Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Halepas 15 uzvaru sērija Madridē beidzas ar zaudējumu Pliškovai

Halepas 15 uzvaru sērija Madridē beidzas ar zaudējumu Pliškovai
Karolīna Pliškova
Foto: Reuters/Scanpix

Karolīna Pliškova tikai otro reizi astoņos mačos spēja uzveikt Simonu Halepu (6:4, 6:3), turklāt to paveica uz rumānietei daudz ērtākā māla seguma Madrides turnīrā, kur Halepa bija uzvarējusi pēdējās divās sezonās.

Karolīnas Pliškovas vienīgā iepriekšējā uzvara pār Simonu Halepu bija 2016. gadā Federāciju kausa spēlē uz "hard" seguma ar 6:7(4), 4:6, 2:6, bet uz māla abas līdz šim bija tikušās tikai vienreiz, kad Halepa pagājušajā sezonā ar 6:4, 3:6, 6:3 uzvarēja "French Open" pusfinālā.

Halepa šodienas cīņu Madridē sāka ar agru breiku (2:0), pārsvaru uzreiz zaudējot un arī mača turpinājumā nespējot nospēlēt apmierinošā līmenī. Halepa sakrāja 26 nepiespiestās kļūdas, kamēr Pliškovai bija tikai 16. Čehietei arī labāka tīri uzvarēto izspēļu statistika: 20-11. Halepa iepriekšējos mačos lika Pliškovai daudz skriet, un čehiete tādā tenisā daudz kļūdījās, bet šoreiz abas bija mainītās lomās.

Pliškova otro reizi uzveica ranga līderi, iepriekš pasaules pirmo numuru apspēlējot 2016. gadā "US Open" pusfinālā, kur viņai 6:2, 7:6(5) uzvara pār Serēnu Viljamsu.

Madridē uzvarējusi pēdējos divos gados, Halepa šodienas mačā ieradās ar 15 uzvaru sēriju Spānijas galvaspilsētā. Kamēr Halepas sērija beidzās, Pliškovas uzvaru sērija turpinājās. Karolīna uzvarēja savā iepriekšējā turnīrā Štutgartē un bez zaudējumiem cīnās deviņos mačos pēc kārtas.

Karolīnas Vozņacki zaudējums Madrides turnīra 3. kārtā Halepai garantēja palikšanu ranga 1. vietā arī pēc lielā turnīra Spānijā. Tikmēr 6. vietā esošā Pliškova var atgriezties pieciniekā. Viņas vieta atkarīga, pirmkārt, no pašas, bet arī Karolīnas Garsijas rezultāta Madridē.

Francijas tenisiste ar 6:2, 6:3 sagrāva Karlu Suaresu Navarro, pagarinot Spānijas spēlētāju nelāgo sēriju Madridē. Turnīra 10 gadu vēsturē vietējās tenisistes vēl ne reizi nav spēlējušas tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

Pliškovas iekļūšana pusfinālā liks Aļonai Ostapenko zaudēt vietu ranga pirmajā pieciniekā. Arī Latvijas tenisa līderes pozīcija nākamajā rangā atkarīga no Garsijas rezultāta. Ja Garsija sasniegs finālu, Ostapenko noslīdēs uz 7. vietu, bet pretējā gadījumā būs 6.

2014. gada čempione Marija Šarapova cīņas sākumā iespaidīgi dominēja ar uzbrukuma spēli, bet mača otrajā daļā nespēja saglabāt iepriekšējo precizitāti un ar rezultātu 6:4, 2:6, 3:6 zaudēja Kiki Bertensai. Nīderlandes tenisiste šodien piespiedu kārtā bija spiesta pārsvarā spēlēt aizsardzībā un pēc samērā bezcerīga sākuma prata izturēt Šarapovas "uzbrukumu vētru", sagaidot laiku, kad Šarapova pati sev uzvar. Ar tikšanu pusfinālā Bertensa pārspēja savu pagājušā gada rezultātu (ceturtdaļfinālā zaudēja Anastasijai Sevastovai) un nodrošināja atgriešanos ranga rekordpozīcijā (#18).

"Mutua Madrid Open", WTA "Premier Mandatory" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Karolina Pliskova – (1) Simona Halep6:4 6:3
(7) Caroline Garcia – Carla Suarez Navarro6:2 6:3
(10) Petra Kvitova – (14) Daria Kasatkina6:4 6:0
Kiki Bertens – Maria Sharapova4:6 6:2 6:3

Koko Gofa. Foto: WTA

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
10

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.