Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Marejs un Federers centīsies nepieļaut Nadala un Džokoviča finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs un Federers centīsies nepieļaut Nadala un Džokoviča finālu
Rodžers Federers, Rafaels Nadals, Novaks Džokovičs un Endijs Marejs
Foto: ATP

Šopēcpusdien Parīzē tiks noskaidroti „French Open” vīriešu vienspēļu turnīra finālisti. Nepieļaut kārtējo Rafaela Nadala un Novaka Džokoviča finālu centīsies Endijs Marejs un Rodžers Federers.

Nadala un sestā fināla ceļā Marejs

Māla karalis Rafaels Nadals „Roland Garros” kortos zaudējis tikai vienu reizi. Tas notika pirms diviem gadiem, kad viņu vārda tiešā nozīmē sasista Robins Soderlings. Zviedrs centās arī šogad ceturtdaļfinālā, taču pienācīgi nospēlēt bija spējīgs tikai vienā setā (trešajā).

Nadals kopš pirmās kārtas mocībām, kad bija spiests spēlēt piecus setus pret Džonu Isneru, vairs nav zaudējis ne seta, lai gan 2. kārtā tam vajadzēja notikt. Pablo Anduharam ar astoņām setbumbām bija par maz, lai „paņemtu” setu no „French Open” valdnieka.

Endijs Marejs uz māla nekad nav bijis spēcīgs, taču britu pirmais numurs cīnās vienmēr un šoreiz Parīzē viņam paveicās ar izlozi – Eriks Prodons, Mihaels Berers un lielā mērā arī Simone Bolelli (pēdējais gan divus setus varēja uzvarēt) nav tie vīri, kas varētu aizlikt Marejam priekšā kāju.

3. kārtās spēlē Marejs savainoja potīti un bija pat bažas, ka viņam gatavošanās Vimbldonai sāksies ātrāk, proti – nāksies pamest Parīzi. Spēlē pret Viktoru Troicki viņš izgāja kortā ar pusdzīvu potīti un knapi, knapi izvilka uzvaru. Troickis vispirms izsēja 2-0 setu pārsvaru, bet pēcāk piektajā setā serbam notrīcēja roka, servējot pie 5:3.

Ceturtdaļfinālā pret Huanu Ignasio Čelu Marejs izskatījās „dzīvāks”, kas nozīmē tikai to, ka šodienas mačā patiešām spēlēs abi, nevis tikai Nadals. Marejs ir viens no retajiem, kurš zina, kā jāspēlē pret Rafu. Un tas ir – jāuzbrūk. Savu ierasto pasīvo tenisu Endijs mačos pret Nadalu mēdz nomainīt pret uzbrukuma spēli, kas ļauj gūt panākumus.

Uz māla abi spēlējuši tikai trīs reizes, visas reizes uzvarējis spānis. Taču... abu pēdējā mačā, kas notika šogad Montekarlo „māsterī”, Marejs lika Nadalam spēlēt trīs setus un, ja vien nebūtu iedzīvojies pleca savainojumā, kas zina, varbūt pat būtu uzvarējis. Šodienas mača izteikts favorīts, protams, ir Nadals, taču, domājams, ka Marejs atbildi parādā nepaliks. Spēles sākums plkst. 15:00 pēc mūsu laika.

Džokovičs šodien var kļūt par pirmo pasaulē

Neilgi pēc tam, kad labāko būs noskaidrojuši Nadals ar Mareju, Filipa Šatriē vārdā dēvētajā kortā dosies Novaks Džokovičs un Rodžers Federers. Uzvaras gadījumā Džokovičs atkārtos Džona Makinroja pirms 27 gadiem sasniegto rekordu – 42 uzvaras pēc kārtas sezonas startā, kā arī pirmo reizi kļūs par ranga līderi. Tas notiks neatkarīgi no tā, ko pirmajā pusfinālā iespēs Nadals.

2009. gada čempionam Federeram joprojām ir pozitīva savstarpējo spēļu bilance pret Džokoviču, 13-9, taču tas ir uz vecu rezultātu rēķina. Džokovičs Federeru pieveicis pēdējās trīs spēlēs un arī pēdējos divos „Grand Slam” pusfinālos – pērn Ņujorkā un arī šogad Melburnā. Ja „US Open” turnīrā Federers izlaida uzvaru, tad šogad „Australian Open” šveicietis neko nevarēja izdarīt pret Serbijas tenisa līderi. Nevēlēšanās mainīt taktiku, kas nedarbojās, pievīla 16 „Grand Slam” titulu īpašnieku.

