Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Klijstersa: "Uzvarēt Ņujorkā nebija manos plānos"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Klijstersa: "Uzvarēt Ņujorkā nebija manos plānos"
Kima Klijstersa kopā ar meitiņu Džadu
Foto: AP

„Vēl nespēju īsti noticēt, ka esmu to paveikusi. Šī gada turnīri bija paredzēti, lai iejustos apritē un saprastu, ko spēju pirms nākamās sezonas, taču nu esmu uzvarējusi savu otro „Grand Slam” turnīru”, pēc uzvaras „US Open” tunīrā sacīja 26 gadus vecā beļģiete Kima Klijstersa.

Atgādinām, ka šorīt par „US Open”tenisa turnīra uzvarētāju kļuva ar wild card startējusī Kima Klijstersa, kura finālā ar 7:5, 6:3 pieveica dānieti Karolīnu Vozņacki. Apbalvošanas ceremonija pēc mača bija viena no emocionālākajām pēdējā laikā un arī preses konference aizritēja patīkamā gaisotnē. „Sajūtas ir neaprakstāmas. Godīgi sakot, īsti vēl neesmu noticējusi, ka man tas ir izdevies. Tikai trešais turnīrs pēc atgriešanās, un uzreiz „Grand Slam” tituls”, pēcspēles preses konferencē iespaidos dalījās 26 gadus vecā beļģiete. „Karolīna ir ļoti laba spēlētāja. Ja pret Viljamsām zināju, ka gūšu arī vairākus vieglos punktus uz viņu kļūdām, tad finālspēlē man vajadzēja būt pacietīgai izspēlēs, tomēr pietiekami agresīvai, lai neļautu viņai uzspiest aizsardzības taktiku. Lai arī pret Serēnu nospēlēju labāk, tomēr arī šis nebija viegls fināls”.

Apbalvošanas ceremonijas laikā kortā pabija arī Klijstersas vīrs Braiens Linčs un pusotru gadu vecā meitiņa Džada. Jautāta, vai Džada kaut ko varētu atcerēties no šīs ceremonijas, Klijstersa atzina, ka diez vai, tomēr visas uzņemtās fotogrāfijas viņas meitiņai būšot ļoti svarīgas. „Šajā brīdī man bija ļoti svarīgi būt kopā ar ģimeni. 2005. gadā šāda mirkļa nebija.” Neskatoties uz lielo panākumu, tenisiste piebilda, ka arī turpmāk viņas galvenā prioritāte būs ģimene un tikai ar tās atbalstu izdevies atgriezties sportā. „Paņemtā pauze man nāca par labu. Tagad arvien vairāk saprotu sevi, spēju tikt galā ar emocijām. Piemēram, 18 gadu vecumā pusfinālā piedzīvotais (Serēnas viljamsas sodīšana uz mačbumbas-aut.) būtu atstājis iespaidu un par to domātu arī finālā. Tagad sevi pazīstu labāk un zinu, kā jāreaģē attiecīgos mirkļos”.

Uzvara Ņujorkā Klijstersai dos vietu WTA ranga divdesmitniekā, taču ar nākamo turnīru plānošanu Kima vēl nav aizrāvusies. „Es zinu, ka spēlēšu Luksemburgā vēl šogad, bet citu plānu šogad nav. Manai māsai tuvākajās nedēļās arī gaidāms bērniņš, tāpēc būšu kopā ar viņu. Pavisam noteikti nākamā sezona man sāksies Austrālijā, bet to, cik daudz spēlēšu, vēl nezinu”.

Izmantotie resursi:
usopen.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2009-09-14 09:24, pirms 15 gadiem
Apsveicu Klijstersu, bet tas zināmā mērā norāda, cik augstā līmenī ir sieviešu teniss. Atnāca un uzvarēja...

  +3 [+] [-]

, 2009-09-14 11:27, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: Paveicās nakāmajā turnīrā tā vairs neveiksies!!
Viņa ir pārāk talantīga un meistarīga, lai šo panākumu uzskatītu par ''haļavu'' vtml. Nevar noliegt, ka pārsteigums, bet tas tikai tapēc, ka viņai bija tas pārtraukums karjerā.

     [+] [-]

, 2009-09-14 12:00, pirms 15 gadiem
Zveeraa! Nu nav jau taa,ka atnaaca un uzvareeja no tuksas vietas,vienkaarsi,atgriezas "savaa" vietaa ranga tabulaa,bet speeles rokrakstu (un speeku) jau paartraukumaa nevar zaudeet,zaudee punktus...Bet nu bauda skatiities saadu sieviesu tenisu kaa sis finaals!

     [+] [-]

, 2009-09-14 12:57, pirms 15 gadiem
Beidzot atgriezies sieviešu teniss - būs par ko patiesi "slimot"Ne jau tikai fināla spēle bija skaista, bet arī visas iepriekšējās Kimas izpildījumā.

     [+] [-]

, 2009-09-15 03:37, pirms 15 gadiem
es tikai varu piebilst - nedrīkst sievietēm maksāt tikpat par tenisu kā vīriem....šitā emancipācija ir STULBUMS!