Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Baltkrievija bez elites līmeņa spēlētājām sasniedz "Fed Cup" finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Baltkrievija bez elites līmeņa spēlētājām sasniedz "Fed Cup" finālu
Baltkrievijas komanda
Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievijas sieviešu tenisa izlase sensacionāli sasniedza "Fed Cup" finālu, līdz tam tiekot bez pasaules klases spēlētājām. Baltkrievietes vietu finālā nodrošināja ar Minskā gūtu 3-2 uzvaru pār Šveici.

Baltkrievijai divus punktus, uzvarot abās savās vienspēlēs, guva Aleksandra Sasnoviča (#96), bet izšķirošo panākumu izcīnīja 18 gadus vecā Arina Sabaļenka (#125), kura ar 6:3, 2:6, 6:4 pieveica Viktoriju Golubiču, Baltkrieviju izvirzot vadībā ar 3-1. Golubiča kļuva par Šveices vājo posmu, zaudējot abas vienspēles.

Šveices izlasē ir iekļauta arī bijusī Top 10 spēlētāja Belinda Benčiča, taču viņa, joprojām nespējot atgūt formu pēc vairākiem savainojumiem, vienspēlēs pie vārda netika. Sabaļenkas un Golubičas spēlei bija izšķiroša nozīme, jo Šveice neizšķirta 2-2 panākšanas gadījumā būtu liela favorīte uzvarai dubultspēlē, kur tā varētu paļauties uz titulētās Martinas Hingisas meistarību. Hingisa vēlāk jau vairs neko neizšķirošajā dubultspēlē viegli uzvarēja kopā ar Benčiču.

Mazā Baltkrievija jau ar tikšanu līdz pusfinālam sasniedza labāko rezultātu komandas vēsturē, šonedēļ Minskā to vēl iespaidīgāk uzlabojot. Baltkrievijas sasniegumu īpašu padara fakts, ka tā līdz finālam būtībā tikusi ar otrā simta spēlētājām. Sasnoviča šobrīd ir atpakaļ simtniekā, bet tur nostabilizēties nav spējusi.

Baltkrievija 11. un 12. novembrī gaidāmajā finālā savā arēnā sacentīsies ar ASV, turklāt finālā jau varēs cerēt uz Viktorijas Azarenkas palīdzību. Bijusī pasaules pirmā rakete vasarā plāno atsākt spēlēt pēc kļūšanas par māti.

Amerikānietes Floridā pārtrauca Čehijas 10 uzvarēto maču sēriju, esot pārākas ar 3-2 mačā, kurā abas izlases piedalījās ar otrajiem sastāviem. Pēdējo trīs gadu čempiones saņēma savu vadošo spēlētāju atteikumus, kā rezultātā nācās paļauties uz Kateržinu Sinjakovu un 17 gadus veco debitanti Marketu Vondroušovu.

Abas guva pa punktam pret Šelbiju Rodžersu un Lorenu Deivisu, bet izšķirošajā dubultspēlē amerikānietes varēja izmantot lielu trumpi ranga līderes Betānijas Matekas-Sendsas personā. Viņa kopā ar Koko Vandevei ar 6:2, 6:3 sagrāva Sinjakovas un Kristīnas Pliškovas duetu. Piecus titulus pēdējos sešos gados ieguvusī Čehija zaudēja pirmoreiz kopš 2013. gada pusfināla, kur tā savā labākajā sastāvā piekāpās Itālijai.

Visvairāk (17) titulus ieguvusī ASV prestižajās komandu sacensībās nav uzvarējusi kopš 2000. gada, kad Lasvegasā ar 5-0 "sausā" atstāja Spāniju. ASV savu fināla pretinieci Baltkrieviju vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē 2012. gadā sagrāva ar 5-0. Azarenka toreiz nespēlēja, bet ASV bija ar Serēnu Viljamsu sastāvā, viņai uzvarot abās savās vienspēlēs.

"Fed Cup" Pasaules grupas pusfināli

ASV – Čehija (Sedlbruka (Florida), zaļais māls) 3-2

SpēleRezultāts
Koko Vandevei – Marketa Vondroušova6:1 6:4
Šelbija Rodžersa – Kateržina Sinjakova3:6 3:6
Koko Vandevei – Kateržina Sinjakova6:4 6:0
Lorena Deivisa – Marketa Vondroušova2:6 5:7
Mateka-Sendsa/Vandevei – Kr.Pliškova/Sinjakova6:2 6:3

Baltkrievija – Šveice (Minska, "hard" segums telpās) 3-2

SpēleRezultāts
Aleksandra Sasnoviča – Viktorija Golubiča6:3 5:7 7:5
Arina Sabaļenka – Timeja Bačinskī4:6 5:7
Aleksandra Sasnoviča – Timeja Bačinskī6:2 7:6(2)
Arina Sabaļenka – Viktorija Golubiča6:3 2:6 6:4
Govorcova/Lapko – Benčiča/Hingisa0:6 1:6

  +1 [+] [-]

, 2017-04-23 18:06, pirms 7 gadiem
...Savicki, nokaunies! ...

     [+] [-]

, 2017-04-23 19:37, pirms 7 gadiem
Pret ASV spēlēs Minskā, tad domāju būs labas izredzes, ja vēl spēlē būs uz māla seguma.