Kā būs šoreiz? Džokoviča sakarā jābilst, ka, atskaitot nelielas daļas no spēlēm pret Huanu Martinu Del Potro un Rišāru Gaskē, šis turnīrs Nolem pagaidām izvērties par pastaigu parkā. Ceturtdaļfinālā viņam vispār nebija jāspēlē, jo Fabio Foņīni nebija ne spēka, ne veselības. Tādējādi pēdējo maču Novaks aizvadījis svētdien, t.i., pirms piecām dienām. Nereti šādos gadījumos tik ilga pauze nāk par sliktu, jo zaudēts spēļu ritms, kas lielajos turnīros ir divtik nozīmīgi.

Federers beidzot atkal sāk izskatīties pēc pasaules klases spēlētāja un ir vienīgais, kurš turnīrā nav zaudējis ne seta. Un pretinieki bijuši visnotaļ sakarīgi – Stanislass Vavrinka, Gaels Monfīss, Janko Tipsarevičs un arī Felisiano Lopess. Federers labi servējis un kopumā spēlējis „tīrāk” nekā virknē iepriekšējo turnīru. Rodžers uzvarējis divas no trim spēlēm uz māla pret Džokoviču, taču neviens no šiem mačiem nav noticis „French Open” ietvaros.

Skaidra lieta, ka favorīts ir Džokovičs. Viņš šogad spēlē fantastisku tenisu, neredzēti labs aizsardzībā un ieguvis nepārspējamības auru. Endijs Marejs gandrīz ar viņu tika galā Romā, pierādot, ka ar Džoko var spēlēt, taču tad ir jāspēlē savs labākais teniss. Federers Parīzē ir bijis finālā, Džokovičs vēl ne, pie tam šī spēle Džokovičam būs svarīga ar manis jau pieminēto rekordu un ranga pirmo vietu, tādējādi tas kalpos kā papildus psiholoģisks slogs. Interesanti, ka Federers ir pēdējais, kuram izdevās pieveikt Džokoviču. Tas notika pagājušās sezonas noslēguma sacensībās Londonā.

„Tā būs spēle, kurā tiksies šī brīža labākais spēlētājs pasaulē un izcilākais tenisists vēsturē. Tas būs skaists mačs. Es noteikti skatītos, ja būt fans,” teica neviens cits kā Nadals, komentējot gaidāmo Džokoviča un Federera maču.

Kronēs labākās dāmu dubultspēļu meistares

Šodien notiks arī viens fināls. Ap plkst. 16:00 varētu sākties sieviešu dubultspēļu turnīra zelta mačs. Tajā pārsteidzoši tikai viens duets ir no izsētajiem un arī nebūt ne ar augstu numuru. Turnīra septītais duets Jeļena Vesņina (Krievija) un Sanja Mirca (Indija) tiksies ar čehietēm Andrea Hlavačkovu un Luciju Hradečku.

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2011 -...

Kuri tenisisti svētdien noskaidros čempionu?

  • 78

  • 74

  • 13

  • 10


1 2 48 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2011-06-03 10:20, pirms 13 gadiem
A kur Ernests Gulbis palika?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-06-03 10:21, pirms 13 gadiem
Ooo,Federers bija pēdējais,kurš uzvarēja Džoko,un viņš būs aŗī pirmais,kurš šogad uzvarēs Džokoviču.

Par finālu Federers-Nadals!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-06-03 10:30, pirms 13 gadiem
Džokers panems finālu!

  +3 [+] [-]

, 2011-06-03 10:44, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: ej mājā izguli dzērumu
Nu ja paskatītos pāris pārraides ar Mats Wilander, kur pēc spēlēm viņš komentē iznākumus, un analizē nākamās spēles, tad tik pārliecinoši nesūtītu cilvēkus. Redz Federeram nav stresa par šo spēli, atšķirībā no Džoko, un viņš spēlēs brīvi un nepiespiesti, bez jebkāda stresa, bet Džoko sterso gan par šo titulu, gan par savu rekordu, kas var izrādīties tik izcils, ka ilgi to nespētu vēl kāds atkārtot. Jā, Džoko tīri tehniski šobrīd ir labāks par Federeru, bet kā zināms tenisā psiholoģijai ir milzīga nozīme, un Federers šo turnīru spēlē pārliecinošāk kā Džoko.

