Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Vimbldonā brīvdiena – atskats uz pirmo nedēļu

Vimbldonā brīvdiena – atskats uz pirmo nedēļu
Vimbldonas lielākais pārsteigums - Melānija Odina
Foto: AFP

Vimbldonas „Grand Slam” tenisa turnīrā pirmā svētdiena allaž ir brīva – to nosaka angļu tradīcijas. Pirmajā spēļu nedēļā nav iztrūcis pārsteigumu, taču pats labākais – nav aizkavētas spēles un jau rīt tenisisti uzsāks ceturtās kārtas cīņas.

Gada trešajā „Grand Slam” turnīrā jāiztiek bez ATP ranga līdera Rafaela Nadala, kurš nespēlē savainojuma dēļ. Šī nespēlēšana viņam var maksāt ranga pirmo vietu – ja turnīrā uzvarēs Rodžers Federers, tad tieši viņš atgūs ranga pirmo pozīciju. Turnīra pirmā nedēļa Federeram vairāk iznākusi kā tāda iesildīšanās. Lai arī mačā pret Filipu Kolšraiberu tika zaudēts sets, tomēr tā vairāk uzskatāma par nejaušību. Otrajā nedēļā cīņām jau jābūt nopietnākām – jau pirmdien Federeram pretī stāsies Robins Soderlings, atkārtojot „French Open” finālu. Tad arī redzēsim, vai zviedram izdosies parādīt ko vairāk salīdzinot ar Parīzi. Otrs pārliecinošākais turnīra spēlētājs ir mājinieks Endijs Marejs. Viņš turnīru iesāka pasmagāk, tikai četros līdzīgos setos pieveicot Robertu Kendriku, tomēr nākamajās divās spēlēs jau itin droši uzvarēja kā Ernestu Gulbi, tā Viktoru Troicki. Pēdējās divās spēlēs Marejs ne reizi nezaudēja pie savas serves.

Novakam Džokovičam un Endijam Rodikam, kuri arī tiek minēti kā vieni no iespējamajiem finālistiem, pagaidām ļoti pārliecinoši turnīrā nav gājis. Rodiks visās spēlēs uzvarējis vien četros setos, biežāk nekā parasti zaudējot savu servi, bet Džokovičs par pārliecinošu šķiet var saukt tikai pēdējo maču pret Mārdiju Fišu. Viņam gan ir visas iespējas savu sniegumu uzlabot nākamajā nedēļā – pirmais pretinieks būs Izraēlas tenisists Dudi Sela, kura iekļūšana labāko 16 skaitā, šķiet, ir lielākais vīriešu vienspēļu turnīra pārsteigums. Pārliecinoši pagaidām darbojas arī Ivo Karloviča eisu mašīna. Trīs spēlēs viņš paspējis ieservēt jau 102 neatvairāmas serves, turklāt kopā ar amerikāni Semu Kveriju viņam pieder arī turnīrā ātrākās serves gods – 226 km/h. Vēl jāatzīmē arī „veco buku” sniegums – Leitons Hjūits, Tomijs Hāss un Huans Karloss Ferrero sasnieguši Vimbldonas turnīra otro nedēļu, pa ceļam izslēdzot pa vienam favorītam (attiecīgi Huanu Martinu Del Potro, Marinu Čiliču un Fernando Gonzalesu). Vai pietiks spēka arī otrajam cēlienam, redzēsim jau sākot ar rītdienu.

Vīriešu vienspēļu turnīra 4. kārtas pāri

TenisistsTenisistsExpekt.com prognoze
Leitons HjūitsRadeks Štepaneks1.25-3.75
Endijs RodiksTomass Berdihs1.55-2.35
Endijs MarejsStanislass Vavrinka1.05-8.50
Huans Karloss FerreroŽils Simons1.60-2.25
Tomijs HāssIgors Andrejevs1.35-3.10
Novaks DžokovičsDudi Sela1.04-9.25
Ivo KarlovičsFernando Verdasko1.65-2.15
Rodžers FederersRobins Soderlings1.04-9.25

Sieviešu vienspēļu turnīrā pārsteigumu ir bijis vairāk – trešo kārtu neprata pārvarēt ne „French Open” čempione Svetlana Kuzņecova, ne Jeļena Jankoviča no Serbijas. Lai arī viņas nebija galvenās favorītes uz panākumu visā turnīrā, tomēr iekļūšana otrajā spēļu nedēļā no viņām tika gaidīta. Tāpat negaidīta bija arī Marijas Šarapovas izstāšanās turnīra otrajā kārtā. Tikmēr jaunu zvaigžņu stundu piedzīvo vēl tikai 17 gadus vecā amerikāniete Melānija Odina. WTA ranga 124. vietas īpašniece Vimbldonas turnīru uzsāka no kvalifikācijas, bet, vakar uzvarot jau pieminēto Jeļenu Jankoviču, sasniedza turnīra ceturto kārtu. Arī nākamā pretiniece Odinai nav nepārvarama – amerikāniete var turpināt pārsteigt.

