Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Pirmais pusfināls zināms – Marejs pret Vavrinku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pirmais pusfināls zināms – Marejs pret Vavrinku
Stens Vavrinka
Foto: AP/Scanpix

Trešdienas pievakarē Parīzē tika noskaidrots "French Open" vīriešu turnīra pirmais pusfinālistu pāris. Endijs Marejs atspēlējās pēc neveiksmīga sākuma un ar 5:7, 7:6(3), 6:0, 6:2 pieveica Rišāru Gaskē, bet čempions Stens Vavrinka trīs setos tika galā ar Albertu Ramosu – 6:2, 6:1, 7:6(7).

Lai arī Endijs Marejs uzvarējis astoņas no 11 spēlēm pret Rišāru Gaskē, nevienā no tām viņam nav klājies viegli. Vismaz vienu setu viņš francūzim zaudējis 10 mačos, pārsvarā gadījumu tam notiekot 1. setā. Tā tas bija arī šoreiz, lai gan tam nebija jānotiek.

Gaskē mača otro geimu pabeidza ar dubultkļūdu, dodot Marejam agru breiku. Endijs vēlāk bija vadībā ar 5:2, taču setā nemācēja uzvarēt, turklāt zaudēja piecus geimus pēc kārtas! Servējot par uzvaru setā, viņam kļūdām bagāts geims, kas pabeigts ar lielu "forehand" autu, kad tika kontrolēta situācija.

Divus geimus vēlāk Marejs vēlreiz tika nobreikots. 11. geima ievadā viņam divas "backhand" kļūdas, bet finišā dubultkļūda. Servējot par uzvaru setā, Gaskē vajadzēja atspēlēt trīs breikbumbas, bet punktu izdevās pielikt tikai ar ceturto setbumbu. Zīmīgi, ka Marejs setbumbu izspēlēs darbojās agresīvi, trīs setbumbas pats atspēlējot. Toties, kad ašam bija breika iespējas, viņš nospēlēja pasīvi.

Daudz netrūka, lai skots arī 2. setu zaudētu no 5:2 pārsvara. Arī šoreiz viņam neizdevās izservēt setu, nospēlējot slinki. Gaskē uzbruka un atspēlējās, bet pats pārsvaru nenoturēja taibreikā. Francūzim pēc Mareja dubultkļūdas bija 3:1 vadība, turpinājumā zaudējot sešus punktus pēc kārtas. Marejs minibreiku atspēlēja ar veiksmes palīdzību, jo sestā punkta izspēlē bumbiņa pēc Gaskē sitiena skāra tīklu, nokrītot Marejam ļoti veiksmīgi pa sitienam. Septīto punktu (arī ar servi) Rišārs zaudēja, iesitot tīklā ar "forehand".

Sākoties 3. setam, Marejs atcerējās, ka prot spēlēt daudz labāk nekā pirmajos divos un Gaskē nākamajos divos setos atdeva tikai divus geimus. Ranga vicelīderis šodien svinēja 10. uzvaru pēc kārtas. Piecas viņš sakrāja Romas "Masters 1000" turnīrā, vēl tikpat pievienojot Parīzē. 10 panākumi pēc kārtas Endijam ir karjeras garākā uzvaru sērija uz māla seguma. Marejs trešdien sasniedza 19. "Grand Slam" pusfinālu, Parīzē viņam būs ceturtais.

Gaskē bija šogad "French Open" vistālāk tikušais Francijas tenisists, ar 13. mēģinājumu pirmoreiz sasniedzot ceturtdaļfinālu. Francijai savs čempions pēdējoreiz bija 1983. gadā, kad uzvarēja pašreizējais Deivisa kausa komandas kapteinis Janiks Noā. Pēdējais "Grand Slam" finālists Francijai bija 2008. gadā Austrālijā, kur titula spēlē zaudēja Žo-Vilfrīds Tsonga.

Deviņu uzvaru sērija ir pašreizējam "French Open" čempionam Stenam Vavrinkam, kurš pirms došanās uz Parīzi kļuva par čempionu savās mājās Ženēvā. Šveices tenisists šodien ar 6:2, 6:1, 7:6(7) uzveica karjeras pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu sasniegušo Albertu Ramosu, kuru viņš uzvarējis visos septiņos mačos. Pēdējais no tiem bija maijā Ženēvā, kur spānis tika sagrauts ar 6:1, 6:1. Tieši ar šo spēli sākās Vavrinkas šobrīd sasniegtā deviņu uzvaru sērija.

Šodien Vavrinkam 3. seta otrās daļas paviršības gandrīz lika spēlēt papildus setu. Esot vadībā ar 4:2, viņš zaudēja trīs geimus pēc kārtas, bet taibreikā bija spiests atspēlēt setbumbu. Ramosu svarīgā brīdī iegāza "forehand" sitiens – divas no taibreika pēdējām trim izspēlēm beidzās ar spāņa "forehand" kļūdām.

Ramosa apspēlēšana Vavrinkam deva 32. uzvaru "French Open" turnīros, kas ir labākais rādītājs kādā no četrām "Grand Slam" sacensībām. Par vienu uzvaru mazāk viņam ir "US Open". Vavrinkam piektdien būs karjeras sestais "Grand Slam" pusfināls, Parīzē četrinieku sasniedzot otro reizi. Kā zināms, pirmā bija pērn, kad viņu neviens nespēja apturēt.

Vavrinkam ir negatīva 7-8 bilance pret Mareju, tiesa, pēdējos trīs mačos uzvarējis tieši viņš. "Grand Slam" turnīros neizšķirts 2-2 (Parīzē nav spēlēts), uz māla Vavrinkam perfekts 3-0.

     [+] [-]

, 2016-06-01 19:03, pirms 8 gadiem
Es atvainojos, kur ir pazudis tāds kadrs kā Jeržijs Janovičs?

     [+] [-]

, 2016-06-01 19:50, pirms 8 gadiem
Jerzhim daudz traumas un nemaak vairs speeleet.

     [+] [-]

, 2016-06-01 20:52, pirms 8 gadiem
Šitie čaļi viens otru pusfinālā iznīcinās un Džoko finālā būs stiprāks vienalga pret kuru ..

     [+] [-]

, 2016-06-01 21:46, pirms 8 gadiem
STAN THE MAN!!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-01 22:12, pirms 8 gadiem
Man Marejs nepatīk. Es par S. Vavrinku. Uzliku 7.000 euro.

     [+] [-]

, 2016-06-01 22:12, pirms 8 gadiem
Stena spēja spēlēt grand slamos ir apbrīnojama. Nebūs nekāds brīnums ja arī šogad uzvilks visus, tai skaitā Džokoviču. Ja galvā viss ir kārtībā, tad tik jaudīgu tenisu kā Stens nespēlē neviens no pāri palikušajiem.

     [+] [-]

, 2016-06-03 12:14, pirms 8 gadiem
Varbūt tomēr variants,kad Stenam būs jātiek galā ar Tīmu,bet spēlēt pret Tīmu Stenam kā labi zinām nepatīk.