     [+] [-]

, 2011-06-03 10:44, pirms 13 gadiem
Es par finālu Džokovičs-Nadals, protams , ar nosacījumu , ka titulu izcīnīs Nole Bet nopietni runājot Federers šeit ir ļoti spēcīgs un pārliecinošs, tā kā mazliet par šodienas pusfinālu tīri vai bail... ka Džoko tomēr nepietiks pulvera, lai uzveiktu Federeru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-06-03 11:25, pirms 13 gadiem
uz Federeru neslikts koef totalizatoros mosh noriskeet ? ja jau tas Mats Wilanders ir tik sakariigs analiitikjis tad kapec ne
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-03 11:35, pirms 13 gadiem
Vēl pirms 2 gadiem virsraksts būtu bijis
"Marejs un Džokovičs centīsies nepieļaut Nadāla un Federera finālu"

  +1 [+] [-]

, 2011-06-03 11:51, pirms 13 gadiem
Snakez rakstīja: uz Federeru neslikts koef totalizatoros mosh noriskeet ? ja jau tas Mats Wilanders ir tik sakariigs analiitikjis tad kapec ne
Nezinu cik sakarīgs analītiķis viņš ir, net kautko jau no tenisa sajēdz 3 French open tituli, + vēl divi fināli tomēr kautko varētu nozīmēt

Nesaku ka Federers uzvarēs, bet tas ka būs jautri, ir toč. Man tas viss rādās tā, ja Džoko aizies spēle no pirmā seta, tad Federeram varētu klāties plāni, bet ja tā spēle sāksies kā uz nažiem, Džoko nervozēs, un tad arī daudz kas var aiziet pa pieskari, pret Del Potro jau ar parādījās pirmie nervozitātes sindromi, kad spēle gāja kā pa kalniem, izcilas izpēles mijās ar totāli glupām kļūdām.

     [+] [-]

, 2011-06-03 11:53, pirms 13 gadiem
Kenwood rakstīja: Vēl pirms 2 gadiem virsraksts būtu bijis
"Marejs un Džokovičs centīsies nepieļaut Nadāla un Federera finālu"
Viss nāk un iet, neviens jau jaunāks nepaliek

     [+] [-]

, 2011-06-03 12:37, pirms 13 gadiem
Precīzāk gan šajā laikā būtu rakstīt, ka Marejs un Džokovičs centīsies nepieļaut Nadala un Federera finālu...kas ir bijusi ierasta lieta daudzus gadus !!! Cerams, ka šodiena iezīmēs tā stingrāk jaunas ēras sākumu tenisā!!! GO ANDY and GO NOVAK!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-03 12:51, pirms 13 gadiem
Luca Toni rakstīja: A kur Ernests Gulbis palika?
Diskvalificēja par neatbilstošu uzvedību kortā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-06-03 13:12, pirms 13 gadiem
Prieks ka Nadals uzkata Federeru par izcilako tenisistu Man ka lielam Federera fanam tas ir patikami

     [+] [-]

, 2011-06-03 13:17, pirms 13 gadiem
Nadalam šodien dzimšanas diena! Marejam nav variantu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-03 13:35, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: No kā tev tādi stulbi secinājumi, ka Novaks streso ??!!! Ja viņš to būtu darījis, tad nebūtu šo nepārtrauto uzvaru!!! Un es ceru, ka šodien būs kārtējā!!!!!!!!Kā zināms, tieši Federers streso spēlēs pret Noli, tāpēc jau tie zaudējumi. Saidrs, ka šodien uzvarēs tie, kuri būs psiholoģisi stabilāki, jo meistarības ziņā visi 4 ir līdzīgi !!! Par Mureja - Džokoviča finālu un par jaunas ēras sākumu !!! Cerams, ka šodien Serbijā būs uguņošana un man laba dāvana vārda dienā!!!
Tie gan nav mani secinājumi, ja izlasīji visu ko rakstīju...
Tāds sasniegums,ko Džoko var panākt uzvarot šo spēli, katru dienu nenāk pretīm. Redz starpība jau ir tāda, ka iepriekšējās spēlēs viņš vēl nebija ne tuvu 42 uzvarām, vai arī pēdējās spēlēs viņam nebija pretīm gluži Federera kalibra spēlētājs. Un tas ko arī Mats Wilanders atzīmēja, par Federera spēli runājot, ka tik atbrīvotu spēli no RF puses, kā šinī French Open, viņš sen neesot redzējis.
Ir daudz mazās lietiņas, kuras krājas, ja par Džoko ir runa, gan Nadala izteikumi, ka tagad ir jauns karalis, gan šī unikālā sērija, gan arī tas, ka viņam šī titula vēl nav, pat nav bijis finālā, ja pareizi atceros. Federeram vairs nekas nav jāpierāda, un kā pats izteicās pirms French Open, tad ir atbraucis baudīt spēli.
Protams, tie ir tikai un vienīgi minējumi, un man ir simpātiski abi šie spēlētāji, tā kā es baudīšu izcilu tenisu, kāds domāju tur ar būs, un priecāšos par jebkuru no uzvarētājiem, un protams, uz priekšu Rafa, jo besī tas lecīgais skots

     [+] [-]

, 2011-06-03 13:49, pirms 13 gadiem
Nu par Mureja uzvaru varam aizmirst, bet Fedzja ar Džokeri būs interesants mačs un neņemos prognozēt, jo uz tenisita viņi tā pa īstam nav vēl situšies. Domāju, ka Federers, ja vinnēs, tad 3 setos, maksimums 4os. 5 setu mačā Džoko būtu jāvinnē, jo cīnītāja īpašības viņam daudz labākas. Es saku 60/40, ka Džoko paņems šodienas spēli.

