Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals sasniedz Deivisa kausa vēsturē garāko uzvaru sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals sasniedz Deivisa kausa vēsturē garāko uzvaru sēriju
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien Valensijā Deivisa kausa ietvaros pirmo spēli kopš 23. janvāra nospēlēja ATP ranga līderis Rafaels Nadals, ar 6:2, 6:2, 6:3 sagraujot Filipu Kolšraiberu. Nadalam tā ir 23. uzvarētā spēle pēc kārtas Deivisa kausā, sasniedzot jaunu rekordu apvienotajā vienspēļu un dubultspēļu ieskaitē.

Nadals kopš janvāra nebija spēlējis kājas savainojuma dēļ, šo kaiti dabūjot "Australian Open" pusfinālā pret Marinu Čiliču, kurš toreiz tik spēcīgi uzbruka, ka spānis neizturēja, esot spiests izstāties 5. setā. Nadals vēlāk šī savainojuma dēļ nespēlēja Akapulko un arī sezonas pirmajos divos "Masters 1000" turnīros Indianvelsā un Maiami.

Atgriešanās tieši tagad skaidrojama ar Deivisa kausa norisi uz māla seguma. Spāņi Vāciju uzņem savās mājās, tāpēc varēja izvēlēties segumu un pieņēma loģisku lēmumu. Māla karalis Nadals izlases sastāvā uz māla nav zaudējis, vienspēlēs sasniedzot 18-0 bilanci, bet uz visiem segumiem kopā viņam fantastisks 23-1 rādītājs. Rafa vienīgo zaudējumu piedzīvoja 2004. gadā uz paklāja pret čehu Jirži Novaku.

Nadala uzvaru sērija Deivisa kausā, skaitot kopā vienspēles un dubultspēles, sasniegusi 23 spēles, tādējādi uzstādot jaunu sacensību rekordu. Iepriekšējais piederēja DĀR tenisistam Veinam Fereiram un Īrijas pārstāvim Ovenam Keisijam, abiem sakrājot 22 uzvaras.

Nadalam 23 uzvaru sērija ir arī tikai vienspēlēs, bet šajā kategorijā līdz rekordam viņš ir vairāku sezonu attālumā. Vienspēlēs rekordists ir kiprietis Markoss Bagdatis, kurš savu 36 uzvaru sēriju sakrājis, spēlējot zemākajās grupās krietni vājākā konkurencē.

Spānijai Nadala uzvara pār Kolšraiberu bija nepieciešama, lai atspēlētos pret Vāciju, kuru dienas pirmajā vienspēlē izvirzīja vadībā Aleksandrs Zverevs. Viņš ar 6:4, 6:2, 6:2 viegli pieveica savainojuma upuri Pablo Karenjo Bustu aizstājušo Davidu Fereru.

No šajā nedēļas nogalē notiekošajiem ceturtdaļfinālu mačiem tikai divos ir līdzvērtīgi sastāvi, solot sīvus mačus. Viens notiek Valensijā, bet otrs Dženovā (arī māls), kur Itālija uzņem pašreizējo čempioni Franciju. Viesiem atkal savainojumu problēmas, jo spēlēt nevar Žo-Vilfrīds Tsonga un Gaels Monfīss. Arī šajā mačā pēc pirmās dienas neizšķirts, abus punktus gūstot komandu pirmajiem numuriem – Lukam Puijem un Fabio Foņīni.

Spānijas un Vācijas dueļa uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Itāliju vai Franciju, bet otrais pāris būtībā jau zināms pirms ceturtdaļfinālu maču sākuma, jo ASV un Horvātija ar daudz spēcīgākiem sastāviem sacenšas pret novājinātajām Beļģijas un Kazahstānas izlasēm.

Deivisa kauss. Pasaules grupas ceturtdaļfināli

ASV – Beļģija, 2-0

SpēleRezultāts
Džons Isners – Joriss De Lore6:3 6:7(4) 7:6(8) 6:4
Sems Kverijs – Rubens Bemelmanss6:1 7:6(5) 7:5

Itālija – Francija, 1-1

SpēleRezultāts
Andreass Sepi – Luka Puije3:6 2:6 6:4 6:3 1:6
Fabio Foņīni – Žeremī Šardī6:7(6) 6:2 6:2 6:3

Horvātija – Kazahstāna, 1-1

SpēleRezultāts
Marins Čiličs – Dmitrijs Popko6:2 6:1 6:2
Borna Čoričs – Mihails Kukuškins6:3 6:7(5) 4:6 2:6

Spānija – Vācija, 1-1

SpēleRezultāts
Davids Ferers – Aleksandrs Zverevs4:6 2:6 2:6
Rafaels Nadals – Filips Kolšraibers6:2 6:2 6:3

     [+] [-]

, 2018-04-06 19:57, pirms 6 gadiem
Tā arī nesapratu.
Nadals ar 23 uzvarām esot rekordists apvienotajā dubultspēļu un vienspēļu kategorijā.
Bagdatim ir 36 uzvaru sērija.
????
Man tas nelīmējas kopā.

     [+] [-]

, 2018-04-06 23:35, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Tā arī nesapratu.
Nadals ar 23 uzvarām esot rekordists apvienotajā dubultspēļu un vienspēļu kategorijā.
Bagdatim ir 36 uzvaru sērija.
????
Man tas nelīmējas kopā.
Bagdatim ir 36 uzvaru sērija vienspēlēs, gan jau pa vidam kādu dubultspēli ir zaudējis