Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Verdasko pažēlo Džokoviču, neizmantojot piecas mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Verdasko pažēlo Džokoviču, neizmantojot piecas mačbumbas
Fernando Verdasko
Foto: AFP/Scanpix

Ļoti tuvu uzvarai Dohā pret pagājušā gada čempionu Novaku Džokoviču piektdien bija Fernando Verdasko, taču savā stilā atrada veidu, kā zaudēt maču, kuru viņam nebija tiesību zaudēt. Verdasko ar 6:4, 6:7(7), 3:6 zaudētajā mačā neizmantoja piecas mačbumbas.

Spēlēšana vējā lielākas grūtības sagādāja Džokovičam, kurš piektdienas vakarā ne tuvu nebija labam līmenim. Pateicoties jaudīgākam uzbrukumam, Verdasko labāk spēja sist cauri vējam un sev radīja perfektu situāciju uzvaras gūšanai, taču no tās atteicās.

Džokovičs 1. setā no 4:2 vairs neuzvarēja nevienā geimā, bet 2. setā breiku nenosargāja spānis. Verdasko vēlāk taibreikā bija 6:2 vadība jeb četras mačbumbas pēc kārtas. Džokovičs pirmo atspēlēja ar sitienu pa līniju. Otrās mačbumbas izspēlē Verdasko norāvās "forehand" sitiens. Nākamo mačbumbu Džokovičs novērsa ar uzvaru 31 sitiena garā izspēlē, bet ceturto atspēlēja ar diagonālo "backhand" – 6:6.

Pēdējos četrus punktus nospēlējot pasīvi un par to tiekot sodīts, Verdasko tūlīt mainīja taktiku un ar diviem asiem "forehand" uzbrukumiem 13. punkta izspēlē ieguva minibreiku, kas viņam deva piekto mačbumbu. Arī tā palika neizmantota, kad Verdasko kļūdījās ar diagonālo "forehand". Džokovičs pēc serves atsišanas bija palicis pretējā stūrī un bumbiņai klāt nevarēja tikt, bet Verdasko netrāpīja pustukšā kortā – 7:7.

Spānim pēc tam vēl viens auts, un Džokovičs izmantoja jau savu pirmo iespēju pielikt punktu setam. Tās faktiski bija arī mača beigas. Verdasko 3. seta sākumā vēl spēja nospēlēt sakarīgi, bet piektajā geimā ar četrām "forehand" kļūdām uzdāvināja Džokovičam breiku un vēlāk pie rezultāta 3:5 vēlreiz zaudēja servi.

Verdasko Džokovičam Dohā zaudēja arī pirms gada, toreiz saņemot pamatīgu pērienu ar 2:6, 2:6. Šodienas fiasko viņam dod jau astoto zaudējumu pēc kārtas pret Top 2 tenisistiem. Otrajā pusfinālā Endijs Marejs ar 6:3, 6:4 pieveica Tomāšu Berdihu, gūstot jau 28. uzvaru pēc kārtas.

Neveiksmīga piektdiena vēl vienam spāņu kreilim – Rafaels Nadals Brisbenas ceturtdaļfinālā ar 6:4, 3:6, 4:6 zaudēja pagājušā gada čempionam Milošam Raoničam. Nadalam otrā seta piektajā geimā bija iespēja nodrošināt seta un breika pārsvaru, taču viņam breikbumbas izspēlē neizdevās trāpīt apvedošo sitienu. Turpinājumā labāk spēlēja agresīvākais Raoničs. Kanādas tenisistam tā ir tikai otrā (2-6) uzvara pret Nadalu. Pirmā tika gūta 2015. gadā Indianvelsā, toreiz atspēlējot trīs mačbumbas. Raoničs pusfinālā sacentīsies ar Grigoru Dimitrovu, bet vēl vienu finālistu noskaidros Stens Vavrinka un Kei Nišikori.

"Qatar ExxonMobil Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Dohā uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Andy Murray – (3) Tomas Berdych6:3 6:4
(2) Novak Djokovic – Fernando Verdasco4:6 7:6(7) 6:3

"Brisbane International". "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Milos Raonic – (5) Rafael Nadal4:6 6:3 6:4
(2) Stan Wawrinka – Kyle Edmund6:7(2) 6:4 6:4
(3) Kei Nishikori – Jordan Thompson6:1 6:1
(7) Grigor Dimitrov – (4) Dominic Thiem6:3 4:6 6:3

"Aircel Chennai Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Roberto Bautista Agut – (7) Mikhail Youzhny2:6 6:4 6:4
Dudi Sela – (3) Albert Ramos7:5 6:4
(5) Benoit Paire – Aljaz Bedene6:3 6:0
Daniil Medvedev – Jozef Kovalik6:1 6:4

  +1 [+] [-]

, 2017-01-06 20:27, pirms 7 gadiem
Ak vai, kādas lamas te būtu lasāmas, ja tā kā Verdasko būtu nospēlējis Ernests. Bet vispār jau dīvaini, ka ar savu pieredzi Fernando nevar bez stresa pabeigt uzvarētu maču.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-06 22:32, pirms 7 gadiem
Kaut ko tādu biju redzējis tikai tad kad Raonič pasēja 5:1 taibreiku pirms pāris mēnešiem. Tam kretīnam spānim trauma stabili ir, morāla.