Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Brazīlija Spānijas tenisistus aizsūta uz pirmo grupu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Brazīlija Spānijas tenisistus aizsūta uz pirmo grupu
Tomass Beluči
Foto: Reuters/Scanpix

Titulētā Spānijas tenisa izlase samaksāja par nespēju piesaistīt valsts labākos tenisistus, svētdien ar 1-3 zaudējumu Brazīlijā izkrītot no Deivisa kausa Pasaules grupas. Spāņi eliti spiesti pamest pēc 18 gadu pārtraukuma.

Pieckārtējā čempione Spānija, kas no 2008. līdz 2011. gadam izcīnīja trīs titulus, šosezon nevienā mačā nespēlēja ar savu labāko sastāvu. Februāra sākumā Frankfurtē ar 1-4 ciestajā sagrāvē pret Vāciju (vienīgā uzvara iegūta, kad uz maču neizgāja Filips Kolšraibers), Spānijas komandā bija Roberto Bautista Aguts, Felisiano Lopess, Fernando Verdasko un Davids Marero (pēdējie divi zaudēja dubultspēlē).

Šonedēļ uz Brazīliju bija aizstūti Bautista Aguts, Pablo Anduhars (attiecīgi valsts trešais un devītais numurs) un dubultspēlei Marero ar Marku Lopesu. Mājiniekiem Sanpaulu notikušajā mačā divas uzvaras nokārtoja valsts pirmais numurs Tomass Beluči, bet vēl vienu panākumu dubultspēlē pievienoja pāru reitinga pirmā desmitnieka tenisisti Marselu Melu un Brunu Soaress, kuri sestdien ar 6:3, 7:5, 7:5 pārspēja Marero un Lopesu.

Pēc pirmajām divām dienām esot vadībā ar 2-1, Brazīlijai svētdien vajadzēja gūt tikai vienu uzvaru, taču tas bija jādara pirmajā mačā, kurā Beluči tikās ar Bautistu Agutu, jo paļauties uz Rožeriu Dutras Silvas spējām uzveikt Anduharu nevarēja.

Beluči, kurš pirmajā dienā Anduharu piecos setos uzvarēja, esot iedzinējos ar 0-2 un novēršot mačbumbu, šodien ar Spānijas šā sasaukuma līderi Bautistu Agutu tika galā četros setos – 6:4, 3:6, 6:3, 6:2. Tas ne tuvu nebija augstākās klases teniss, jo abi tenisisti spēlēja ļoti nestabili un pavirši. Bautista Aguts vairākas Beluči dotās iespējas atspēlēties neprata izmantot, liekot savai komandai un faniem vilties.

Spānija nevienu maču uz māla nebija zaudējusi kopš 1999. gada. Zīmīgi, ka arī togad tas notika Brazīlijā, kad spāņi ar 2-3 Leridā piekāpās Gustavu Kuertēna komandai. Spānija 1. grupā spēlēs pirmo reizi kopš 1996. gada. Spānija arī pērn bija spiesta piedalīties pārspēlēs, toreiz ar Rafaelu Nadalu ierindā ar 5-0 "sausā" atstājot Ukrainu.

Šajā nedēļas nogalē norisinājās vēl septiņi dueļi, kuros komandas pārspēlēs cīnījās pār palikšanu vai tikšanu Pasaules grupā. Piebilstams, ka divi mači politiskās situācijas dēļ notika neitrālā laukumā – Ukraina ar Beļģiju sacentās Tallinā, bet Izraēla Argentīnu uzņēma Sainraizā (Florida).

Serbija, kas Bangalorā spēlē bez Novaka Džokoviča (nogurums + ģimenes apstākļi), tikai pirmdien pabeigs maču pret Indiju. Izšķirošajā piektajā spēlē Filips Krajinovičs ir vadībā ar 6:3, 4:4 pret Juki Bambri. Šo cīņu lietus dēļ šodien nevarēja pabeigt.

Horvātijai bija nepieciešama "US Open" čempiona Marina Čiliča uzvara piektajā spēlē Amsterdamā pār Tīmo De Bakeru, lai ar 3-2 uzveiktu Nīderlandi.

Sešos no astoņiem "play off" pāriem intriga saglabājās līdz pēdējai dienai. Pirmajās divās dienās ar uzdevumu galā tika vienīgi 32 titulus sakrājusī ASV un 28-kārtējā čempione Austrālija. 2015. gadā elitē bez augstāk minētajām komandām spēlēs arī Argentīna, Beļģija un Kanāda.

Deivisa kauss. Pasaules grupas "play off"

MačsRez.
ASV – Slovākija5-0
Austrālija – Uzbekistāna5-0
Brazīlija – Spānija3-1
Indija – Serbija2-2
Izraēla*Argentīna2-3
Kanāda – Kolumbija3-2
Nīderlande – Horvātija2-3
Ukraina*Beļģija2-3

* – notika neitrālā laukumā. Izceltās komandas 2015. gadā spēlēs Pasaules grupā.

Izmantotie resursi:
daviscup.com

  +1 [+] [-]

, 2014-09-15 03:15, pirms 10 gadiem
Tā ir vienmēr. Pārāk augstu debesīs degunu celsi, vairāk pēc tam to dubļos izsmērēsi (es te nerunāju par komandām, kuru līderi nevarēja startēt objektīvu iemeslu dēļ).

     [+] [-]

, 2014-09-15 09:20, pirms 10 gadiem
Jā nu tas ir jebkurā gadījumā pārsteigums jo spānijas izlase uz papīra bija labāka visos komponentos!

Bet tapēc jau sports ir foršs ka to nodarbojas uz laukuma ne uz papīra!

Jāsasit Zviedri oktobrī un jāgaida cīņa ar Spāniju

     [+] [-]

, 2014-09-15 09:21, pirms 10 gadiem
Un protams visu ciņu Marinam Čiličam kurš tikai 1dien nospēlēja US Open finālu, bet atbrauca palidzet savai izlasei un palidzeja izcīnīt 2 svarīgas uzvaras!

     [+] [-]

, 2014-09-15 10:52, pirms 10 gadiem
Ta nākamgad Rafa un Ferrers var būt Valmierā