Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Lielbritānija Mareja pirmajā mačā izlasē kopš 2016. gada pieveic Nīderlandi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lielbritānija Mareja pirmajā mačā izlasē kopš 2016. gada pieveic Nīderlandi
Endijs Marejs. Foto: imago/Scanpix

2015. gadā Lielbritāniju līdz titulam aizvedušais Endijs Marejs pēc trīs gadu pārtraukuma piedalījās Deivisa kausā, trešdien Madridē gūstot pirmo punktu ar 2:1 uzvarētajā mačā pret Nīderlandi, kur uzvarētāja kļuva zināma pēc dubultspēles.

Lielbritānijas un Nīderlandes mačā abās vienspēlēs uzvarētājiem izdevās atspēlēties. Bijušais pasaules pirmais numurs Endijs Marejs (#126), izlasē spēlējot pirmoreiz kopš 2016. gada, gandrīz trīs stundas ilgā mačā (2:51) ar rezultātu 6:7(7), 6:4, 7:6(5) pieveica 23 gadus veco Tallonu Grīksporu (#179), kurš rangā nav bijis augstāk par 161. vietu un Deivisa kausā ir bez uzvarām (0-2).

Nīderlandes tenisists šodien tuvojās pirmajam panākumam izlases sastāvā, taču to neguva, jo 3. setā divreiz izsēja 4:1 pārsvaru, vispirms zaudējot breika pārsvaru, bet vēlāk nesekmīgi nospēlējot arī taibreikā. Marejs divreiz bija divu punktu attālumā no zaudējuma – 3. setā serves geimā pie 4:5 un 0:30, kā arī taibreikā pie 5:5. Grīkspors maču pabeidza ar "backhand" sitienu tīklā skota mačbumbas izspēlē, kad servēja pats.

Robins Hāse (#163) otro reizi Madridē uzvarēja Danielu Evansu (#42). Hāse 2017. gadā ar 7:5, 6:2 bija pārāks "Masters 1000" turnīrā uz māla seguma, bet šodien uz cietā seguma izlašu sastāvā – 3:6, 7:6(5), 6:4. Evanss 2. setā pie 5:4 neizservēja maču, nesekmīgā geimā uzvarot tikai vienā izspēlē. Viņam identisks bija arī 3. seta pirmais geims. Hāse izšķirošajā setā Evansam breikbumbas nedeva, bet Dens divos serves geimos uzvarēja no 15:40.

Trīs setu cīņa gandrīz notika arī izšķirošajā dubultspēlē, kur Džeimijs Marejs ar Deivisa kausa debitantu Nīlu Skapski pieveica Vesliju Kolhofu un Žanu Žuljēnu Rožē – 6:4, 7:6(6). Nīderlandes pāris nespēja izservēt 2. setu un taibreikā neizmantoja divas setbumbas (otro ar savu servi), kad no 6:4 zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas. Pirmie trīs misēkļi bija pie tīkla, bet britu mačbumbas izspēlē autā atsista pretinieku serve. Lielbritānija rīt cīņā par E grupas uzvarētāju tiksies ar Kazahstānu.

Serbija uzvarēja visos sešos setos pret Japānu, punktus vienspēlēs gūstot Novakam Džokovičam un Filipam Krajinovičam, bet dubultspēlē Janko Tipsarevičam un Viktoram Troickim. Serbija trešdien cīņā ar Franciju noskaidros A grupas uzvarētāju.

Ar 3:0 uzvaru turnīru sāka arī Vācija, kas "sausā" atstāja Argentīnu. Vāciešiem punktus vienspēlēs guva Filips Kolšraibers un Jans-Lenards Štrufs, bet dubultspēlē "French Open" čempioni Kevins Kravecs un Andreass Mīss. Vācijai Madridē jāiztiek bez pasaules septītā numura Aleksandra Zvereva, kurš neatzīst jauno Deivisa kausa formātu. Vācija rīt tiksies ar Čīli, kas Argentīnai zaudēja ar 0:3.

Deivisa kausa finālturnīrs 2019 "La Caja Mágica" Madridē uz cietā seguma

GMačsRez.
AFrancija – Japāna2:1
Serbija – Japāna3:0
BHorvātija – Krievija0:3
Spānija – Krievija2:1
CArgentīna – Čīle3:0
Argentīna – Vācija0:3
DBeļģija – Kolumbija2:1
Austrālija – Kolumbija3:0
EKazahstāna – Nīderlande2:1
Lielbritānija – Nīderlande2:1
FItālija – Kanāda1:2
ASV – Kanāda1:2