Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Finālā Vācija pret Serbiju

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Finālā Vācija pret Serbiju
Nikolass Kīfers un Miša Zverevs
Foto: AP

ARAG pasaules komandu čempionātā tenisā šodien noskaidroti finālisti. Trešās uzvaras trijās spēlēs ieguva Vācijas un Serbijas komandas, tādējādi tieši šo valstu tenisisti rīt noskaidros šī gada čempionus. Vācieši izšķirošajā dubultspēlē prata atspēlēt arī vienu mačbumbu pret zviedriem.

ARAG pasaules komandu čempionāts tenisā vīriešiem ir ikgadējs pasākums, kurš šogad jau 31. reizi norisinās Vācijas pilsētā Diseldorfā. Komandu sastāvi šogad varbūt nav tie spēcīgākie, jo vairāki tenisisti nolēma pietaupīt spēkus, taču cīņu spraigumu par uzvarām tas nemazina.

Astoņas komandas bija sadalītas divās grupās – zilajā un sarkanajā. Izspēlējot katra ar katru tika noteiktas grupu uzvarētājkomandas, kuras rīt spēlēs finālā. Sarkanajā grupā šogad vislabāk sekmējās pērnā gada čempioniem zviedriem un mājiniekiem vāciešiem, kuri bija apspēlējuši Francijas un ASV izlases. Pēdējā kārtā tikās tieši šīs divas komandas un veiksme uzsmaidīja mājiniekiem. Pēc pirmās vienspēles zviedri gan izvirzījās vadībā, kad Robins Soderlings sagrāva Raineru Šutleru, taču līdzīgu atbildes gājienu spēra Filips Kolšraibers, izrēķinoties ar Andreasu Vinčigueru. Visu izšķira dubultspēle, jeb precīzāk tās supertaibreiks, kurā vācieši Nikolass Kīfers un Miša Zverevs atspēlēja vienu mačbumbu un ieveda savu komandu finālā.

Viņu pretinieki rīt būs Serbijas tenisisti, kuri triumfēja zilajā grupā. Spēlējot pat bez sava līdera Novaka Džokoviča, serbi prata uzveikt gan Argentīnas, gan Krievijas un šodien arī Itālijas tenisistus. Izšķiroša arī šeit izrādījās dubultspēle, kurā Nenads Zimoņičs un Viktors Troickis bija pārāki par saviem oponentiem. Mājinieki vācieši šo titulu izcīnījuši jau četras, reizes, kamēr serbiem šis ir debijas turnīrs.

ARAG pasaules komandu čempionāts tenisā. Diseldorfa, Vācija

Sarkanā grupa
Zviedrija – Vācija 1:2
Robins Soderlings – Rainers Šutlers 6:0, 6:0
Andreass Vinčiguera – Filips Kolšraibers 1:6, 2:6
Robins Soderlings / Roberts Lindštedts – Nikolass Kīfers / Miša Zverevs 6:7(4), 6:4, 11:13

ASV – Francija 2:1
Sems Kverijs – Žils Simons 7:5, 6:3
Žo-Vilfrīds Tsonga – Robijs Džinepri 3:6, 6:2, 6:4
Sems Kverijs/Mārdijs Fišs – Žeremī Šardī/Žils Simons 2:6, 6:4, 10:7

Zilā grupa
Argentīna – Krievija 3:0
Huans Martins Del Potro – Igors Andrejevs 6:3, 7:6(3)
Maksimo Gonzaless – Jevgēņijs Koroļovs 6:3, 3:6, 6:3
Huans Martins Del Potro / Maksimo Gonzaless - Jevgēņijs Koroļovs / Dmitrijs Tursunovs 2:2 (Krievija izstājās)

Itālija – Serbija 1:2
Andreass Sepi – Viktors Troickis 6:1, 6:4
Frančesko Picari – Janko Tipsarevičs 2:6, 3:6
Andreass Seppi / Frančesko Picari – Nenads Zimoņičs / Viktors Troickis – 0:6, 6:7(5)

Kopvērtējums

Zilā grupa
1. Serbija
2. Argentīna
3. Itālija
4. Krievija

Sarkanā grupa
1. Vācija
2. Zviedrija
3. ASV
4. Francija

Izmantotie resursi:
arag-world-team-cup.com