Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ivanoviča sev dzimšanas dienā uzdāvina otro Bali titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ivanoviča sev dzimšanas dienā uzdāvina otro Bali titulu
Anabela Medina Garigesa un Ana Ivanoviča
Foto: AP/Scanpix

"Commonwealth Bank Tournament of Champions" turnīrs Bali, Indonēzijā, otro gadu pēc kārtas noslēdzies ar serbietes Anas Ivanovičas triumfu. Finālā viņa ar 6:3, 6:0 sagrāva spānieti Anabelu Medinu Garigesu.

Abu finālistu iepriekšējās trīs savstarpējās spēles bijušas gana spraigas, allaž uzvarētāju noskaidrojot trīs setos, šodien pirmo reizi viss bija galā jau pēc diviem setiem. Par lielu nožēlu neitrāliem līdzjutējiem fināls neizdevās, jo Ivanoviča pretiniecei atdeva tikai trīs geimus – 6:3, 6:0. Otrajā setā bijusī ranga līdere Ivanoviča zaudēja tikai septiņus punktus.

"Šķiet, daudz kļūdu nepieļāvu. Tas man bija lielisks mačs. Kopā ar Anabelu trenējāmies visu nedēļu, tāpēc bija jauki, ka varējām viena pret otru uzspēlēt arī turnīra pēdējā dienā. Šeit esmu ļoti atbrīvojusies, tas palīdz. Bali ierados, lai spēlētu tenisu, taču daudz laika pavadīju arī pludmalē un spa. Cilvēki šeit ir draudzīgi, ieguvu daudz jaunu draugu. Paldies turnīram par piešķirto "wild card"," pēc uzvaras teica Ivanoviča.

Ivanoviča šodien atzīmē savu 24. dzimšanas dienu un paveica to ar izcīnītu 11. vienspēļu titulu. Anai šogad tas ir pirmais tituls. 2008. gada "French Open" čempione Ivanoviča pirmo reizi karjerā izcīnījusi titulus divus gadus pēc kārtas. Zīmīgi, ka pēdējo viņa izcīnīja tieši pirms gada šajā pašā turnīrā. Prēmijā Ivanoviča saņems 210 000 dolāru, bet Garigesa tiks pie 120 000.

Trešo vietu izcīnīja Nadja Petrova, kura stundu un 57 minūšu ilgā cīņā pieveica Danielu Hantuhovu – 6:2, 5:7, 6:0. Slovākiete ieņēma Sabīnes Liziki vietu, vāciete nevarēja spēlēt vakar gūtā muguras savainojuma dēļ.

Šis bija sezonas pēdējais WTA tūres turnīrs. Nākamais sāksies 2. janvārī Brisbenā. Nākamgad "International" turnīru sezonas labākās tenisistes pie sevis uzņems Bulgārijas galvaspilsēta Sofija.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...