     [+] [-]

, 2011-06-03 13:52, pirms 13 gadiem
RIO75 rakstīja: Tie gan nav mani secinājumi, ja izlasīji visu ko rakstīju...
Tāds sasniegums,ko Džoko var panākt uzvarot šo spēli, katru dienu nenāk pretīm. Redz starpība jau ir tāda, ka iepriekšējās spēlēs viņš vēl nebija ne tuvu 42 uzvarām, vai arī pēdējās spēlēs viņam nebija pretīm gluži Federera kalibra spēlētājs. Un tas ko arī Mats Wilanders atzīmēja, par Federera spēli runājot, ka tik atbrīvotu spēli no RF puses, kā šinī French Open, viņš sen neesot redzējis.
Ir daudz mazās lietiņas, kuras krājas, ja par Džoko ir runa, gan Nadala izteikumi, ka tagad ir jauns karalis, gan šī unikālā sērija, gan arī tas, ka viņam šī titula vēl nav, pat nav bijis finālā, ja pareizi atceros. Federeram vairs nekas nav jāpierāda, un kā pats izteicās pirms French Open, tad ir atbraucis baudīt spēli.
Protams, tie ir tikai un vienīgi minējumi, un man ir simpātiski abi šie spēlētāji, tā kā es baudīšu izcilu tenisu, kāds domāju tur ar būs, un priecāšos par jebkuru no uzvarētājiem, un protams, uz priekšu Rafa, jo besī tas lecīgais skots
Federers jau atbrīvots ir tikai tad, kad pret viņu uz spēli iznāk nobijušies lūzeri...Monfils, Vavrinka, Soderlings utt....Ar Džoko būs pilnīgi cita lieta, šajā gadījumā RF tieši ir psiholoģiski kompleksi saistībā ar pēdējiem zaudējumiem!! Man nav saprotams, pēc kā te visi, tevi ieskaitot, Andy Murray sauc par lecīgo skotu!!?? Viņš tāds nemaz nav, tieši otrādi - otrs foršākais aiz Novaka!! Nadals gan ir neciešams ar sava pārākuma izrādīšanu pretiniekam laukumā, ar tiem nogalinošiem acu skatieniem, īsts ANIMAL.. tenisistam tik nepiedienīga uzvedība!! Par spēles stilu vispār nerunājot !!! Tas ir nebaudāmais teniss un man tāds nepatīk !!!

  +1 [+] [-]

, 2011-06-03 13:54, pirms 13 gadiem
Simply the Best rakstīja: Federers jau atbrīvots ir tikai tad, kad pret viņu uz spēli iznāk nobijušies lūzeri...Monfils, Vavrinka, Soderlings utt....Ar Džoko būs pilnīgi cita lieta, šajā gadījumā RF tieši ir psiholoģiski kompleksi saistībā ar pēdējiem zaudējumiem!! Man nav saprotams, pēc kā te visi, tevi ieskaitot, Andy Murray sauc par lecīgo skotu!!?? Viņš tāds nemaz nav, tieši otrādi - otrs foršākais aiz Novaka!! Nadals gan ir neciešams ar sava pārākuma izrādīšanu pretiniekam laukumā, ar tiem nogalinošiem acu skatieniem, īsts ANIMAL.. tenisistam tik nepiedienīga uzvedība!! Par spēles stilu vispār nerunājot !!! Tas ir nebaudāmais teniss un man tāds nepatīk !!!
Gaumes jautājums, tu to redzi šādi, es savādāk, bet manuprāt labi vien ir, jo ja jau visi fanotu par vienu, tad būtu garlaicīgi, vai ne tā ?

  -3 [+] [-]

, 2011-06-03 14:18, pirms 13 gadiem
Bet tekstā tādas kļūdas!!!!!! Piem,. Pusfinālā pret Huanu Ignasio Čelu Marejs izskatījās „dzīvāks”,!!!!!!! Kāds pusfināls- CETUTDAĻFINĀLS! Bet finālam jābūt Federers-Nadāls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-06-03 15:50, pirms 13 gadiem
Federers to gan nepieļaus,jo viņš kļūs par čempi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-03 16:49, pirms 13 gadiem
Galvenais lai tas serbs netiek finālā,nu nepatīk tie jugi un serbi sevišķi,labi slovēņi un horvāti ir izņēmums.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-03 17:13, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Galvenais lai tas serbs netiek finālā,nu nepatīk tie jugi un serbi sevišķi,labi slovēņi un horvāti ir izņēmums.
+1 Federer forever (rock)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 48 komentāri