriga, tad otrajā šodienas ceturtdaļfinālā, kas būs divu spāņu māla speciālistu duelis, intrigu grūti atrast. Davids Ferers uzvarējis sešas no astoņām spēlēm pret Tomiju Robredo, ieskaitot pārliecinošo 6:3, 6:2 šogad Buenosairesas pusfinālā. Robredo trīs mačos pēc kārtas uzvarējis no 0-2, kas nevienam nebija izdevies kopš 1927. gada. Neviens nešaubās par to, ka spēka Tomijam vairs daudz nebūs atlicis. Ferers ir pēdējais tenisists, ar kuru kāds vēlētos spēlēt, kad ir pārguris. Ferers visos četros mačos uzvarējis trīs setos un tikai vienā zaudējis vairāk par četriem geimiem.

Divas bijušās čempiones – Viljamsa pret Kuzņecovu

Ieskatoties šodienas spēļu programmā, izbrīnu izraisīja fakts, ka divu bijušo čempionu Serēnas Viljamsas un Svetlanas Kuzņecovas spēle nav ielikta Filipa Šatriē arēnā. Viljamsa uzvarējusi pēdējos 28 mačus, tikai retu reizi saskaroties ar nopietnu pretestību. Šodien pret Kuzņecovu tāda tiek gaidīta. Svetai ir divas uzvaras pret pašreizējo ranga līderi, kā arī trīs zaudējumi trīs setos.

Abas Parīzē sacentās 2009. gadā, kad Kuzņecova ceļā uz savu otro "Grand Slam" titulu amerikānieti ceturtdaļfinālā apspēlēja ar 7:6(3), 5:7, 7:5. Kuzņecova ir ļoti spējīga tenisiste uz visiem segumiem, ieskaitot mālu. Krievijas tenisiste pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas pauda, ka viņai patīk spēlēt pret Viljamsu. Redzot sīvos savstarpējo spēļu rezultātus, tas nepārsteidz. Šajā mačā jābūt labam tenisam, iespējams, trim setiem vai vismaz diviem sīviem. Varbūt pat Kuzņecova spēs sarūpēt pārsteigumu?

Kamēr Viljamsa un Kuzņecova ieliktas Suzannas Lenglēnas arēnā, galvenā korta privilēģijas baudīs pērnā gada fināliste Sāra Erani un Polijas pirmā rakete Agņeška Radvaņska. Aga uzvarējusi visas trīs WTA turnīros notikušās spēles pret Erani un diez vai zaudēs šoreiz. Erani vienkārši nav pietiekami daudz ieroču, lai apspēlētu Radvaņsku. Nav zināms, kādas sekas uz itālietes veselību atstājušas viņu iepriekšējā spēlē piemeklējušās elpošanas problēmas. Erani 4. kārtā bija iedzinējos ar setu un 2:4 pret Karlu Svaresu Navarro.

Abi sieviešu mači sāksies plkst. 15:00, pēc tam vārdu dodot vīriešiem. Kā ierasts, sacensības no Parīzes būs pieejamas abu Eurosport kanālu tiešraidēs.

     [+] [-]

, 2013-06-04 08:35, pirms 11 gadiem
Kaa parasti daudz autora personiskaa viedokla un apgalvojumu (taas gruuti nosaukt par prognozeem, jo autors ir loti kategorisks), jautaajums tikai, cik taas ir pamatotas. Ka tur bija ar to Juzhniju, kursh jau nu noteikti apspelees Haasu pec vinja 5 setu ciinjas??

     [+] [-]

, 2013-06-04 09:06, pirms 11 gadiem
Bērziņš baigais "speciālists". Arī iepriekšējā mačā pret Almagro stāstīja, ka nav nekādas intrigas un paredzama viegla Almagro uzvara. Varēja jau kaut nedaudz mācīties no savām kļūdām un progresēt.

     [+] [-]

, 2013-06-04 09:13, pirms 11 gadiem
Mja, atkal jau gribas piesieties, nu Valdis Bērziņš patiešām tenisa jomā varetu pielikt...
Robredo jau tikai nolikts pirms spēles ar Almagro, kaut gan bija skaidrs kā diena, ka tas būs divu spāņu smags mačs, jo īpaši, zinot, kā sogad spēlē Robredo. Arī Fereram visādi var gadities, kaut arī soreiz diez vai, bet vairāk gribas piesieties par to kārtējo "pārgurošo" nabadziņu. Nu nav te neviens nezin kā pārguris, mūsdienās visiem ir tādas iekšas, ka var skriet tā, ka Tu Valdi pat iesomāties nespēj. Hāss savos 35, gados vispār nejūt nekādu problēmu fiziskajā ziņā, tad nu Robredo ir galīgā dimbā ar fizuhu?

     [+] [-]

, 2013-06-04 09:54, pirms 11 gadiem
Prognozes ir kā jau prognozes - viss tiek stāstīts ar domu, ka slotaskāts parasti nešauj. Abet samais reizēm ņem un mauc!

     [+] [-]

, 2013-06-04 10:08, pirms 11 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Prognozes ir kā jau prognozes - viss tiek stāstīts ar domu, ka slotaskāts parasti nešauj. Abet samais reizēm ņem un mauc!
Bērziņš ar saviem slotaskātiem varētu apgādāt Latvijas armiju un nebūtu sliktāk par AK-47.

     [+] [-]

, 2013-06-04 10:52, pirms 11 gadiem
no prognozem pagaidam labak attureshos, jo par Haasu jau kljudijos (lai gan machaa ar Isneru Haasam turnirs patiesham vareja beigties). Manam favoritam Federeram gan gruts machs, kas laikam jau paraadis - ir vai nav Federers sobrid Top 3 pec butibas

     [+] [-]

, 2013-06-04 11:24, pirms 11 gadiem
ok, par taam prognozeem vinjam ir stipra paarlieciiba, kaa jau muusu valstii VALDIEM pienaakaas bet ieteiktu Valdim ieiet veelreiz officiaalajaa maajas lapaa un apskatiities uz preciizu speelju saakumu.
saakums ir plkst 15.00 peec Latvijas laika.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-04 13:51, pirms 11 gadiem
Rodžers var zaudēt Jo, bet gaidām sen nebijušu Federers-Nadāls finālu.
Par pārguršanu pēc 30 var skatīt maratonskrējēju, velobraucēju vecuma statistiku, kuri 24 gados vēl ir juniori. Teniss gan ir sprints un maratons kopumā, bet ja mierīgi čabina, 4 stundas ik pārdienas nav kosmoss.
Cita lieta, kādā formā ir spēlētājs. Gaskē, piemēram, ir krituma fāzē un zāģis vakar likumsakarīgs, pat brīnums, ka spēlēja 2. nedēļā. Ferrers no 0:2 šodien neatspēlēsies ...

Par laukumu izvēli: Serēna nerada intrigu un skatītāji aizņem tribīnes ap stundu - tas nav šobrīd tas, ko organizatori vēlas. Slinkā un vārgā Aga pret žiperīgo Sāru var sagādāt vairāk emociju.

     [+] [-]

, 2013-06-04 16:06, pirms 11 gadiem
Pagaidam Sāra pāksto ārā Agņešku diezgan pārliecinoši.