Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Šodien noskaidros pirmos "French Open" ceturtdaļfinālistus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien noskaidros pirmos "French Open" ceturtdaļfinālistus
Nikolass Almagro
Foto: AP/Scanpix

Svētdien Parīzē sāksies "French Open" 4. kārtas izspēle, pa četrām spēlēm aizvadot gan vīriešu, gan sieviešu vienspēļu turnīros.

Vīriešiem četri izteikti favorīti

Vīriešu vienspēlēs visos četros mačos ir ļoti izteikti favorīti un, atšķirībā no iepriekšējām dienām, grūti nosaukt kādu maču, kurā favorīts varētu zaudēt. Rodžers Federers sesto reizi tiksies ar Žilu Simonu. Francūzis 2008. gadā uzvarēja pirmos divus mačus pret Rodžeru, pirms diviem gadiem Melburnā spēja paņemt divus setus (tāpat kā pirmajos divos mačos), taču kopš tā laika uzvarējis vairs nav. 2011. gadā Maiami bija 0:3 ar ātru izstāšanos, bet pēdējā turnīrā pirms Parīzes Simons Romā saņēma paraugstundu no Federera – 1:6, 2:6. Varbūt vienu setu ar publikas atbalstu francūzim šodien izdosies aizķert.

Davids Ferers šogad Kevinam Andersonam zaudēja Indianvelsā – 6:3, 4:6, 3:6. Taču der atcerēties, ka spānis Kalifornijā tradicionāli spēlē ļoti slikti. Abu kontā ir vēl viena spēle, un tajā pērn Ņujorkā (tātad "Grand Slam" ietvaros) Ferers bija pārāks ar 6:4, 6:2, 7:6(3). Protams, uz māla Fereram ir vēl lielākas priekšrocības, jo Andersona iespaidīgajai servei nebūs tik lielas teikšanas kā uz cietajiem segumiem. Dienvidāfrikas tenisistam cerības varētu dod fakts, ka viņš šogad beidzot ir iemācījies spēlēt uz māla, tiesa, pretiniekos Ferers. Spēlē, kurā jāuzvar trīs setos, priekšroku atdodam Davidam.

31 gadu vecais Tomijs Robredo divos mačos pēc kārtas uzvarējis no 0-2. Iepriekšējā kārtā tas izdevās pret pasīvo Gaelu Monfīsu, kurš izniekoja četras mačbumbas. Nogurumam jābūt galvenajam iemeslam, kāpēc Robredo šodien teiks ardievas turnīram. Nikolass Almagro mēdz pats sev radīt problēmas, taču, atšķirībā no Monfīsa, ir izteikti agresīvs tenisists un ar Robredo nebumbosies. Almagro uzvarējis visās piecās spēlēs pret savu tautieti, zaudējot tikai vienu setu, kas bija abu pats pirmais sets. Pēdējā spēle viņiem bija februārī Akapulko, kur Almagro uzvarēja ar 6:4, 7:6(4).

Ja raugāmies tīri no savstarpējo maču viedokļa, Žo-Vilfrīda Tsongas un Viktora Troicka mačā varētu pamēģināt atrast argumentus, kas serbam dotu cerības. Katram ir trīs uzvaras pret savu šodienas pretinieku, taču Tsongam par labu runā vismaz divas lietas. Pirmkārt, viņš spēlē mājās ar milzīgu fanu atbalstu. Otrkārt, francūzis uzvarējis abos mačos uz māla pret Troicki. Pie tam četros setos zaudējis tikai 10 geimus. Tsonga šonedēļ nav zaudējis nevienu setu, kamēr Troickim aiz muguras ir viens piecu setu mačs, bez tam pret Marinu Čiliču iepriekšējā kārtā visi trīs seti bija sīvi.

