Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Deivisa kausā turpinās spēlēt piecu setu mačus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Deivisa kausā turpinās spēlēt piecu setu mačus
2016. gada Deivisa kausa čempione Argentīna
Foto: AP/Scanpix

Ieteikums Deivisa kausā pāriet uz "best of 3 sets" formātu piektdien, 4. augustā, nesaņēma pietiekamu atbalstu Vjetnamā notikušā kongresa rīkotajā balsojumā, informē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF).

Lai prestižākajās vīriešu tenisa komandu sacensībās samazinātu spēlētāju slodzi, atsakoties no "best of 5 sets" mačiem, balsojumā bija nepieciešams savākt divas trešdaļas balsu jeb 66.6%. Pietrūka pavisam nedaudz – noteikumu izmaiņas atbalstīja 63.54% dalībvalstu.

ITF padome iepriekš bija devusi "zaļo gaismu" visām ieteiktajām Deivisa kausa un "Fed Cup" reformām, taču noteikumu izmaiņām bija nepieciešams atbalsts balsojuma veidā no dalībvalstīm, kas šonedēļ Vjetnamā tiekas ikgadējā sanāksmē.

Atbalstu saņēma ideja abu sacensību pašreizējām čempionēm nākamās sezonas pirmo maču spēlēt sev izvēlētā vietā. Pašreizējie noteikumi paredz, ka mačs notiek tās komandas laukumā, kas iepriekšējo tikšanos ar konkrēto pretinieci aizvadīja izbraukumā. Ja abas nav sacentušās, notiek izloze.

Izmantotie resursi:
itftennis.com

     [+] [-]

, 2017-08-04 12:33, pirms 7 gadiem
Laba ziņa. Savādāk, nākamais precedents būs 3 setu Grand Slam, uzvarētājam balvā ne mazāk kā Neimāra transfērs.