Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Tīmam un Gofānam kauja par "Grand Slam" pusfinālu un Top 10

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīmam un Gofānam kauja par "Grand Slam" pusfinālu un Top 10
Novaks Džokovičs
Foto: SIPA/Scanpix

Ceturtdien "French Open" turnīrā plānots noskaidrot vēl nezināmos pusfinālistus. Vīriešu sacensībās galvenais favorīts Novaks Džokovičs spēkosies ar Tomāšu Berdihu, bet par karjeras pirmo pusfinālu sacentīsies Dominiks Tīms un Davids Gofāns.

Novaks Džokovičs – Tomāšs Berdihs

Džokoviča misijā kļūt par astoto tenisistu ar iegūtiem visiem četriem "Grand Slam" tituliem grūtākais pārbaudījums varētu būt sarežģītais kalendārs, nevis pretinieki. Protams, ceturtdaļfinālā Berdihs un iespējamajā pusfinālā Tīms vai Gofāns nav ar pliku roku ņemami, taču skaidrs, ka visās spēlēs Džokovičs būs liels favorīts, no viņa pamatoti tiks gaidīta tikai un vienīgi uzvara.

Ja Džokovičs tiks līdz finālam, viņam sanāks spēlēt piecās no turnīra pēdējām sešām dienām. Lietus dēļ vīriešu turnīrā vairāk cietis zara augšgals. "Grand Slam" turnīros tik ekstrēmi apstākļi nav ikdiena, tāpēc būs interesanti pavērot, kā lielā slodze ietekmēs Džokoviču vai varbūt kādu no pārējiem trim tenisistiem (Berdihu, Tīmu vai Gofānu) gadījumā, ja pasaules pirmā numura vietā finālā tiks cits. Neskatoties uz lietus dēļ zaudētām gandrīz divām dienām, ideja par vīriešu turnīra aizvadīšanu pirmdienā netiek nopietni apsvērta.

Bet vispirms Džokovičam jāuzvar Berdihs. Ar čeha apspēlēšanu Nolem lielu grūtību nav bijis kopš 2012. gada maija, kad viņš Romā izlaida uzvaru pret Tomāšu. Kopš tā laika Džokovičam 10 uzvaras pēc kārtas, kopējā bilance graujoša: 23-2. Berdihs ir Džokoviču vienreiz uzvarējis "Grand Slam" turnīrā, to izdarot 2010. gadā Vimbldonas pusfinālā. Māla mačos viņš spējis Džokovičam izrādīt ļoti sīvu pretestību – viena uzvara trīs spēlēs. Abās zaudētajās viņš Džokovičam atņēma vienu setu. Tātad uz māla vismaz vienu setu viņš uzvarējis visos trīs mačos pret Džokoviču.

Dominiks Tīms – Davids Gofāns

"Bresnik Bowl" (Tīma mačs pret Ernestu Gulbi) netika sagaidīts. Tīms savu uzdeva daļu izpildīja, bet Gulbis zaudēja Gofānam. Gan beļģis, gan Austrijas labākais tenisists pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, kas bez šaubām ir milzīgs notikums abiem, bet ne pārsteigums – gan viens, gan otrs šogad aizvada lieliskas sezonas. Abi pēc "French Open" tiks pie jauniem rekordiem rangā. Zīmīgi, ka šodienas mača uzvaras cena ir ne vien "Grand Slam" pusfināls, bet arī Top 10 debija – uzvarētājs pirmdien būs ranga pirmajā desmitniekā, zaudētājs ieņems 11. vietu.

Gofāns dominējis savstarpējās cīņās pret Tīmu, iekrājot 5-2 bilanci. Tīmam viena no divām uzvarām bijusi ar pretinieka izstāšanos, tātad pilnvērtīgs tikai viens panākums septiņos mačos, to gūstot pagājušajā vasarā Gštādes finālā. Abu ceļi šogad krustojās arī pirmajā "Grand Slam" turnīrā. Janvārī Austrālijā četros setos uzvarēja Gofāns. Neskatoties uz atrašanos rangā aiz Beļģijas tenisista un slikto savstarpējo spēļu bilanci, šodien favorīts būs Tīms. Viņam būtībā ir spēcīgāks teniss, ja runā tieši par uzbrukumu. Tā pareiza izmantošana gan ir aktuāls jautājums. Gofāns vakar apspēlēja Gulbi, kurš palīdzēja ar gandrīz 70 nepiespiestajām kļūdām (četros setos!). Tīms tik dāsns nebūs, bet pret Davida gala līnijas tenisu ir atdūries jau iepriekš. Protams, šodien liela loma būs uztraukumam – tik lielā mačā neviens līdz šim vēl nav spēlējis.

