Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"WTA Finals" pusfināli: trīs Karolīnas un eksčempione Viljamsa

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"WTA Finals" pusfināli: trīs Karolīnas un eksčempione Viljamsa
Vai Karolīna Garsija smaidīs arī pēc pusfināla?
Foto: SIPA/Scanpix

Šodien Singapūrā tiks noskaidrotas prestižā "WTA Finals" turnīra finālistes. Pirmajā mačā plkst. 11:00 gaidāms Karolīnas Pliškovas un Karolīnas Vozņacki mačs, bet 14:30 Venusa Viljamsa sacentīsies ar Karolīnu Garsiju.

Karolīna Pliškova – Karolīna Vozņacki

Abas tenisistes Singapūrā sāka ar divām graujošām uzvarām. Pliškova zaudēja tikai astoņus geimus, bet Vozņacki bija vēl iespaidīgāka, abos mačos pretiniecei atdodot tikai divus geimus. Priekšlaicīgi nodrošinājušas iekļūšanu pusfinālā, abas Karolīnas zaudēja grupas pēdējā mačā, par ko neviena nav sašutusi.

Pliškovai trešā mača rezultāts pozīciju grupā neietekmēja, jau pēc divām cīņām zinot, ka būs 1. vietā. Vozņacki ar zaudējumu trešajā mačā bija spiesta pamest augstāko pozīciju, kas viņai būtībā bija izdevīgāks variants, nekā no grupas iziet ar pirmo numuru.

Uzvara grupā Vozņacki nozīmētu pusfinālu pret Viljamsu. Vozņacki pret amerikānieti ir 0-7 bilance, toties attiecībās ar Pliškovu viņai ir daudz patīkamākas atmiņas, iekrājot 5-3 bilanci. Abas šogad tiksies jau sesto reizi, Pliškovai pagaidām sezonas rēķinos pozitīvs skats ar 3-2.

Pliškova līdz šai sezonai Vozņacki nebija pieveikusi (0-3), bet šogad divas no trim uzvarām guvusi ātro segumu turnīros – Īstbornā uz zālāja ar 6:4, 6:4 un Sinsinati uz "hard" (6:2, 6:4). Viņa bija pārāka arī Dohā (6:3, 6:4), bet Vozņacki uzvarēja Maiami (5:7, 6:1, 6:1) un Toronto (7:5, 6:7(3), 6:4). Sinsinati ir viens no ātrākajiem "hard" segumiem sezonas kalendārā. Singapūrā – viens no lēnākajiem. Tieši seguma ātrums Vozņacki šodien būs liels pluss, jo Singapūrā viņai vieglāk aizsargāties pret agresīvām tenisistēm.

Venusa Viljamsa – Karolīna Garsija

Turnīrā vienīgā palikusī eksčempione, 2008. gada Dohas čempione Viljamsa, kura ir arī vecākā (37) dalībniece šogad finālturnīrā, otrajā pusfinālā sacentīsies ar vienīgo no trim debitantēm, kurai izdevās izkļūt no grupas jeb debijas turnīrā sasniegt pusfinālu. Garsija oktobrī kļuvusi par atspēlēšanās speciālisti un ir arī labākajā formā esošā no visām Singapūrā spēlējušajām tenisistēm, rēķinot Āzijas turnīru rezultātus. Garsija uzvarējusi 13 no pēdējiem 14 mačiem, iegūstot titulus Uhaņā un Pekinā, pēdējo trīs turnīru laikā vienīgo zaudējumu piedzīvojot Singapūras debijas cīņā pret Simonu Halepu.

Garsija abos uzvarētajos mačos grupā izcīnīja panākumus ar 7:5 trešajā setā pret Vozņacki un Eļinu Svitoļinu, abos mačos izšķirošajā setā no 3:5 finišējot ar četru geimu sēriju. Svitoļinas vārds Garsijas sakarā šoruden minēts regulāri. Ukrainas tenisiste pieveikta ne vien šonedēļ, bet arī Pekinas ceturtdaļfinālā, kur Garsija mačā, kurā viņai noteikti bija jāuzvar, lai neizstātos no "WTA Finals" kvalifikācijas, atspēlēja mačbumbu. Garsija šonedēļ pusfinālā nebūtu tikusi bez Svitoļinas palīdzības. Eļina vakar, pati vairs nepretendējot uz pusfinālu, pieveica Halepu, pusfinālā ļaujot iekļūt Francijas tenisistei, nevis ranga līderei.

Viljamsa bez pārliecinoša tenisa un ar zemas kvalitātes servēšanu visos trīs mačos tikusi līdz pusfinālam, kur viņai būs pieredzes pārsvars, bet ne labāka forma, turklāt jātiekas ar jaunu un izsalkuši pretinieci, kura šoruden atsakās no zaudējumiem. Abas tenisistes iepriekš sacentušās divreiz, abus mačus izspēlējot divu nedēļu posmā 2014. gada septembrī, kad ar uzvarām apmainījās "Premier" turnīros Ķīnā. Garsija ar 6:4, 4:6, 7:6(6) uzvarēja Uhaņā, bet Viljamsa ar 6:4, 6:3 bija pārāka Pekinā. Venusa pirmajā mačā pēdējā setā bija vadībā ar 5:2 un ar mačbumbu neizservēja maču.