Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Šodien Parīzē: Nadala dzimšanas diena, Džokovičs un Šarapova

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien Parīzē: Nadala dzimšanas diena, Džokovičs un Šarapova
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Parīzē tiks noskaidroti atlikuši ceturtdaļfinālu dalībnieki, pa četrām spēlēm notiekot gan vīriešu, gan sieviešu vienspēļu turnīros. Citu starpā pirmdien "Roland Garros" kortos redzēsim Novaku Džokoviču, Rafaelu Nadalu un Mariju Šarapovu.

Emocionālajam Džokovičam radusies papildus motivācija

Novaks Džokovičs iepriekšējā kārtā nospēlēja turnīra labāko spēli, sagraujot Grigoru Dimitrovu. Pēc uzvaras pār bulgāru ranga līderis uzzināja, ka nomirusi viņa pirmā trenere Jeļena Genčiča. Novaks esot sabrucis ģērbtuvē un atsauca preses konferenci. Nav šaubu, ka šodienas mačs pret Filipu Kolšraiberu Džokovičam būs ļoti emocionāls. Vai Novaks spēs savākties, vai tieši pretēji – nebūs gatavs, to redzēsim pēcpusdienā. Interesanti, ka Kolšraibers pirms četriem gadiem Novaku Parīzē sakāva trīs setos, gūstot vienu no karjeras lielākajām uzvarām. Vācietim tā ir vienīgā uzvara trīs mačos pret serbu.

Tomijs Hāss iepriekšējā mačā 4.5 stundās nolauza Džonu Isneru, punktu mačam pieliekot tikai ar 13. mačbumbu. Hāsam pavasarī bija 35. dzimšanas diena. Atjaunošanās šajā vecumā ir ļoti sarežģīta, tāpēc atļaušos apšaubīt vācu veterāna izredzes šodienas spēlē. Tomijam ir svarīgi uzvarēt pirmajā setā, tad varbūt uz emocijām var novilkt visu maču. Pretējā gadījumā Mihails Južnijs var aizbēgt. Južnijs iepriekšējā kārtā ļoti viegli tika galā ar apslimušo Janko Tipsareviču (6:4, 6:4, 6:3) un būs daudz svaigāks. Hāsam ir 4-3 savstarpējos mačos ar Južniju, taču... krievu tenisistam 2-0 māla mačos, no kuriem pēdējais bija maijā Romā – 6:4, 6:3.

No 16 tenisistiem, kuri iekļuva "French Open" 4. kārtā, astoņi jeb puse "bekhendu" spēlē ar vienu roku. Divus tādus tenisistus šodien varēs redzēt savstarpējā mačā – Rišārs Gaskē un Stanislass Vavrinka līdz šim tikušies tikai vienreiz, pie tam diezgan sen – 2006. gadā, kad Parīzes "Masters Series" ietvaros sezonas izskaņā pārāks ar 7:5, 6:1 bija francūzis. Abi tenisisti ir bēdīgi slaveni ar nespēju tikt "Grand Slam" ceturtdaļfinālos. Gaskē pāri 4. kārtai ticis tikai vienreiz (1-14), kas notika 2006. gadā Vimbldonā, kur viņam pusfināls. Savukārt Vavrinkam "major" turnīru 4. kārtās nedaudz labāka 2-9 bilance, ceturtdaļfinālu sasniedzot 2010. gadā Ņujorkā un 2011. gadā Melburnā, tātad divos turnīros pēc kārtas.

Šodien 27. dzimšanas dienu atzīmējošais Rafaels Nadals visus trīs mačus sācis slikti un divos no tiem zaudējis pirmo setu, tam vajadzēja notikt arī pret Fabio Foņīni, taču itālietis nemācēja izservēt setu. Nadala aizstāvības sakarā jāsaka, ka visi trīs mači notika drūmos laika apstākļos. Tagad Parīzē ir saulaināks un sausāks, kas automātiski uzlabo viņa izredzes. Šodien pretiniekos meistarīgais japānis Kei Nišikori, kuram māls gan nav iecienītākais segums. Nadalam ir 4-0 bilance pret Nišikori, zaudējot tikai vienu no 10 setiem. Divas spēles bija uz zāliena, divas uz "hard". Šodien pirmā tikšanās uz māla, Nadalam problēmām nevajadzētu rasties.

