Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pliškova neizmanto iespējas, finālā spēlēs Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pliškova neizmanto iespējas, finālā spēlēs Vozņacki
Karolīna Vozņacki
Foto: Reuters/Scanpix

Karolīna Pliškova abos setos nenosargāja breika pārsvaru un 1. setā arī neizmantoja sešas setbumbas, "WTA Finals" pusfinālā Singapūrā ar 6:7(9), 3:6 zaudējot Karolīnai Vozņacki. Pliškovas zaudējums nozīmē Simonas Halepas palikšanu ranga 1. vietā gadu mijā.

Pliškovai 1. setā breika pārsvars bija divas reizes (4:2, 5:3), to zaudējot jau nākamajā geimā. Servējot par uzvaru setā, čehiete devītajā geimā ar četrām kļūdām Vozņacki noorganizēja "sauso" breiku.

Čehu Karolīnai nākamajā geimā pie 5:4 uzņemšanā bija trīs setbumbas, nevienu iespēju neizmantojot. Vozņacki pirmo setbumbu atspēlēja pati, trāpot labu pirmo servi, bet pārējās divas setbumbas Pliškovai bija ņemamas, abos gadījumos garās izspēlēs kļūdoties ar "backhand" uzbrukumiem.

Arī taibreikā drāmas netrūka. Vozņacki izmantoja paviršu Pliškovas sākumu un bija vadībā ar 6:1 jeb piecām setbumbām, bet Pliškovai izdevās atspēlēties. Čehiete trīs setbumbas atspēlēja ar uzbrukumiem, vienu novērsa ar eisu, bet vēl vienā gadījumā Vozņacki kļūdījās ar sitienu pa līniju.

Pliškovai taibreikā bija trīs setbumbas, no kurām viena ar savu servi, pie rezultāta 8:7 atkal setbumbas izspēlē kļūdoties ar "backhand" sitienu. Vozņacki 82 minūtes ilgušo setu pabeidza, izmantojot savu sesto setbumbu, kad gara izspēle beidzās ar Pliškovas sitienu tīklā no kreisās puses.

2. sets sākās ar Pliškovas breiku, kuru čehiete, pateicoties sliktai spēlei pie tīkla, uzreiz zaudēja, turklāt Vozņacki piekāpās trīs geimos pēc kārtas. Uzbrukumi Dānijas tenisistes otrajai servei palīdzēja atspēlēt breiku, bet no 3:3 vēl viena trīs geimu sērija izdevās Vozņacki, kura cīņas otrajā pusē biežāk spēja izmantot pagurušās Pliškovas tradicionālās pārvietošanās problēmas.

Abām Karolīnām tā bija sezonas sestā tikšanās, šogad savstarpējo maču rezultātam esot 3-3, bet visas karjeras laikā Vozņacki ir 6-3 pārsvars.

Pliškovai bija nepieciešama uzvara turnīrā, lai atgrieztos ranga 1. vietā, kur viņa šogad pavadīja astoņas nedēļas. Čehietes neveiksmes rezultātā gadu 1. vietā pabeigs Singapūrā pusfinālā netikusī Simona Halepa, kurai būs neliels 40 punktu pārsvars pār Garbinji Mugurusu.

Vozņacki otro reizi spēlēs sezonas noslēguma turnīra finālā. Pirmais viņai bija 2010. gadā Dohā, kur Dānijas tenisiste finālā ar 3:6, 7:5, 3:6 zaudēja Kimai Klijstersai.

Statistika

RādītājsVozņackiPliškova
Eisi54
Dubultkļūdas31
1. serves precizitāte69%68%
Iegūtie punkti ar 1. servi40/6625/50
Iegūtie punkti ar 2. servi11/2910/23
Tīri uzvarētās izspēles2534
Nepiespiestās kļūdas927
Breikpunktu realizācija5/94/13
Visi iegūtie punkti8979

  +1 [+] [-]

, 2017-10-28 14:16, pirms 6 gadiem
Vozņacki vai Mugurusa līdz gada beigām nedrīkst piedalīties kādos 5. Šķiras Challenger/Future turnīros? Tā starpība līdz 1. Vietai ir tik maza, ka uzvarot kādu mēsliņturnīru, līderis varētu mainīties

     [+] [-]

, 2017-10-28 14:41, pirms 6 gadiem
dumbris rakstīja: Vozņacki vai Mugurusa līdz gada beigām nedrīkst piedalīties kādos 5. Šķiras Challenger/Future turnīros? Tā starpība līdz 1. Vietai ir tik maza, ka uzvarot kādu mēsliņturnīru, līderis varētu mainīties
man šķiet ka nevar

     [+] [-]

, 2017-10-28 21:41, pirms 6 gadiem
Spēlēt jau var, tik nevar dabūt punktus ieskaitē (skaita 16 labākos turnīrus gada laikā), bet Garbiņjei, 16tajā ir 185