Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Azarenka neizmanto trīs mačbumbas pret šogad nezaudējušo Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenka neizmanto trīs mačbumbas pret šogad nezaudējušo Viljamsu
Serēna Viljamsa
Foto: AP/Scanpix

Šogad nevienai tenisistei vēl nav izdevies uzveikt ranga līderi Serēnu Viljamsu. Tas Madrides turnīra 3. kārtā nebija pa spēkam arī Viktorijai Azarenkai, kura neizmantoja trīs mačbumbas un zaudēja dramatiskā trīs setu cīņā ar rezultātu 6:7(5), 6:3, 6:7(1).

Sieviešu tenisam ļoti neraksturīgi 1. setā nebija nevienas breikbumbas. Serēna Viljamsa savas serves geimos viegli uzvarēja, pateicoties dominējošai servei (septiņi no mača 13 eisiem, ar pirmo servi uzvarēti 18/23 punktiem), bet Viktorija Azarenka punktus krāja ar labāku tenisu garajās izspēlēs. Baltkrievijas vadošajai tenisistei bija ļoti lieliska iespēja uzvarēt 1. setā, taču viņa taibreikā izsēja 5:1 pārsvaru!

Viljamsa pretiniecei divus minibreikus uzdāvināja ar divām rupjām kļūdām – "forehand" sitiens autā, kad vajadzēja tik vien, kā trāpīt laukuma tukšajā pusē, un neprecīzs "backhand" sitiens, izpildot "volley". Azarenku iegāza serve. Viņa trīs reizes punktus zaudēja, kad neizdevās trāpīt pirmo servi – Serēna divreiz punktu ieguva ar pretinieces vājas otrās serves atsišanu, bet vienreiz viņai nekas nebija jādara, jo Vikai pie rezultāta 5:4 dubultkļūda.

Bija nospēlētas 75 minūtes, kad radās pirmā breikbumba. To 2. seta piektajā geimā ar "forehand" uzbrukumu ieguva Viljamsa. Azarenkai tūlīt mežonīgs sitiens autā, un Serēna izvirzījās vadībā ar 3:2. Viljamsa pēc tam šokējoši ar kļūdām atdeva setu! Sestais geims zaudēts no 40:15 pārsvara, bet divus geimus vēlāk vēl viens breiks uzdāvināts ar dubultkļūdu. Azarenka tā no 2:3 uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, ievedot spēli 3. setā.

Arī tajā Viljamsa izsēja pārsvaru – no 3:0 uz 3:3. Taču šoreiz pasaules labākā tenisiste setu nezaudēja, lai gan tam bija jānotiek. Azarenka pie rezultāta 4:5 ar lielisku "forehand" sitienu stūrī atspēlēja mačbumbu un drīz panāca izlīdzinājumu 5:5. Viljamsa pēc tam nospēlēja ļoti paviršu serves geimu, dodot Azarenkai servēt par uzvaru mačā.

Pēdējā seta 12. geimu Viljamsa sāka ļoti slikti, vairākas reizes iesita tīklā, un Azarenkai ieguva 40:0 pārsvaru jeb trīs mačbumbas pēc kārtas! Vika pamanījās zaudēt. Pirmo mačbumbu Viljamsa atspēlēja ar diagonālo sitienu, otro novērsa, lieliski atsitot labu pretinieces pirmo servi. Trešās mačbumbas izspēlē Azarenkai dubultkļūda. Šķita, ka viņa ar pirmo servi trāpīja eisu, taču bumbiņa piezemējās nedaudz aiz sānu līnijas. Ilgā pauze, pārbaudot bumbiņas piezemēšanās vietu, vai kas cits, taču Azarenka bija izsista no sliedēm un otro servi netrāpīja laukumā.

Pēc tam vēl divas dubultkļūdas (tātad trīs pēc kārtas), palaižot Viljamsu atpakaļ spēlē. Tūlīt bija jāspēlē 3. seta taibreiks, kuram Azarenka pēc tik ļoti nežēlīgas notikumu attīstības nebija gatava un uzvarēja tikai vienā izspēlē. Mačā, kas ilga vairāk nekā divarpus stundas (2:43), Viljamsai uzvara ar rezultātu 7:6(5), 3:6, 7:6(1).

Viljamsa ar Azarenku nebija tikušās kopš 2014. gada janvāra, kad amerikāniete ar rezultātu 6:4, 7:5 bija pārāka Brisbenas finālā. Pēc šodienas viņai savstarpējos mačos 15-3 pārsvars. Azarenkai neizdevās kļūt par astoto tenisisti, kura vienā turnīrā apspēlējusi abas māsas Viljamsas. Pēdējā to pirms pieciem gadiem Romā paveica Jeļena Jankoviča.

Serēnai šogad perfekta 23-0 bilance. Tā attiecas uz oficiāliem turnīriem. Jāatceras, ka viņa janvārī Hopmana kausā zaudēja Juženijai Bušārai, taču Pērtā notiekošais jaukto komandu turnīrs nav oficiālas sacensības. Skaitot no pagājušā gada oktobra, Viljamsai 26 nezaudēti mači pēc kārtas.

No šodienas rezultātiem Madridē vēl jāizceļ Agņeškas Radvaņskas zaudējums Karolīnai Vozņacki (3:6, 2:6). Radvaņskai pirmdien nāksies pamest ranga Top 10. Aga pirms gada Madridē sasniedza pusfinālu un šonedēļ viņai vajadzēja atkārtot šo sasniegumu, lai saglabātu vietu desmitniekā. Polijas pirmā rakete Top 10 atrodas kopš 2011. gada oktobra.

"Mutua Madrid Open". WTA "Premier Mandatory" turnīrs uz māla seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – Victoria Azarenka7:6(5) 3:6 7:6(1)
(3) Maria Sharapova – Caroline Garcia6:2 4:6 7:5
(4) Petra Kvitova – Anastasia Pavlyuchenkova6:1 6:4
(5) Caroline Wozniacki – (9) Agnieszka Radwanska6:3 6:2
(10) Carla Suarez Navarro – (7) Ana Ivanovic7:5 1:6 6:4
(13) Lucie Safarova – Roberta Vinci6:4 6:7(6) 6:0
Svetlana Kuznetsova – Samantha Stosur5:7 6:2 7:6(5)
Irina-Camelia Begu – Barbora Strycova6:4 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (10) Carla Suarez Navarro
(3) Maria Sharapova – (5) Caroline Wozniacki
(4) Petra Kvitova – Irina-Camelia Begu
(13) Lucie Safarova – Svetlana Kuznetsova

     [+] [-]

, 2015-05-06 18:49, pirms 9 gadiem
Melnā maģija melnās gadījumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-06 22:53, pirms 9 gadiem
šogad reālākā iespēja Serēnu uzveikt, bet nekā