Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Itālija un Slovākija tuvu Federācijas kausa finālam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Itālija un Slovākija tuvu Federācijas kausa finālam
Itālijas komanda līksmo
Foto: AFP/Scanpix

Ja Čehijas un Krievijas komandām svētdien neizdosies atspēlēt divu punktu deficītu, novembra sākumā Federācijas kausa finālā sacentīsies Itālija un Slovākija.

Pašreizējās kausa turētājas čehietes Palermo uz lielām lietām pret uz māla seguma spēcīgajām itālietēm nevarēja cerēt, jo ar vienu pašu Petru Kvitovu pret Sāru Erani un Robertu Vinči cerēt būtu naivi. Pēc sestdienas vienspēlēm čehietēm viesos 0-2.

Erani vispirms ar 6:4, 6:2 sagrāva Luciju Šafaržovu, bet Vinči ļoti nekvalitatīvā spēlē ar 6:4, 6:1 sakāva Kvitovu. Interesanti, ka abas pirms nedēļas sacentās Katovices finālā, arī toreiz uz māla divos setos uzvarot Vinči. Šodien 13 no 17 geimiem bija breiki, bet Kvitova savu servi nenoturēja nevienu reizi.

Ja Palermo 2-0 Itālijas labā nav pārsteigums, tad Krievijas nokļūšanu iedzinējos ar tādu pašu rezultātu pret Slovākiju gan var uzskatīt. Arī Krievija Maskavā spēlē uz māla seguma.

Vispirms Anastasija Pavļučenkova, kuru pašreiz trenē Martina Hingisa, labi pret Dominiku Cibulkovu nospēlēt spēja tikai pirmajā setā – 7:5, 1:6, 4:6. Pēc tam Marija Kiriļenko ar 2:6, 4:6 kapitulēja Danielai Hantuhovai, kura pēdējo divu sezonu laikā WTA tūre spēlē nepārliecinoši, toties izlasē spēj nodemonstrēt krietni labāku tenisu.

Krievija vēl nekad nav zaudējusi Slovākijai, abus iepriekšējos mačus uzvarot ar 3-2, taču ne 1999., ne 2001. gadā krievietēm nebija jāatspēlē tik liels deficīts. Savukārt Itālijas un Čehijas sāncensībā 4-4. Pērn pusfinālā savās mājās čehietes spēja uzvarēt ar 4-1, taču tas bija uz Kvitovai un Šafaržovai tik ļoti iecienītā "hard" seguma telpās.

     [+] [-]

, 2013-04-21 12:27, pirms 11 gadiem
pret ko tad Pavļučenkova spēlēja?