Galvenās favorītes gan joprojām ir māsas Viljamsas. Ne Venusai, ne Serēnai nav radušās nekādas problēmas pirmajās trijās kārtās, tāpēc nemaz nebūs pārsteigums, ja abas māsas arī šogad tiksies finālā. Ne tik pārliecinoša kā Parīzē ir Dinara Safina, tomēr pusfinālu arī viņai vajadzētu sasniegt.

Sieviešu vienspēļu turnīra 4. kārtas pāri

TenisisteTenisisteExpekt.com prognoze
Dinara SafinaAmēlija Moresmo1.45-2.60
Karolīna VozņackiSabīne Liscki1.45-2.60
Venusa ViljamsaAna Ivanoviča1.25-3.75
Agneška RadvanskaMelānija Odina1.28-3.46
Virdžīnija RazanoFrančeska Skjavone1.70-2.10
Jeļena DementjevaJeļena Vesņina1.21-4.06
Viktorija AzarenkaNadja Petrova1.32-3.22
Serēna ViljamsaDaniela Hantuhova1.07-7.19

Neviens no Latvijas tenisistiem Vimbldonas tenisa turnīra otrajā nedēļā nespēlēs. Būtībā sasniegumi bija identiski „French Open” iespētajam. Anastasija Sevastova veiksmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības, bet pamatturnīra pirmajā spēlē zaudēja Katerinai Bondarenko. Ernests Gulbis viegli uzvarēja pirmās kārtas spēlē, taču pēc tam piekāpās Endijam Marejam, bet Līgai Dekmeijerei šonedēļ sanāca pat divi zaudējumi – vispirms sieviešu dubultspēļu turnīrā, bet pēc tam arī jauktajās dubultspēlēs. Atliek cerēt, ka „US Open” Latvijas tenisisti iepriecinās ar vairāk uzvarām.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org


, 2009-06-28 10:27, pirms 15 gadiem
Robin Soderling(SWE)[13] v. Roger Federer(SUI)[2] nu šits gan ir ļauni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-28 12:28, pirms 15 gadiem
Hjuits šogad malacis, ļoti labi spēlē
, 2009-06-28 12:39, pirms 15 gadiem
Pietrūkst man tenisa šodien, bet ko padarīsi - angļu tradīcijas...
, 2009-06-28 14:26, pirms 15 gadiem
vavrinka varētu mierīgi sadot pa muguru andukam
, 2009-06-28 15:05, pirms 15 gadiem
Nebrīnīšos ja Berdihs uzvarēs Rodiku. Tomass pagaīdām izskatās ļoti labā formā.
, 2009-06-28 15:19, pirms 15 gadiem
m.e.t.h.o.d. man rakstīja: vavrinka varētu mierīgi sadot pa muguru andukam
Diez vai - Marejs pašlaik pārliecinošs Bet gribētos gan, lai kāds viņu aptur pēc iespējas ātrāk, tāpēc lai Vavrinkam izdodas!
, 2009-06-29 13:54, pirms 15 gadiem
Murray maajnieks? maajnieks vinjsh skaitaas tikai tapeec ka Skotija ir uz salas- Lielbritaanijas karalistes!
Karloss Alkarass. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Cicipass un Alkarass četros setos sasniedz trešo kārtu Parīzē

Francijas Atklātā tenisa čempionāta jeb ''French Open'' trešo kārtu ar uzvarām četros setos šodien sasniedza grieķis Stefanoss Cicipass (ATP 9.) un spānis Karloss Alkarass (ATP 3.).
Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
18

Lietus dēļ Ostapenko otrās kārtas spēle pārcelta uz 30. maiju

Francijas galvaspilsētā Parīzē turpinās "French Open" jeb "Roland Garros" māla turnīrs. Tika plānots, ka pēc plkst. 14.00 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā spēlēs pret dānieti Klāru Tausoni, tomēr lietus dēļ starts kavējās. Galu galā Ostapenko spēle tika pārcelta uz 30. maiju pēc plkst. 13.30.
Karolīna Garsija un Sofija Kenina. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Kenina pieveic Garsiju un trešajā kārtā spēlēs pret Ostapenko vai Tausoni

Francijas galvaspilsētā Parīzē turpinās "French Open" jeb "Roland Garros" māla turnīrs. Šodien otrajā kārtā amerikāniete Sofija Kenina pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju un nākamajā spēlē cīnīsies pret Latvijas tenisa līderi Aļonu Ostapenko vai dānieti Klāru Tausoni.