Vīriešu turnīra 4. kārtas spēles 2. jūnijā

LaiksSpēleUnibet.com
12:00Kevins Andersons – Davids Ferers6.25 – 1.12
~15:00Tomijs Robredo – Nikolass Almagro4.50 – 1.20
~15:00Žo-Vilfrīds Tsonga – Viktors Troickis1.10 – 6.50
~18:00Žils Simons – Rodžers Federers12.00 – 1.05

Sieviešu turnīrā intriga vismaz divās spēlēs

Ja kungu turnīrā uz papīra viss ir skaidrs, tad dāmu sacensībās šodien vismaz pusē spēļu jeb divos mačos var gaidīt sīvu spēkošanos. Tas diez vai attiecināms uz ranga līderi Serēnu Viljamsu. Amerikāniete izcīnījusi 27 uzvaras pēc kārtas un Parīzē trīs mačos zaudējusi tikai sešus geimus! Roberta Vinči ir laba uz māla, taču jāatceras, pret ko viņa spēlēs. Viljamsai ir 2-0 rekords pret itālieti, abos mačos uzvarot divos setos, nevienā no tiem nezaudējot vairāk par četriem geimiem.

Krietni saistošāks varētu būt Vācijas pirmās raketes Andželikes Kerberes un 2009. gada čempiones Svetlanas Kuzņecovas mačs. Kerbere krievieti šogad uzveikusi divreiz – 6:3, 7:5 Sidnejā un 3:6, 6:4, 7:5 pagājušajā mēnesī uz Madrides māla. Savukārt Kuzņecova bijusi pārāka abu vienīgajā spēlē "Grand Slam" turnīros, 2010. gadā Melburnā uzvarot ar 3:6, 7:5, 6:4. Kuzņecova pieminētajā spēlē Madridē nenosargāja seta un breika pārsvaru. Parīze viņai ir ar īpašām atmiņām, tāpēc šodien iespējas labot kļūdas. Šī ir diezgan izteikta 50/50 spēle, kurā varētu būt trīs seti.

Līdzīgas izredzes uz uzvaru ir 2008. gada čempionei Anai Ivanovičai, kura sacentīsies ar Polijas pirmo raketi Agņešku Radvaņsku. Poliete ir neliela favorīte, taču pēdējos mēnešos pleca savainojuma dēļ nav spēlējusi pārliecinoši. Parīzē gan seti nav zaudēti un tikai vienā setā pretiniecei izdevies uzvarēt vairāk par trim geimiem. Tas notika 3. kārtā, kur Aga ar 6:3, 6:4 uzveica vācieti Dinu Ficenmaijeri. Agresīvajai vācietei bija iespējas abos setos, taču nepiespiestās kļūdas liedza gūt panākumu. Ivanoviča Parīzē pagaidām izskatījusies diezgan labi. Anai negatīvais – galvā būs statistika pret Radvaņsku – Ivanoviča polietei zaudējusi sešus mačus pēc kārtas (bez uzvarām kopš 2008. gada), pirms tam uzvarot abu pirmajās trīs spēlēs.

Māla tenisa cienītājiem vispievilcīgākā varētu būt pagājušā gada finālistes Sāras Erani un Karlas Svaresas Navarro spēle. Spāniete savu labāko tenisu spēlē tieši uz māla un Parīzē 2008. gadā sasniedza ceturtdaļfinālu. Itāliete uzvarējusi piecas no sešām spēlēm pret Spānijas tenisisti, ieskaitot 6:0, 6:4 februārī Akapulko finālā. Erani turnīru aizvadījusi krietni pārliecinošāk un trīs mačos zaudējusi tikai deviņus geimus. Tikmēr Svaresa Navarro ar setu un breiku iedzinējos bija gan pret Simonu Halepu, gan Šelbiju Rodžersu. Vien Monika Puiga tika uzveikta vieglāk. Svaresai Navarro ir ieroči (ieskaitot izcilo "bekhendu" ar vienu roku), taču jautājums par to, vai tie tiks pareizi izmantoti.

Sieviešu turnīra 4. kārtas spēles 2. jūnijā

LaiksSpēleUnibet.com
12:00Svetlana Kuzņecova – Andželike Kerbere2.12 – 1.70
~13:30Serēna Viljamsa – Roberta Vinči1.03 – 17.00
~17:00Karla Svaresa Navarro – Sāra Erani3.75 – 1.26
~18:30Agņeška Radvaņska – Ana Ivanoviča1.70 – 2.12

Kā ierasts, pirmie mači sāksies pusdienlaikā pēc Latvijas laika. Turnīru tiešraidē rāda abi Eurosport kanāli.