Serēna Viljamsa – Jūlija Putinceva

Viljamsa šogad uz māla uzvarējusi visus 18 setus. Perfektās sērijas turpināšana tiek gaidīta šodien "French Open" ceturtdaļfinālā, lai gan ir pamats domāt, ka ļoti vieglas pastaigas viņai nebūs. Ļoti enerģiskā un nepiekāpīgā Putinceva pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, kas, protams, ir milzīgs sasniegums. Pati noteikti tic, ka var tikt vēl tālāk. Tāds teniss, kas var radīt Viljamsai problēmas, viņai ir, bet līdz šim Kazahstānas tenisiste vairāk par vienu labu setu abos mačos pret Viljamsu nav spējusi nospēlēt. Gan 2013. gadā Madridē, gan šogad Indianvelsā Putinceva pēc zaudēta 1. seta taibreika otrajā setā "pazuda". Pirms trim gadiem Spānijā viņa zaudēja ar 6:7(5), 1:6, bet šogad Kalifornijā ar 6:7(2), 0:6. Otrajā mačā viņa divreiz nespēja izservēt 1. setu.

Timeja Bačinskī – Kiki Bertensa

Bačinskī pirms gada Parīzē tika līdz pusfinālam, tāds pats rezultāts pat ļoti iespējams ir arī šoreiz. Šī spēle solās būt interesanta divu dažādu stilu sadursmes dēļ. 11 uzvaru sēriju sasniegusī Bertensa spēlē fiziskāku tenisu. Viņa prot arī variēt, bet pamatā tas ir jaudīgs teniss. Savukārt Bačinskī ir radošāka spēle bez lielas jaudas, toties ar spējām agresīvas spēlētājas iedzīt izmisumā un piespiest kļūdīties. Abas līdz šim ir sacentušās vienreiz. 2014. gadā "US Open" 1. kārtas mačā Bačinskī uzvarēja pārtrauktā cīņā – 6:7(7), 4:3.

     [+] [-]

, 2016-06-02 09:42, pirms 8 gadiem
Tenisisti kā tādi beztiesiski gladiatori, vajag spēlēt katru dienu kaut nedēļu no vietas spēlēs, vajag spēlēt lietū spēlēs!

     [+] [-]

, 2016-06-02 09:59, pirms 8 gadiem
Tracina tas, ka Gulbis spēlē pēc garastāvokļa. VĒLJOPROJĀM!!! Tā kā nebūtu laiks beidzot spēlēt nopietni??? Tomēr tuvojās 30 gadu slieksnis un mūžam talantīgais jaunais Gulbis kļūst vecāks.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-02 10:01, pirms 8 gadiem
Bija lieliska iespēja vismaz mēģināt ierādīt vietu Tīmam, bet ambīcijas daudziem latviešu sportistiem nekad nav piemitušas! Protams, ne visiem, bet ļoti lielai daļai tā ir un punkts.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-02 10:06, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Tenisisti kā tādi beztiesiski gladiatori, vajag spēlēt katru dienu kaut nedēļu no vietas spēlēs, vajag spēlēt lietū spēlēs!
Ferers izteicies pat skarbāk nekā Ernests.
The players are those who mean the least to the organisers. They want to make money, it may look good to some, but I think this is a scam.

The conditions were not suitable. Fortunately nobody was hurt.

     [+] [-]

, 2016-06-02 10:46, pirms 8 gadiem
Thiem 1.5 - 2.5 Goffin

Domāju, ka beļģis paņems

  -1 [+] [-]

, 2016-06-02 12:17, pirms 8 gadiem
Aste rakstīja: Ferers izteicies pat skarbāk nekā Ernests.
The players are those who mean the least to the organisers. They want to make money, it may look good to some, but I think this is a scam.

The conditions were not suitable. Fortunately nobody was hurt.
Varètu padomàt ka viņiem bija jàspèlè kortà Dombasà kauju laikà, nevis Parìzè mazà lietutiņà.

     [+] [-]

, 2016-06-02 15:41, pirms 8 gadiem
Par Gofānu!

     [+] [-]

, 2016-06-02 17:06, pirms 8 gadiem
Tims uzvarēja! Loğiski! Parādīja kā vajadzēja spēlēt Gulbim!

     [+] [-]

, 2016-06-02 17:09, pirms 8 gadiem
Jā uzvarēja, jo fiziski spēja nogurdināt Davidu,lūzuma punkts bija otrajā setā kad Dominiks spēja to izglābt.