Vīriešu turnīra 4. kārtas spēles 3. jūnijā

LaiksSpēleUnibet.com
12:00Tomijs Hāss – Mihails Južnijs1.87 – 1.90
~14:00Novaks Džokovičs – Filips Kolšraibers1.03 – 14.00
~16:00Stanislass Vavrinka – Rišārs Gaskē1.67 – 2.17
~17:00Rafaels Nadals – Kei Nišikori1.03 – 15.00

Favorītēm jāgūst vieglas uzvaras

Viktorija Azarenka iepriekšējā kārtā dabūja pasvīst pret Alizē Kornē. Šodien baltkrievietei pretī stāsies bijusī "French Open" čempione Frančeska Skjavone. Itāliete uz māla jūtas kā zivs ūdenī, taču jautājums ir atklāts par to, vai viņai izdosies Viku apspēlēt no gala līnijas. Ar saīsinātajiem sitieniem katrā izspēlē diez vai varēs darboties. Azarenka divos mačos uz māla Frančeskai zaudējusi tikai sešus geimus. Šodien jebkas cits kā uzvara divos setos būs uzskatāms par pārsteigumu.

Marija Kiriļenko divreiz spēlējusi "Grand Slam" vienspēļu ceturtdaļfinālos (2010. gadā Melburnā un pērn Vimbldonā), kamēr Mateka-Sendsa nekad nav tikusi tālāk par 4. kārtu. Pieredzei šajā turnīra stadijā ir milzīga nozīme. Kiriļenko šogad faktiski atteikusies no dubultspēlēm, visu uzmanību veltot vienspēlēm. Šodien gūstot uzvaru, Maša būs ar pusotru kāju ranga Top 10 (jānotiek lieliem brīnumiem citos mačos, lai Kiriļenko nedebitētu pirmajā desmitniekā). Kiriļenko bijusi pārāka arī vienīgajā savstarpējā spēlē, amerikānieti šodien Maiami uzvarot ar 6:1, 6:4.

Līdzīgs stāsts (par pieredzi) ir Jeļenas Jankovičas un Džeimijas Hemptonas mačā. Amerikāniete, kura iepriekšējā kārtā izslēdza Petru Kvitovu, pirmo reizi sasniegusi "Grand Slam" labāko 16nieku. Hemptone ir tenisiste, kurai ir labi sitieni, neslikta aizsardzība, kā mīnusu var minēt lēnos spēļu sākumus. Lēni sākt pret Jeļenu Jankoviču varbūt nav gluži pats ļaunākais variants, cita lieta, ka šoreiz runa ir par "Grand Slam" ceturtdaļfinālu, kas ir spēles cena. Jankoviča gan Hemptoni vēl nav spējusi uzveikt, amerikānietei pērn Indianvelsā zaudējot diezgan pārliecinoši – 4:6, 3:6.

Slouna Stīvensa janvārī Melburnā uzveica pašu Serēnu Viljamsu un sasniedza karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu. Stīvensa pēc tam zaudēja astoņas no nākamajām 10 spēlēm, bet formu beidzot atguvusi māla sezonas laikā. Iespējams, ka tieši "Grand Slam" turnīrā viņa spēj noskaņoties, jo šovakar pret Mariju Šarapovu tas būs ļoti nepieciešams. Abas pavisam nesen sacentās Romā, un tad Stīvensa "uz spēli neieradās", ļaujot Šarapovai uzvarēt ļoti viegli – 6:2, 6:1. Cerēsim uz nopietnāku maču šoreiz.

Sieviešu turnīra 4. kārtas spēles 3. jūnijā

LaiksSpēleUnibet.com
12:00Frančeska Skjavone – Viktorija Azarenka4.80 – 1.17
~15:00Betānija Mateka-Sendsa – Marija Kiriļenko2.30 – 1.60
~19:00Džeimija Hemptone – Jeļena Jankoviča2.80 – 1.42
~19:00Slouna Stīvensa – Marija Šarapova7.40 – 1.09

Kā ierasts, pirmie mači sāksies pusdienlaikā pēc Latvijas laika. Turnīru tiešraidē rāda abi Eurosport kanāli.

     [+] [-]

, 2013-06-03 11:17, pirms 11 gadiem
Man šķiet, ka šī jau nav pirmā reize, kad Džoko kāds tieši Grand Slam turnīra laikā nomirst

     [+] [-]

, 2013-06-03 11:51, pirms 11 gadiem
ptica rakstīja: Man šķiet, ka šī jau nav pirmā reize, kad Džoko kāds tieši Grand Slam turnīra laikā nomirst
Pagājušogad. Tas gan nebija Grand Slam turnīra laikā, bet arī notika tad, kad bija māla sezona.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-03 14:28, pirms 11 gadiem
No Skjavones šodien gaidīju vairāk
Bet Hāss man ļoti patīk! un prieks, ka vinnēja! Kā redz, vecums nav šķērslis!

     [+] [-]

, 2013-06-03 14:35, pirms 11 gadiem
Djokovičam neiet viegli pirmo setu zaudēja 4:6

     [+] [-]

, 2013-06-03 16:37, pirms 11 gadiem
Viegli Džoko negāja 1.setā, arī pārējie nekrita kā odziņas mutē, bet vinnēja gan Jā, vectēvs pagājšgad arī nomira turnīra laikā.Neatceros kurš tas bija, bet GS nē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja